Kisakengät testiin viikolla 19

Tällä viikolla elämässä on taas tapahtunut vaikka mitä. Eniten treenaamista on häirinnyt jonkinmoinen epämääräinen mahatauti, joka on vaivannut koko viikon jollakin tavalla. Yhtenä iltana oksensin, muuten olo on vaihdellut pienestä pahoinvoinnista mahaoireisiin, välillä vointi on ollut jo parempi ja hetken päästä taas huonompi. Olen kuitenkin treenannut koko viikon voinnin mukaan. Olen aloittanut viikon aikana myös allergialääkkeen ottamisen, tämän viikon aikana siitepölytilanne on aktivoitunut selvästi näilläkin leveysasteilla lämmön lisääntyessä yhtäkkiä muutaman päivän aikana. Viikon yksi kohokohta oli myös sooloesiintyminen laulajien kevätkonsertissa.

Maanantaina juoksin peruskestävyysalueella (pk2) kympin lenkin aivan vain nautiskellen keväästä (1:02:37, 10.01 km, avg 139 bpm). Tiistaina meillä oli klassisen yksinlaulun laulajien kevätkonsertti, jossa lauloin kaksi yksinlaulua ja Marian soolon West Side Storyn I Feel Pretty -musikaaliesityksessä. Muistin kaikissa lauluissa sanat, se jo itsessään on ihme ja sain laulettua kaikki laulut kohtuullisesti, joten olen varsin tyytyväinen esiintymiseeni 😅. Sanoinkin opettajalle, että kun olen nyt harrastanut yksinlaulua vajaan vuoden, olisikin aika hämmästyttävää, jos kaikki menisi esiintymisessä nappiin. Koen olevani vielä aivan raakile laulutaidoiltani, mutta hämmästyttävän hullu ja vailla mitään sordiinoa, kun suostun tällaiseen. Jännitin omia esiintymisiäni hurjasti, mutta vielä enemmän sooloa musikaalilaulussa, jossa en tietenkään omalla esiintymiselläni halunnut pilata muiden esitystä. Sanotaanko näin: paremminkin olisi voinut mennä, mutta näillä taidoilla esiintymisestä tuli juuri sellainen kuin siitä tuli.

Keskiviikkon lenkki oli kevyt peruskestävyyslenkki ilta-auringossa (1:05:08, 10.16 km, avg 132 bpm). Lenkin jälkeen juoksin pienen pätkän kauppojen välillä ja kävelin vajaan vartin loppuverkkana kotiin.

Torstaina juoksun poluilla yhdessä miehen kanssa. Lenkin keskisyke piti olla vauhtikestävyyden puolella, mutta jäi siitä yllättäen, vaikka poluilla syke näytti välillä selkeästi korkeaa sykettä (1:20:05, 11.02kn, avg 139 bpm). Keskivauhti ei tosin päätä huimannut ja lenkillä olo oli välillä aikamoinen vatsan kramppaillessa. Silti oli mukava päästä jo pääosin kuiville poluille.

Perjantaina juoksin kevyen palauttelevan lenkin (45:04, 6.46, avg 126 bpm), siihen päälle loikka- ja tekniikkadrillejä (11:47, 1.1 km, avg 120 bpm) ja loppuverkaksi kävelin reilun vartin kotiin. Kun kaarsin kotipihaan, pyöräili mies samaan aikaan postipaketti käsissään kotiin. Paketista paljastui uudet polkukengät: Altran Timp 4! Testasin tietysti kenkiä heti jalkaan, kenkä on hämmentävän joustava, silti vaimennettu, tossumainen mutta silti tukee nilkkaa hyvin. Vielä perjantaina en ehtinyt testaamaan kenkää lenkillä.

Lauantaina pääsin sitten uusien kenkien kanssa lenkille (1:16:10, 12.01 km, avg 136 bpm). Ensivaikutelma piti paikkaansa ja näistä kengistä tulee selkeästi tämän vuoden kisakengät. Kengät olivat joustavat ja hyvin vaimennetut, jalka pääsee rullaamaan hyvin kengässä ja ne tukivat nilkkaa hyvin. Vielä pitää testata, miten oma pohjallinen sopii kenkään, mutta luulen, että voisin näillä juosta kisat kenkien omillakin pohjallisilla. Lenkki jäi tältä päivältä hiukan vajaaksi, koska minulla oli hieman kiireen viemään viulistia kenraaliharjoituksiin ja menimme sitten myös konserttiin. Illemmalla juhlimme myös jo tänään äitienpäivää päivällisillä.

Sunnuntaina kävin lenkillä kahteen kertaan, mikä äitienpäivä 🥳. Kävin ensin suunnitellun lenkin helteisessä säässä (1:00:8, 10.4 km, avg 140 bpm) ja nautiskelin mukavasta kulusta. Kävin kaupassa ja kävelin kotiin parikymmentä minuuttia. Kotona minua odotti kotitekoinen pizza ja äitienpäivän herkuttelua. Hetken aikaa kotona touhusimme askareita ja lähdin sitten vielä hetkeksi vain nautiskelemaan lenkkeilystä, nyt kun se vihdoin alkaa tuntua hyvältä  (33:26, 5.2 km, avg 136 bpm).

Yllättäen viikko on loppua kohden alkanut tuntua oikein hyvältä harjoitusviikolta, matkaa viikkoon kertyi 72 km, joista juoksua 67.5 kilometriä . Aikaa liikuntaan käytin kahdeksan tuntia ja yksitoista minuuttia. Vielä ensi viikolle on suunnitelmissa kunnon treenit, sen jälkeen alan laskeutua kisatunnelmaan ja panostaa keventelyyn.

Mukavata viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *