Matkustelua ja toipumista viikoilla 7 ja 8


Viime viikon postaus jäi tekemättä, ärsytti niin paljon, että flunssa iski reissun loppumetreillä ja treenisuunnitelma meni aivan mönkään. Ärsytti myös se, että tämäkin viikko meni osin toipuessa ja kuntoa keräillessä. Nyt loppuviikosta olo alkaa olla jo hyvä, edelleenkin räkää kertyy poskionteloihin, mutta lenkeillä saan tyhjennettyä pään myös räästä ja olen taas hetken aikaa aivan tuulettunut poskionteloita myöten.

Maanantaina  tein kohtuullisen kevyen tuntuisesti kympin lenkin (1:06:25, 10 km, avg 137 bpm) ja tiistaina tein pitkän junassa istumisen jälkeen hotellihuoneessa  illankähmässä lyhyen keskivartalotreenin (10:32, avg 115 bpm) ennen nukkumaanmenoa.

Keskiviikkona istuin koko päivän koulutuksessa ja illalla lähdin etsimään reittiä keskuspuiston kautta keskustaan. Vuorossa oli tempoharjoitus (1:07:29, 11.43 km, avg 149 bpm) ja jäisillä keskuspuiston reiteillä sain toisen takareiden aika juntturaan vetojen aikana. Kävin hikisenä ja haisevana shoppailemassa Helsingin keskustassa ja palasin hölkytellen ja takareisivaivasena  takaisin hotellille (30:13, 4.18 km, avg 136 bpm).

Torstaina olin aivan uupunut koulutuksesta ja shoppailusta, suunnitelmissa oli silloinkin lenkki, mutta tyydyin kipuamaan rappuset ylös hotellin salille. Hotellin sali oli yksi monipuolisimmista hotellin saleista, mitä olin nähnyt. Siellä olisi ollut juoksumattokin, mutta takareisi aristi sen verran, että jätin juoksun väliin kokonaan. Sen sijaan lämmittelin stepperillä, tein kyykkyä Smith-laitteessa ja tangolla kokoaratalotreeniä (1:05:01, avg 112 bpm).

Perjantaina kotimatkalla junassa nenä alkoi vuotaa aivan yhtäkkiä kuin hanasta käännettynä, voiko flunssan pitää pois tahdonvoimalla?  Pääkaupunkiseudulla ollut koulutus matkoineen ja hotellimajoituksineen oli todella tärkeä, emme olisi saaneet rahoja takaisin koulutuksesta, matkoista tai hotellista, jos olisin joutunut ne peruuttamaan sairastumisen vuoksi. Sainko todella pidettyä itseni terveenä koulutuksen loppuun tahdonvoimalla ja sairastuin sitten, kun stressi koulutuksesta purkaantui kotimatkalla ja flunssa vihdoin sai voiton. Olin tuntenut pieniä flunssan oireita alkuviikosta, mutta ne menivät ohi ja koko reissun ajan tunsin itseni täysin terveeksi. Lauantai ja sunnuntai menikin sitten sohvan nurkassaan neuloessa (onneksi on harrastus, jota voi harrastaa flunssaisenakin) ja flunssaa potiessa. Viikon  treenitunnit jäivät siis vähäisiksi matkasta ja flunssasta johtuen, muutamaa minuuttia yli neljä tuntia ja matkaa kaikkineen kertyi 26 kilometriä, joista juoksua lähes kaikki, 25.6 kilometriä.

Tällä viikolla olen jo hiukan päässyt takaisin treenaamisen makuun, mutta olen pyrkinyt ottamaan varsin rennosti ja kevyellä otteella ja kehoa kuunnellen. Maanantaina olin vielä sen verran toipilas, että tein töitä kotoa käsin ja tiistaina palasin jo työpaikalle ja asiakaskäynneille. Tiistaina en kuitenkaan vielä lähtenyt testaamaan juoksemista, vaan kävin lyhyellä kävelyllä aivan vain happihyppelyllä (36:07, 2.69 km, avg 104 bpm). Keskiviikkona otin vielä rennosti ja jätin lenkin väliin, edellisen päivän kävelykin tuntui jo hiukan olossa, enemmän ehkä kuitenkin työpäivän rasitus.

Torstaina lähdin kokeilemaan kevyttä hölkkäilyä ja se tuntuikin jo aivan mukavalta (1:03:25, 8.5 km, avg 134 bpm), sykekään ei noussut kohtuuttoman korkealle näin rauhallisella lenkillä. Toinen takareisi tuntui kuitenkin edelleen tiukalta ja aralta, lenkin aikana tuntuma kuitenkin löystyi ja juoksu sujui pääosin hyvin. Perjantaina aika meni päivällä taas yllättäen kaikessa muussa touhuillessa, joten lenkille pääsin vasta iltasella, mutta sitten pääsinkin tekemään viikon pisimmän lenkin (1:43:10, 14.5 km, avg 136 bpm). Takareittä olin hieronut Shiatsu-hierontatyynyllä ja takareisi olikin rauhoittunut hieronnan ja lämmön avulla. Lenkki tuntui hyvältä, mutta pitkältä. Voimat tuntuvat olevan vielä hiukan vähissä, mutta muuten tuntuma juoksemiseen alkoi olla varsin mukava.

Lauantaina lähdin lenkille ajatuksena juosta parisen tuntia, reilun puolen tunnin jälkeen olin aivan voimaton ja tajusin, etten ollut syönyt koko päivänä siihen mennessä juuri mitään. Jouduin lopettamaan lenkin tunnin jälkeen aivan omaa tyhmyyttäni, energia oli niin vähissä ettei ollut mitään järkeä jatkaa lenkkiä pidemmälle (1:00:05, 8.16 km, avg 130 bpm). Loppupäivä menikin sitten kädet riisissä, teimme kotona sushia, sen tekemiseen saa menemään yllättävän paljon aikaa.

 

 

Sunnuntaina kävin vielä rauhallisella lenkillä nautiskelemassa aurinkoisesta mutta kirpakasta säästä (1:31:16, 13.5 km, avg 140 bpm). Kokonaisuudessaan tähän viikkoon kertyi kilometrejä 47.4, joista juoksua 44.7 kilometriä – aivan kelvolliset kilometrit toipilasviikolle. Aikaa liikkumiseen käytin himpun ale kuusi tuntia. Kaksi viikkoa siis varsin kevyillä liikuntatunneilla ja kilometreillä. Matkustelu, flunssa ja toipuminen ovat olleet viikkojen agendana, siihen nähden pienikin liikkuminen on ollut plussaa. Ensi viikon aikaan pyrin pääsemään taas kunnolla treenien makuun, kuitenkin kuunnellen kehoa ja sen tuntemuksia. Jos ensi viikkokin menee kevennellen, sitten menee. Tärkeintä on kuitenkin terveys.

Innolla uutta viikkoa kohti,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *