Kevyemmin viikolla 4

Tämän viikon ohjelmassa oli ajatuksen tasolla testijuoksu, mutta päädyin siirtämään sitä selkeästi keväämmälle ja erityisesti niin, että saan tehtyä testijuoksun tasaisella alustalla, vaikkapa jopa radalla Polarin kellon testijuoksun avulla. Saan näin testijuoksusta enemmän hyödyllistä dataa ja sen avulla pystyn paremmin analysoida  toivottavasti kehittymistä juoksuvauhdeissa.

Maanantaina ohjelmassa oli peruskestävyyslenkki  (50:00, 7.55 km, avg 139 bpm) ja tiistaina juoksin laulutunnille hieman kiertoteitse hyvinkin rauhallisesti (32:05, 4.46 km, avg 131 bpm), nautin lauleloista ja juoksin tunnilta kotiin (20:01, 2.71 km, avg 130 bpm).

Keskiviikkona vuorossa oli viikon rankin treeni, jossa olin suunnitellut  alkuverryttelyn jälkeen kuusi kilometrin vetoa kahden minuutin hölkkäpalautuksilla (1:18:37, 12.43 km, avg 140 bpm). Hiukan piti miettiä, onko järkeä edes ollenkaan lähteä tekemään vetoja ulos, kun tiet olivat todella liukkaat. Päätin kuitenkin lähteä yrittämään, tiellä oli jonkin verran hiekoitusta ja VJ:n ultra toimivat tässäkin kelissä aivan loistavasti. Muutaman kerran jouduin hieman vetämään mutkia suoriksi, kun vauhti ei heti pysähtynyt enkä uskaltanut jarruttaa aivan täysin liukkauden takia, muuten juoksu kulki oikein hyvin ja pito oli jopa hämmästyttävä.

Torstaina juoksin salille pidempää reittiä (40:31, 6.28 km, avg 133 bpm) ja salilla tein pääosin yläkroppaa ja keskivartaloa (45:47, avg 96 bpm). Perjantaina tein palauttavan rauhallisen lenkin (1:02:55, 8.81 km, avg 133 bpm) ja lauantaina palauttava, rauhallinen liikunta jatkui kävelyllä (1:31:06, 9.2 km, avg 112 bpm). Pääosin tämän viikon treenit ovat olleet vetotreeniä lukuunottamatta minulle hyvinkin matalasykkeiset, silläkin tavalla tämä viikko on ollut kevyt ja palauttava.

Sunnuntaina kävin vielä loppuviikon fiilislenkillä, juoksin vain enkä juuri kiinnittänyt huomiota muuhun kuin siihen, että tuntuu kivalta (1:22:43, 12.1 km, avg 139 bpm). Näitä fiilislenkkejä tarvitaan aina silloin tällöin, jotta juoksun ilo pysyy mukana. Varsinkin silloin, jos lenkit alkavat tuntua suunnitelman mukaan liian rajoittavilta, on hyvä ottaa fiilislenkit jopa ohjelmaan, jotta saa välillä revitellä aivan oman tuntuman mukaan 😄.

Koko kevyen viikon liikunnat ovat ihmeekseni jopa neljä minuuttia vaille yhdeksän tuntia. Kokonaisuudessaan matkaa kertyi 65.6 kilometriä joista juoksua kuitenkin jopa 54.4 kilometriä. Viikko on liikunnan osalta todella tuntunut kevyeltä lukuunottamatta tuota yhtä keskiviikon vetotreeniä. Tammikuu päättyy ensi viikon aikana ja  kevät pyrkii kovasti etenemään. Täällä Kainuussa helmikuussa voi olla koviakin pakkasia, tammikuu on nyt tänä vuonna ollut varsin leuto, pakkasia en varsinaisesti odota mutta valmistaudun niihin kuitenkin henkisesti.

Hilpeää helmikuuta toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *