Kevyttä kävelyä viikolla 20

Vihdoinkin kevyempi viikko, vaikkakin liikuntaa viikkoon on tullut. Pääosin liikunta on kuitenkin ollut palauttavaa, mikä tähän väliin on ollut todella tarpeellinen hengähdystauko – nyt voisi alkaa pitäytyä oikeassa treenirytmissä alkaa noudattaa kehittävämpää treeniohjelmaa. Suunnitelmissa olisi saada viikkoon erityisesti kaksi vauhtikestävyyttä parantavaa juoksutreeniä ja  yksi pitkä lenkki – muut treenit saisivat olla sitten kevyitä juoksuja tai minun tapauksessa todennäköisesti kävelyitä… Haastavaa on, kun  en minä mitään kävelyä varsinaisesti halua harrastaa…

Pyöräilyä työmatkoihin ja kauppareissuun viikkoon tuli 21.2 kilometriä aikaan tunti ja 25 minuuttia.

Maanantaina kävin viikon peruskävelylenkin, jolla yleensä palauttelen edellisen päivän juoksusta (1:27:22, 9.12 km, avg 114 bpm). Haluan pitää myös viikon ensimmäisen työpäivän kevyenä, koska työpäivä viikonlopun jälkeen muutenkin rasittaa huomattavasti.

Lumi yrittää pistää kovasti kampoihin keväälle…

Tiistaina kävelin lyhyemmän lenkin  (1:05:02, 6.68 km, avg 115 bpm) ja tein hieman pihatöitä haravan varressa. Keskiviikkon lenkki oli hieman pidempi (1:33:01, 9.3 km, avg 115 bpm), torstaina jätin kävelyn väliin ja tein lihaskuntoharjoittelun käsipainojen ja YouTube-treenivideoiden avulla (1:01:49, avg 118 bpm).

Perjantaina suunnittelin jo pidempää pyöräilylenkkiä (esim 70-80 km), kun olin ottanut niin rennosti alkuviikon… Siihenpä se kevyt viikko olisikin sitten kosahtanut, joten onneksi tajusin laittaa jarrua päälle jo ennen lenkille lähtöä (2:21:22, 44.44 km, avg 124 bpm). Kotiin palatessa olin todella tyytyväinen etten ollut lähtenyt yhtään tämän pidemmälle lenkille, matkalla ehti sataa lunta, räntää ja rakeita, mutta aurinkokin pilkahteli toisinaan. Hyytävän kylmä tuuli sai jalkaterät jäätymään niin totaalisesti, että kotiin tullessa kävelin kuin ankka, kunnes sain jalkani vähän lämpenemään ja tunnon palaamaan varpaisiin 😬.

Lauantaina kävimme perheen kanssa suunnistamassa kaupungin ulkoilualueella. Mies kiersi lasten ja aloittelijoiden reittiä lasten kanssa ja opetti heitä suunnistamaan, minä puolestani käveleskelin rastilta toiselle hatjoitellen karatanlukua (59:42, 3.66 km, avg 105 bpm). Osuin rasteille kohtuullisella prosentilla, vaikka toisinaan rastien löytyminen oli lähinnä onnenkantamoinen. Kartan mittakaava oli hiukan haastava ja samalla maastossa oli niin useita polkuja ettei aina voinut olla ollenkaan varma, olinko oikealla polulla. Silti löysin kaikki rastit, jotka ehdin hakea, ennenkuin mies soitti, että lapset ovat aivan valmiita ruokittavaksi. Illemmalla liikuin vielä kävellen kauppaan ja takaisin (25:24, 2.39 km, avg 112 bpm)

Sunnuntaina vietimme upean esikoisemme 12-vuotissyntymäpäiviä ❤️ miten siitä todellakin voi olla niin kauan, kun hän teki minusta äidin?  Hänestä on kasvanut valloittava persoona, ihana esiteini, jonka äitinä saan ylpeänä yhdessä kasvaa. Juhlinnan jälkeen lähdin käymään kävellen kaupassa (21:48, 2.33 km, avg 111 bpm) ja sen jälkeen vielä viikon ensimmäiselle ja viimeiselle juoksulenkille (1:09:47, 9.25 km, avg 137 bpm). Olipa vihdoinkin mahtavaa päästä juoksemaan! Silti tahtoo tympäistä, kun syke alkaa nousta turhan nopeasti juoksun hiemankin kiihtyessä.

Alkuviikon kaikki harjoitukset/kävelyt olivat palauttavia harjoituksia, kuten myös lauantain ja sunnuntain kävelyt. Perjantain pyöräily oli pitkä perus- ja keskitehoinen harjoitus, torstain lihaskuntotreeni ja sunnuntain juoksu tulkittiin Polar Flowssa perusharjoituksiksi,  jotka tulkittiin parantavan peruskuntoani, aerobista peruskestävyyttäni ja aineenvaihduntaani. Kilometrejä viikkoon kertyi kokonaisuudessaan 108.5 kilometriä joista juoksua ja kävelyä oli 42.8 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin 12 tuntia ja 5 minuuttia – aktiivista palautumista, jos minulta kysytään 😊

Oikein ihanan keväistä viikkoa,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *