Määrää viikolla 49 + itsenäisyyspäivän video 🇫🇮

Liitävät lenkkarit juoksuvalmennuksen viimeinen valmennusviikko (voitin valmennuksen arvonnassa) oli määräviikko. Tuntuupa haikealta lopettaa valmennus näin lyhyeen, on ollut oikein mukava tutustua asiantuntijan oloiseen Nikoon ja saada valmennusohjelman lisäksi tukea ja ohjausta harjoitteluun. Olisin aivan ehdottomasti ja todella mielelläni jatkanut Nikon kanssa yhteistyötä, jos en olisi jo aikaisemmin ehtinyt suunnitella muita kuvioita ensi vuodelle. Mistäpä sitä tietää, jos  lyömme hynttyyt yhteen Nikon kanssa vielä joskus tulevaisuudessa 😊.

Maanantai oli tämänkin viikon lepopäivä. Olen tulossa siihen tulokseen, että alan viettää lepoa liikunnasta jatkossakin maanantaisin. Työviikon alku saa mielen ja kehon oikeastaan aina kierroksille, joten pieni himmailu liikunnasta tuntuu olevan tarpeen. Määräviikkoon valmistauduin kuitenkin pienellä venyttelyllä (25:48, avg 95 bpm). Ja kuukausikin vaihtui joulukuuksi 🎄.

Tiistaina aloitin viikon juoksut peruskestävyysjuoksulla, jossa lopussa oli mukana useampi lyhyt veto  (1:22:46, 11.21 km, avg 137 bpm). Keskiviikkona matkana oli viisitoistakilometriä peruskestävyystasolla  (1:50:46, 15.08 km, avg 138 bpm), juoksu tuntui mukavalta, mutta sykkeiden pitäminen tarpeeksi matalalla vaatii edelleen pieniä kävelypätkiä, kun syke alkaa kiihtyä liikaa. Lenkin jälkeen tein vielä lyhyen venyttelyn (15:15, avg 85 bpm).

Torstaina  kuuntelin polkuporinat -podcastin jakson, jossa haastateltiin lihastohtori Juha Hulmia. Hän kertoi, että ennen juoksua voisi olla hyvä tehdä pientä aktivoivaa lihastreeniä ja sen tein sitten heti samantien (15:06, avg 119 bpm). Jumpan jälkeen lähdin salille tekemään vauhtileikittelyä juoksumatolla (1:09:18, 10.21 km, avg 140 bpm). Tosin matto ja kello eivät keskustelleet keskenään, joten matkasta en voi olla aivan varma… Eikä noita vauhtejakaan kauheasti  tullut matkan varrelle… 😬.

Perjantai-aamuna tein Polarin ortostaattisen testin ja testin mukaan olin hyvin palautunut kardiosäätelyn osalta. Onneksi olin, koska ohjelmaan oli suunniteltu kaksi lenkkiä – mikäs siinä, miehän juoksen 😄. Ensimmäisen juoksun tein aamupäivällä (1:53:01, 15.02 km, avg 138 bpm), siirsin pidemmän lenkin aamupäivään, ajattelin, että olen hieman virkeämpi juoksemaan aamupäivällä. Iltapäivällä, jouluvalojen ja lasten ”säätämisen” jälkeen kävin päivän toisen lenkin (1:14:19, 10.66 km, avg 139 bpm).

Lauantaina kävin aamusella rennolla lenkillä pojan uintiharkkojen aikana. Suunnitelmissa lenkki olisi voinut olla  kävelyäkin. Sain kuitenkin hölkkäillä lähes koko lenkin ajan ja syke pysyi mukavasti alhaalla, mutta vauhtikin oli varsin maltillinen (1:08:33, 8.5 km, avg 129 bpm). Iltasella tein vielä suunnitellun kehonpainotreenin osin kuminauha-lisällä (37:58, avg 105 bpm).

Vielä sunnuntainakin ortostaattinen testi väitti, että olen täysin palautunut… Lihakset ja mieli olivat aika eri mieltä, mutta on hyvä huomata, että keho kestää aikamoista rääkkiäkin silloin tällöin. Kävin jo hieman pimenevässä itsenäisyyspäivän illassa nauttimassa ulkoilusta juosten (1:34:03, 12.52 km, avg 138 bpm). Kävin myös sankarivainajien haudalla hetken hiljentymässä ja kiittämässä vapaasta isänmaastamme 💙.

Määräviikon kokonaiskilometrit olivat 83.7, joista juoksua hulppeat 83.2 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin 11 tuntia ja 52 minuuttia. Seuraavalla viikolla otankin sitten rennommin, kunto kasvaa levossa, joten ensi viikon jälkeen olenkin huippukunnossa 😄

Toivotan oikein riemullista ja hyvää itsenäisyyspäivää 2020 kaikille teille näillä kuvilla Suomen poluilta, luonnosta ja maisemista. Usein pysähdyn lenkeilläni sydän pakahtuen hämmästelemään tätä ihmettä, että saamme nauttia vapaasta isänmaasta!

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *