Maratonille valmistautuminen

Epämääräinen paniikin alku jäytää mahassa, ensimmäiselle maratonilleni on aikaa enää kolme päivää! Treenien puolesta kaikki voitava on tehty tai se, mikä on jäänyt tekemättä, jää tekemättä. Nyt vain 'rentoudutaan' ja odotellaan kisaa alkavaksi... 

Juoksen maratonini, tai ainakin yritän juosta, Kempeleessä Z-maratonilla lauantaina 5.8. ja puitteet vaikuttavat olevan kaikin puolin kohdillaan. Reitillä on huoltopisteitä noin kolmen ja puolen kilometrin välein, joten omaa evästä ei tarvitse kuljettaa mukana. Silti laitan ehkä yhden paniikkigeelin taskuun, aivan hätävaraksi vain. Reitti kierretään kahteen kertaan, klo 10 matkaan lähtevät kokonaisen maratonin juoksijat ja klo 12 mukaan kirmaavat myös innokkaat puolimaratonin juoksijat. Toivon kovasti, että olen lähdössä toiselle puolikkaalle samoihin aikoihin puolimaratonin juoksijoiden kanssa, josko heistä saisin vähän vetoapua... mutta tuskin pysyn hetkeäkään vauhdissa mukana... 

Sääolosuhteetkin vaikuttavat varsin armollisilta. Aikaisemmin koko päiväksi luvattiin sadetta, ei huono vaihtoehto sekään. Tällä hetkellä sääennuste näyttää lauantaille pilvistä, asteita vajaa parikymmentä. Oikeastaan juuri loistava keli juoksuun, toisaalta kaikki muu kelpaa paitsi helle, siihen elimistöni ei tänä kesänä ole tottunut.

Mitään suurisuuntaista tankkausoperaatiota en ole myöskään osannut ajatella. Sain ohjeeksi juoda normaalia enemmän vettä, siitä vinkistä otin kuitenkin heti onkeeni. Olen yleensä tosi huono juomaan vettä, mutta nyt aion seuraavat päivät pitää vedenjuonnista normaalia paremmin huolta.

Ainoa omaan päähän mahtuva kisavalmistelu on ollut pinnallisesti sinisen kynsilakan osto... haluaisin kynsiin Suomen liput Suomi 100 -vuoden kunniaksi. Esikoinen sen niin nohevasti sitten kuittasi: " Miten sä meinaat saada ne liput oikeaan käteen?" Yritän kuitenkin... :D Mitenpä muuten sitä nainen juhlistaisi Suomen suurta juhlaa ja omaa nelikymppisjuoksuaan ;)

Olisiko sinulla joku rentouttava tai rauhoittava vinkki viimeisille päiville? 

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Jonna / Lenkkareiden viemää (Ei varmistettu) https://lenkkareidenviemaa.blogspot.fi

Hei mahtavaa, onnea ekalle maratonille! Luota itseesi, olet hyvässä kunnossa! Innolla jään odottelemaan kisaraporttia. :)

Maijaliisa

Kiitos :) Rapsaa tulee varmasti, meni maraton miten tahansa! 

poppis

Sulla on ihanan kutkuttavan jännät paikat! 

Kisapäivälle antaisin sellaisen ohjeen, että lopeta syöminen kaksi tuntia ennen starttia ja juominen tuntia aiemmin. Toki voit kostuttaa suutasi jos on pakko, mutta usein jano tuossa vaiheessa on lähinnä panikointia. Varsinkin, jos olet muuten huolehtinut nesteytyksestä. 

Tsemppiä juoksuun!

Maijaliisa

Kiitos <3 Startti on kamalan aikaisin, jo kymmeneltä! Pitää herätä kukonlaulun aikaan :) Liiallinen syöminen ei ole ollut näissä kisahommissa ollut mulle ongelma, pikemminkin päin vastoin... Mutta hyvä muistutus silti. Kovasti kutkuttaa, ensimmäinen maraton on ainoa laatuaan (tulin maalin tai en), joten yritän edes hieman nauttia kokemuksesta :)

Tsemppiä maralle!

Tuu sit kirjoittaan miten meni ja mitkä fiilikset! :)

Maijaliisa

Kiitos! Aivan varmasti tulen kertomaan :)

Suvi K.
Sisunainen

Mulla on vielä kuukausi maratoniin, mutta silti jännittää. :D Sähän oot jo ultrajuoksija, yksi maraton menee heittämällä läpi!

Maijaliisa

Niinhän sitä luulis, mutta omassa päässä kyse on kahdesta eri lajista. Ehkä eniten jännittää, miten kroppa ja polvi kestävät tuon istutuksen maantiemaratonilla. Olen jo etukäteen päättänyt, että en vedä itseäni romuna loppuun asti tällä kertaa. Jos jalka alkaa kipuilla liikaa, olen valmis keskeyttämäänkin. Haluan pystyä treenaamaan vielä Vaarojen Maratonille, joten turhia riskejä ei kannata tässä välissä ottaa. Toivon toki pääseväni ehjänä maaliin, se on tavoite :) 

Kommentoi