Maratonin jälkeinen löysäily viikolla 38

Palautuminen, palautuminen, palautuminen! Sitä olen yrittänyt itselleni tällä viikolla hokea. Vaikeaahan se on ollut, siis sen ajan antaminen palautumiselle. Onneksi viikonlopuksi oli jo aikoja sitten suunniteltu ystävien mökkiviikonloppu, joten rentoutuminen hersyvän naurun saatteleman oli taattu.

Maanantaina oli lepopäivä, jalat olivat vielä selvästi kipeät, eikä niillä voinut tehdä pientä venyttelyä enempää. Tiistaina kävin kuopuksen kanssa lenkillä. Tyttö pyöräili ja minä kävelin ja juoksin vierellä. Lenkki oli oikein viihdyttävä, kun ensimmäisellä luokalla oleva tyttäreni kertoili ympäristön havainnoistaan ja kaikesta mahdollisesta. ”Äiti, arvaa mitä?”, ”äiti, tiiätkö, että…”, ”äiti, oletko kuullu, että…”, ”äiti huomasitko…”, ”äiti, kato…”. Oli niin ihanaa keskustella ja kuunnella pienen ihmisen ajatuksia ja kysymyksiä. Vaikka jalat olivat edelleen varsin raskaat, mieli keveni huimasti lenkin aikana (45:09, 5.22 km, avg 125 bpm).

Keskiviikkona kävin lasten harrastusten aikana pienellä lenkillä vetreyttämässä jalkoja (46:09, 5.95 km, avg 132 bpm). Torstaina jalat tuntuivat todella  väsyneiltä, joten jätin juoksulenkin suosiolla väliin ja leikkasin edelleen kasvavan pihan ruohikon. Näillä jaloilla ruohonleikkaaminenkin kävi oikein hyvästä treenistä (1:03:51, avg 110 bpm).

Perjantaina lähdin mutkan kautta kohti mökkiviikonloppua Hirvensalmelle. Menin ensin junalla Ouluun ostoksille ja sieltä lähdimme pienellä porukalla kohti Hirvensalmea. Saavuimme perille vasta kymmenen jälkeen, päivä meni siis suurimmaksi osaksi autossa istuskellessa.

Launtaina kävimme ensin vähän tutustumassa mökkimaisemiin kävelyllä (1:24:23, 5.17 km, avg 105 bpm) ja kun toiset lähtivät tutustumaan Hirvensalmen keskustaan ja käymään kaupassa, minä lähdin juoksulenkille. Juoksin edestakaisen lenkin ja kääntyessäni takaisin, tajusin, että olin juossut liian pitkälle toiseen suuntaan. Jalat ja lantion seutu alkoivat tuntua todella väsyneiltä, mutta kun matka oli juostava takaisin, ei muuta oikein ollut tehtävissä (1:28:23, 12.0 km, avg 143 bpm). Lenkki oli siis liian pitkä maratonin jälkeiselle viikolle… Mökki-ilta oli ihana, hyvää ruokaa, ensiluokkaista seuraa ja aivan loistava sauna. Mikä sen parempaa ja rennompaa oleilua. Sunnuntaina lounastimme hulppealla grilliaterialla, siivoilimme mökin ja lähdimme kuka mihinkin suuntaan. Minulla on aivan upeita ystäviä, arjessa sitä ei aina välttämättä muista, kun asumme ympäri Suomea, mutta miten mahtavaa on huomata aina tavatessamme, että yhteys säilyy pitkänkin ajan jälkeen aina yhtä ihanana ❤️.

Lenkkeilyä on tähän viikkoon tullut vaivaiset 23.2 kilometriä, mutta maratonin jälkeisen viikon juoksuksi määrä on aivan riittävä. Liikuntaan käytettyjä tunteja viikkoon kertyi 5 tuntia ja 28 minuuttia. Tästä on hyvä lähteä nostamaan juoksumääriä marraskuussa olevaa 12 tunnin ultraa varten.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *