Mäkisen kevyttä viikolla 9 ja helmikuun huitelut

Viime viikolla treenimäärä oli pitkästä aikaa varsin kova, kokonaisuudessaan hiukan yli sata kilometriä. Tälle viikolle suunnitelmissa oli siis kevyempi viikko, vaikkakin huomasin, että ohjelmassa oli myös mäkitreeniä. Alkuviikosta kuukausi vaihtui maaliskuuksi. Helmikuussa treenit kulkivat varsin mallikkaasti yhtä pientä flunssaa lukuunottamatta. Flunssatauosta huolimatta helmikuun juoksut olivat oikein hyvät: 235.1 kilometriä ja aikaa kaikkeen liikkumiseen käytin 37 tuntia 48 minuuttia.

Maanantaina juoksin helmikuun viimeiset kilometrit, kun kävin rauhallisella palauttavalla hölkällä (54:44, 7.51 km, avg 125 bpm). Tiistaina juoksin salille (15:49, 2.35 km, avg 128 bpm) ja salilla tein koko kehon treenin, mutta erityisesti keskityin jalkoihin ja keskivartalon vahvistamiseen (1:05:55, avg 120 bpm). Salilta palasin kotiin lyhyempää reittiä kotiin juosten (12:10, 1.63 km, avg 129 bpm). Jotenkin tuo saleilu ei oikein tunnu nappaavan yhtään, jätin kyykyn välistä ja tein kaikkea muuta, toki myös jaloillekin. Mutta jotenkin ei vain yhtään jaksais pinnistelllä noitten painojen kanssa… Mistäköhän sekin nyt johtuu?

Keskiviikkona päivässä oli kaikkea muuta touhua, joten päätin pitää viikon lepopäivän ja tein vain pienen kävelyn (20:48, 1.97 km, avg 102 bpm).  Torstaina salilla treenatut jalat olivat edelleen hieman jäykät, mutta ohjelmassa oli kuitenkin hieman nopeampitempoinen juoksulenkki mäkisessä maastossa (1:10:16, 11.55 km, avg 143 bpm). Erityisen mäkinen reitti ei kuitenkaan ollut, mutta syke nousi helposti korkealle, kun vähänkin otin nopeampaa vauhtia.

Perjantaina ohjelmassa oli ylämäkivetoja (1:10:04, 10.06 km, avg 133 bpm). Alkuverkan jälkeen tein 12 kertaa minuutin vetoja, joiden välissä oli alamäkihölkkää palauttavana jaksona puolitoista minuuttia. Kroppa tuntui uupuneelta harjoituksen jälkeen, mutta niinhän se kuuluukin  olla tuollaisen ylämäkirääkin jälkeen. En oikein olisi nyt näitä rääkkejä vailla, mutta teen ne, kun ne treeniohjelmassa lukee. Vähitellen on vain suostuttava tekemään muutakin kuin vain peruskestävyystreenejä sillä omalla mukavuusalueella. Alkaa kevään ja kesän treenit lähestyä kovaa vauhtia, joten on vain otettava itseään niskasta kiinni ja pikkusen rääkättävä itteään.

Lauantaina tein viikon ”pitkiksen” pääasiassa pouluilla juosten ja mäkistä polkua etsiskellen. Pitkiksellä tein suunnitelman mukaan lyhyitä vetoja lenkin aikana (1:32:12, 12.29 km, avg 134 bpm). Oli siivoillut ja riehunut kotona ennen lenkkiä ja lenkin jälkeen olinkin sitten aivan todella uupunut, joten ilta piti ottaa rauhallisemmin. Päädyin kuitenkin jatkamaan siivoiluakin. Kevätauringon paistessa sisään ja paljastaessa kaiken pölyn ja sotkun, minuun iskee mahdoton siivousvimma ja alan sitten saman tien siivota myös kaappeja ja hyllyjä… Saisi tosin iskeä useamminkin tämä siivousvimma…

Sunnuntaina tein alkuverkan jälkeen suunnitellut tekniikkatreenit, loikkia, hyppyjä ja erilaisia juoksuharjoituksia (55:51, 7.09 km, avg 134 bpm). Loppuverkan jälkeen jävin kauoassa ja kävelin sitten kotiin. Kasissa keikkui edelleen uusia viherkasveja, amppeleita ja taulupohjia. Haaveilen joskus  vielä maalavani jonkun taulunkin, vaikkei minussa ole pikkiriikkistäkään maalaustaiteellisuutta… Katellaanpa milloin ja minkälaisia räpellyksiä saan aikaan. Ensi viikolla olen töissä vain yhden päivän, ehtisinköhän ihmetellä tuota maalaamista loman aikana.

Tälle niin sanotulle kevyelle viikolle juoksua tuli 52.5 kilometriä ja  aikaa liikuntaan käytin himpun yli kahdeksan tuntia. Ensi viikolla olen lomalla lähes koko viikon. Treenisuunnitelmien lisäksi meillä ei ole varsinaisesti muita lomasuunnitelmia kuin yhdessä ulkoilua ja rentoa  elämää. Se kuulostaa tähän hetkeen aivan riittävältä suunnitelmalta.

Huikeaa lomaviikkoa myös meille ensi viikolla lomaileville,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *