Lomailua viikolla 39 ja syyskuun seikkailut


Tämä viikko on ollut varsin löysä viikko. Istun junassa paluumatkalla viikonloppulomalta Oulusta kotiin Kajaaniin. Viikonloppuna liikunta on ollut kevyttä kävelyä, aikaa olen viettänyt ystävien kanssa kuulumisia vaihtaen. Viimeksi tällä naisten porukalla on oltu yhdessä   viikonloppu  vuosi sitten, joten oli kyllä jo aikakin taas tavata.

Maanantaina kävin nautiskelemassa Kainuun ruskaisesta luonnosta juoksennellen  (1:03:29, 10.03 km, avg 138 bpm). Tiistaina juoksin laulutunnille (14:05, 2.47 km, avg 147 bpm) ja tunnin jälkeen jatkoin juoksulenkkiä Kajaanijoen rantoja pitkin (1:00:15, 9.07 km, avg 139 bpm). Usein juoksulenkki jollakin kohtaa kurvaa jokirantaan hiekkatietä pitkin ihailemaan jokirannan maisemia.

Keskiviikkona juoksin alkuverkkana salille (18:54, 2.82 km, avg 132 bpm), ja kun otin uuden jakson salikorttiin, otin tällä kertaa kuukausikortin, joten lokakuusta tulee salikuukausi. Loka-marraskuusta voisi hyvin panostaa voimaharjoitteluun ja pitää vaikka ylimenokausi juoksutreeneistä, jos vain raaskii jättää juoksua vähemmälle… Jäin tekemään uudella kortilla salitreenin (1:02:02, avg 106 bpm), jossa raskain paino oli oma kehonpaino… Salin jälkeen kävelin kotiin (16:37, 1.43 km, avg 110 bpm).

Torstaina kävin lenkillä  (57:49, 8.4 km, avg 134 bpm) ja suunnittelin myös lyhyen kotitreenin tekemistä, mutta se nyt jotenkin jäi, oli pakkaamista ja kaikenlaista muuta touhuilua. Perjantaina juoksin aamusta nuorimmaisen lapsen kodin ja koulun päivään (15:11, 2.57 km, avg 133 bpm), kuuntelin musiikkiluokkalaisten  laulua ja jatkoin lenkkiä ihastellen syyskuun väriloistoa (1:15:28, 11.5 km, avg 138 bpm). Lenkin jälkeen lähdin junalla kohti Oulua ja ystävien tapaamista.

Lauantaina ajelimme ja lauttailimme Oulusta Hailuotoon. Päivä oli saaressa aurinkoinen ja erityisesti Marjaniemen puolella tuuli oli ihmeen leuto. Kävimme kävelemässä rannan pitkospuita pitkin ja rannalla ihailemassa upeaa luontoa ja saaren tunnelmaa.

Sunnuntaipäivä meni shoppaillessa, kaupungilla kävellessä ja kotimatkailussa. Viikosta tuli näin varsin kevyt liikunnallisesti, vaikka muuten kaikenlaista tapahtumaa on ollutkin. Viikonloppuna unet ovat jääneet vähemmälle, kun on ollut niin paljon puhuttavaa ystävien kanssa, joten siitäkin syystä on vain hyvä ettei rankkaa treeniä ole tähän väliin ehtinyt vetää. Treeniä viikkoon on tullut siis noin seitsemän tuntia ja kilometrejä kokonaisuudessaan mitattuna 50.3, joista juoksua 46.9 kilometriä. Vaikka viikon treenimäärä on tuntunut todella pieneltä, silti juoksua on tullut aivan kohtuullinen määrä, vaikka viikonloppuna ei tullutkaan juoksulenkkejä ollenkaan.


Viikon aikana kuukausikin ehti vaihtua. Syyskuu on ollut oikein hyvä liikuntakuukausi, liikuntatunteja on karttunut 40:42, johon mahtui  kuvakollaasissa poiketen juoksua itse asiassa 262.2 kilometriä ja muuta liikunnallista touhuilua, kuten salitreeniä, kävelyä, pyöräilyä, kotitreeniä ja jopa ruohonleikkuuta.

Mitähän kaikkea kivaa lokakuuhun tulla tupsahtaa 🙂 , jännityksellä uusia seikkailuja odotelleen ja edelleen lempeää lokakuuta toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *