Maratonia edeltävä viikko ja maratonsuunnitelma

Tuleva viikko on jo maraton viikko – seuraavana lauantaina juostaan kisakauteni ainoa lappujuoksu –  Terwamaraton – Oulun ihanissa  ja tutuissa maisemissa. Viikon treenit tulevat olemaan siis varsin maltilliset, vähentämällä treenejä kerään innostusta ja voimia kisaan, mutta myös samalla kun jatkan normaalia ruokavaliota tai hieman kasvatan hiilihydraattien määrää, elimistö pystyy tankkaamaan saamaansa hiilihydraattia kisaa varten. En siis aio varsinaisesti tankata hiilihydraatteja, en ensinnäkään osaa sitä hommaa, mutta en myöskään halua kokea hiilihydraattiähkyä, jonka helposti ainakin itse saan jos alan yrittää tankkausta vaikkapa karkkimässäilyllä, sitä tosin harrastan aivan ilman tankkaustarkoitustakin…

Tällä hetkellä kotona on kaksi lasta kovan flunssan kourissa. Toinen heistä, joka sairastui päivää aikaisemmin, kävi lauantaina koronatestissä ja vajaan viiden tunnin jälkeen meillä oli negatiivinen kotonavastaus Omasotessa – varsin nopeaa toimintaa, sanoisin. Toinen lapsista sairastui seuraavana päivänä samaan tautiin. Yleisen ohjeen mukaan mennään, häntä ei siis tarvitse viedä testiin, kun ovat sairastuneet samaan aikaan. Odotan nyt sitten jännityksellä, miten minun käy – kaikki mahdollisuudet ovat olemassa siihen, että nappaan heiltä taudin ja koko kisa jää väliin, mutta kaikkeni teen, että pääsen lauantaina terveenä starttaamaan kisaan. Toisaalta, jos saan taudin, kaikki tämä koronaelämä on jotenkin ehkä saanut monet asiat toisella tavalla paikoilleen eikä pettymys ole  niin suuri, kuin olisi jonakin toisena hetkenä voinut olla – onhan tässä jo selvitty monen tärkeän ja itselle vielä paljon merkityksellisemmän kisan siirtymisestä seuraavaan vuoteen. Enää en myöskään tee sitä virhettä, että lähtisin kisaan hieman flunssaisena, sen läksyn olen oppinut onneksi ilman suurempia jälkiseuraamuksia.

Minun maratonviikkoni näyttää suunnitelmissa tältä:

Maanantaina käyn kävelyllä, pääsen tuulettamaan ajatuksia, suunnittelemaan kisaa, purkamaan jännistystä ja nauttimaan ulkoilmasta. Tiistaina teen lyhyen ja kevyen juoksulenkin (noin 4 kilometriä), jonka aikana teen lyhyitä, noin 50 metrin pyrähdyksiä ja tekniikkaharjoituksia. Keskiviikko on lepoa ja hieman dynaamista venyttelyä ja torstaina käyn vetämässä kevyen juoksun (noin 3 kilometriä), jossa otan kuitenkin hieman tuntumaa suunniteltuun maratonvauhtiin. Perjantaina ajan Kajaanista Ouluun, joten iltasella käyn vielä lyhyen puolen tunnin jalkoja avaavan lenkin.

Sitten siihen maratonsuunnitelmaan – juuri äsken kävin suihkussa ja mietiskelin minkälaista suunnitelmaa sitä uskaltasi itselleeen alkaa rakentaa. Maratonsuunnitelma muotoutui siihen malliin, että koko vuoden ainoassa kisassa laitan kaiken peliin, mennään upporikas – rutiköyhä -asenteella – lähden siis tavoittelemaan omaa ennätystäni ja katsotaan sitten muutaman tunnin kuluttua, että kuinka naisen on tässä pelissä käynyt 😬

Nyt siis maratonunelmia uneksimaan ja valmistautumaan tulevaan viikkoon – Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *