Määrää – ensimmäinen yli 100 kilometrin viikko – viikolla 26

Tämän viikon voisi tiivistää kahteen sanaan: juoksua ja siivousta 😀.

Olen siivonnut tällä viikolla enemmän kuin koko vuonna yhteensä, ikkunatkin on puunattu – tätä ei ole tapahtunut vuosikausiin… Mutta eipä tuosta siivouksesta sen enempää. Pääasia on kuitenkin se, että olen tällä ensimmäisellä kokonaisella lomaviikolla juossut enemmän kuin koskaan yhden viikon aikana!

Olen suorastaan hämmästynyt siitä, miten hyvin kroppa on kestänyt juoksua ja miten loistavasti  jalat ovat toimineet koko viikon ajan. Tarkoituksena oli juosta kaikki lenkit hyvin matalilla sykkeillä, mutta toisin siinä sitten kävi…

Maanantaipäivä meni matkaillessa Kuopioon ja takaisin, perheen naisten shoppailureissulla. Illalla pääsin ulkoiluttamaan itseäni vasta yhdeksän aikaan, mutta olipa ihana kesäinen ilta (1:39:12, 12.25 km, avg 133 bpm).

Tiistaina oli viikon ensimmäinen kahden lenkin päivä. Aamupäivällä kävin kympin lenkillä  (1:07:54, 10.09 km, avg 135 bpm) ja päivän touhusin niin sisällä kuin ulkonakin siivoillessa ja järjestellessä uutta elämänjärjestystä kotiimme. Illemmalla kävin sitten vähän polkujakin koluamassa (1:27:21, 12.05 km, avg 134 bpm).

Keskiviikkona vuorossa oli rauhallinen maantiejuoksu (1:15:19, 10.10 km, avg 127 bpm) ja torstai oli viikon toinen kahden lenkin päivä. Ensin aamulla tein pidemmän polkulenkin (1:59:38, 16.0 km, avg 138 bpm) ja illalla suuntasin vielä yhdistetylle maantie-, soratie-, polkulenkille (1:17:00, 10.03 km, avg 137 bpm). Aivan hämmästyttää, miten jalat jaksavat hyvin kaksi lenkkiä päivään.

Perjantain juoksun piti olla tavallisen rauhallinen maantiejuoksu, mutta kun lenkin alkupuolella sykkeet pomppi vauhtikestävyysalueellle tuosta noin vain (syy voi tosin olla rannesykemittauksessa), päätin että vedätäänkin tähän väliin sitte tällainen vauhtilenkki… Parin kilometrin juoksun ja sykkeiden kyttäämiseen jälkeen hoksasin, että kokeilen juosta kymmenen kilometrin kovavauhtisen… Varsinaisesti tämä ei siis ole testilenkki, koska ensimmäiset kilometrit meni aika löysäillessä, loppuajasta olisin saanut näin ollen tikistettyä muutaman minuutin – joka tapauksessa kympin ajaksi tuli 54:05 (koko juoksu 1:06:08, 12.03 km, avg 158 bpm). Siivouksen lisäksi pääsin perjantaina testaamaan meidän uutta moottorillista ruohonleikkuria (1:33:36, avg 118 bpm), meillä mies saa vaimonsa todella iloiseksi ostamalla uuden ruohonleikkurin 😅.

Lauantaina mies oli lähtenyt jo aamulla lenkille ja kun sain itseni liikkeelle yhytimme toisemme puistossa ja juoksimme hyvin harvinaisen yhteisen lenkin miehen lenkin lomassa. Minun lenkkini koostui pääasiassa miehen kanssa pollkuilua, tutustuin samalla aivan uusin lähimetsiemme polkuihin (1:17:53, 10.35 km, avg 132 bpm).Voishan sitä joskus toistekin käydä miehen kanssa lenkillä, ei ollut yhtään hullumpaa 😜. Iltasella aikaa jäi vielä siivouksen jälkeen ex tempore-lenkille, näin matalilla sykkeillä en ole tainnut juoksua muistuttavaa lenkkiä ennen tehdäkään  (1:01:50, 8.21 km, 124 bpm).

Sunnuntaina kävin vielä viimeistelemässä elämääni ensimmäisen yli sadan kilometrin viikon nautiskellen juoksusta ihanassa auringonpaisteessa (1:35:19, 14.03 km, avg 135 bpm). Kokonaisuudessaan tälle viikolle kertyi juoksua ruhtinaalliset 116.1 kilometriä ja aikaa liikuntaan käytin muhkeat 13 tuntia ja 54 minuuttia.

Tuntuu  siltä, että keho on ollut valmis vastaanottamaan määrällisesti kovempaa juoksutreenit ja kunto kasvaa kohisten, toivottavasti tuntemus on oikea. Sykkeitä ja juoksuindexiä seuraillessa vaikuttaa vahvasti siltä, että kunto todellakin on noususuunteinen. Pallas – Hetta 55 kilometrin polku-ultraan on enää vajaa kaksi viikkoa aikaa. Vähitellen täytyy alkaa himmailla ja huoltaa kehoa kohti tiukkaa koitosta. Sotasuunnitelmia ja reittikarttaan tutustumista siis tiedossa 😀.

Ihanaa kesäistä viikkoa meille kaikille,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

hyvinvointi liikunta terveys hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *