Lokakuun lempeyttä viikolla 40

Ajattelin säästyä lokakuun loskalta ja otin salikortin  koko kuukaudeksi. Lokakuun alku on ollut aivan todella lämmin ja aurinkoinen, silti olen loikkinut tällä viikolla tiuhaan salille juoksulenkkien kautta. Sattaa olla, että oikein sateisena päivänä minut löytää jopa salin juoksumatolta. En niinkään kärsi sateesta, mutta jos samaan rysäykseen sattuu kylmä ja tuulinen sää, niin sitten ehkä vähän hienostelen ja käytän salin juoksumattomahdollisuutta hyväkseni 😁.

Maanantaina kävin reilun tunnin kevyellä juoksulenkillä (1:02:14, 8.6 km, avg 132 bpm) ihailemassa auringonlaskun huikeita värejä, joita ei kyllä kännykkäni kameraan saanut lähimainkaan ikuistettua, vaikka kovasti yritin. Tiistai oli kaiken muun elämän kanssa sen verran ruuhkainen, etten ehtinyt kuin illalla tehdä himpun reilun puolen tunnin keskivartalotreenin kotosalla. Tiistaina avautui myös ilmoittautuminen  NUTS Karhunkierrokselle. Itse olin liikenteessä ilmoittautumisen avautuessa, mutta sain mieheni naputtelemaan ilmoittautumiseni heti sen avauduttua. Tosin tänä vuonna paikkoja kaikille matkoille näyttää olevan niin paljon, ettei aivan ensimmäisen minuutin ilmoittautumista olisi välttämättä tarvittu. Suunnittelen osallistuvani 34 kilometrin matkalle ja samalla totesin, että voisin ensi vuonna keskittyä näihin hieman lyhyempiin matkoihin ja ehkä jopa uskaltautua vielä tavoittelemaan maratonin uutta omaa ennätystä. Saapa nähhä minkälaisen suunnitelman ensi vuoden treeneille vielä kehittelen.

Keskiviikkona juoksin salille (30:09, 4.77 km, avg 137 bpm) ja tein siellä uuden salitreenin jalkapäivän (1:05:32, avg 112 bpm). Voin kertoa, että pienikin muutos salitreenissä saa aikaan aikamoisen tutinan ja tämä uusi jalkatreeni, jossa oli uusia liikkeitäkin, tuntui jo salilta lähtiessä. Kävelin loppuverkaksi salilta kotiin lähes suorinta reittiä (17:56, 1.71 km, avg 120 bpm).

Torstaina tein reilun tunnin juoksulenkin (1:10:16, 10.6 km, avg 141 bpm), jossa korkeuseroa oli hieman tavallista enemmän, samoin syke oli huomauttavan paljon korkeammalla kuin tavallisesti, tosin vauhtikin oli himpun kovempi kuin näissä aivan kevyissä peruskestävyyslenkeissä tähän vuodenaikaan .

Perjantaina oli vuorossa aamupäivällä viikon pitkis metsässä ja metsäteillä upeassa syksyn lempeässä auringonpaisteessa (2:16:50, 19.04 km, avg 135 bpm). Myöhemmin iltapäivällä juoksin vielä salille (15:59, 2.33 km, avg 147 bpm) ja tein salilla ylävartalon keskittyvän treenin (1:10:57, avg 109 bpm). Salilta kävelin kotiin loppuverkkana vajaa parikymmentä minuuttia.


Lauantaina
hipsin pidemmän kaavan mukaan salille Kajaanijoen rantoja pitkin (41:01, 6.28 km, avg 134 bpm) ja salilla oli vuorossa pääosin keskivartalotreenipäivä (50:43, avg 110 bpm). Loppuverkkana tietysti taas kotiin kävellen.  Sunnuntaina juoksin myös hieman pidempää reittiä pitkin salille taas rantoja pitkin (37:06, 6 km, avg 140 bpm) ja tein viikon neljäntenä salitreeninä hieman muokatun  jalkatreenin, jossa tein myös nilkkojen vahvistamista  naruhyppelyllä (1:01:11, avg 112 bpm). Nyt loppuverkkana juoksin rauhallisesti kotiin hieman pidempää reittiä (21:25, 3.4 km, avg 142 bpm).

Viikkoon kertyi kokonaisuudessaan 66 kilometriä liikuntaa, joista juoksua 61.1 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin tällä viikolla ruhtinaalliset 12 tuntia 34 minuuttia. Olen todella nauttinut Lokakuun lämmöstä ja huikeasta auringonpaisteesta. Olen myös ollut aivan ihmeissäni näin upeasta säästä usein hyvin sateiseksi miellettynä lokakuuna.Vielä tuota sadetta ja kylmyyttä ehtii ihmetellä, joten nautitaan tästä nyt täysin siemauksin ☺️.

Lempeää lokakuuta siis meille kaikille,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *