Kevyttä koordinaatiota ja mäkeä viikolla 9

Edellisillä viikoilla on juostu oikein urakalla, joten tämä viikko on ollut kevyt viikko. Viikossa on ollut hieman vähemmän juoksuharjoituksia, mutta ohjelmaan on ilmestynyt koordinaatio- ja loikkaharjoituksia vahvistamaan juoksutekniikkaa ja antamaan pohjaa vauhdin kasvattamiseen. Myös mäkivetoja on viikon aikana tullut tehtyä useampia. Viikko on ollut varsin vaihtelevien treenien aikaa.

Maanantai oli viikon kevyt peruskestävyyspäivä, juoksukävelin  matalilla sykkeillä (50:11, 6.09 km, avg 124 bpm) ja iltasella tein dynaamista näyttelyä ja rullailua kehonhuoltona (30:47, avg 88 bpm).

Tiistaina tein kuntopiirin tapaan lihaskuntoharjoituksen  kehonpainolla pidemmän kaavan mukaan (53:23 avg 114 bpm). Treeni tuntui oikein kunnolliselta lihaskuntotreeniltä, oikeastaan pitkästä aikaa vedin itseni aivan piippuun lihaskuntoharjoituksessa.

Keskiviikkon juoksuharjoituksessa oli lyhyitä mäkivetoja ja samalla toiveissa mahdollisimman mäkinen reitti koko juoksussa (1:10:15, 10.4 km, avg 143 bpm). Vaikka pyrin tässä kotimme lähellä kiipeilemään mahdollisimman paljon nousuja,  sain tuohon koko treeniin kerättyä nousumetrejä vain 190.

Torstai oli viikon lepopäivä, aivan kokonaan lepoa kaikesta treenistä ja perjantaina oli edelleen ohjelmassa mäkivetoja juoksun lomassa (1:10:25, 9.06 km, avg 138 bpm).

Lauantai oli kevyt juoksupäivä, ei kilometrejä, vaan koordinaatio-  ja loikkaharjoituksia (35:50, 3.96 km, avg 140 bpm) sekä mäkivetoja (38:07, 4.12 km, avg 137 bpm), lämmittely- ja jäähdyttelyhölkkäilyjen lomassa. Mäkivedotkin olivat lyhyitä ja napakoita, jotka tein poluilla. Päivään on mahtunut myös pihan kolailua, täällä Kainuussa lunta vain tulee ja tulee (41:43, avg 117 bpm).

Sunnuntaina ennen lenkille lähtöä, sain oikein urakalla jatkaa pihan kolailua edellisen yön lumisateen vuoksi. Lunta oli tullut lisää varmaankin lähemmäs 15 senttiä, piha alkaa olla jo niin täynnä lunta ettei enää tiedä, mihin näitä uusia lumia kolailisi… ❄️🤦‍♀️❄️ (45:19, avg 124 bpm). Sunnuntaina juoksin vihdoin viikon ”pitkiksen”, joka ei ajallisesti eikä kilometrimäärältään varsinaisesti vastannut pitkistä. Pitkikseen sisällyttäen tein kolmen minuutin välein 30 sekunnin rennon kovaa -vetoja 12 kertaa. Sykesensori meni lenkin aikana aivan sekaisin ja näytti suorastaan aivan mitä sattuu ja milloin sattuu. Sensrin mukaan syke ei noussut vedoissa, mutta sitten vedon jälkeen syke saattoi nousta todella korkealle. Onneksi pysyn tulkitsemaan omaa oloani ilman sykesensoriakin ja tiesin sykkeen nousevan vedoissa ja laskevan sen jälkeen. En siis ollut varsinaisesti huolissani omasta olostani tai sydämen tapahtumista, lähinnä ärsytti se, että harjoituksesta saatava data ei vastaa sitä, mitä harjoitus todellisuudessa on ollut.

Aikaa liikkumiseen olen tällä kevyellä viikolla käyttänyt 8 tuntia 46 minuuttia ja olen juossut 46.7 kilometriä. Kuulostaa aivan riittävältä kilometreiltä ja jotenkin jopa hieman hämmentävää on se, että kevyellä viikollakin juoksua on tullut reilun maratonin verran. Hämmentävältä se tuntuu erityisesti siksi, että viikko on todellakin tuntunut kevyeltä. Kaikki on suhteellista ja kun raskaat viikot ovat kunnolla raskaita, kevyet viikot tuntuvat hulppean kevyiltä, vaikka niissä on liikuntaa kohtuullisesti.

Innolla taas odottelen, miten viikot alkavat kerryttää ja keriä kilometrejä ja treenejä kasaan kohti kovia viikkoja. Ensi viikolla pidän talvilomaa muutaman päivän, katsotaan saanko jotain ylimääräistä aikaiseksi tänne blogiinkin, jää nähtäväksi 🙂

Aurinkoista viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *