Miksi hieronta kannattaa x 3 + bonus

Minä kuulun siihen porukkaan, joka käy hyvin epäsäännöllisesti hieronnassa. Varaan ajan hierojalle vasta, kun joku paikka on niin jumissa etten saa sitä enää itse auki rullailulla tai venyttelyllä ja jumi häiritsee jopa jokapäiväistä elämää, treenaamisesta puhumattakaan. 

Kysynkin siis itseltäni: 

Kävin eilen hierojalla ja varasin vihdoinkin seuraavan ajan jo valmiiksi. Minun täytyy alkaa ottaa tosissani myös lihaksiston palautumisesta huolehtiminen, jos haluan päästä harrastuksessani eteenpäin. Ja vaikka en millään haluaisi myöntää, niin kyllä ikä alkaa "jo" tässä iässä vaikuttaa palautumiseen...

Miksi hieronta sitten kannattaa mahduttaa säännöllisesti treenikalenteriin?

Tässäpä muutama hyvä ja hieronnassa käymiseen kannustava pointti:

  1. Hieronta nopeuttaa palautumista. Lihasten verenkierron ja nestekierron paraneminen antaa uusille treeneille mahdollisuuden päästä kohteeseen, lihakseen. Lihas siis hapettuu paremmin hieronnan jälkeen, kun jumit on 'sulatettu'.
  2. Hieronnan avulla  voidaan ennaltaehkäistä rasitusvammojen syntymistä. Kun kireydet saadaan lihaksistosta pois, pääsee lihas toimimaan optimaalisemmin eikä virheasentoja tai lihasepätasapainoa pääse niin helposti muodostumaan - tämä jos mikä vaatii säännöllistä hierontaa.
  3. Hieronnassa voi oppia hierojan avulla tuntemaan oman vartalon lihaksiston paremmin ja näin ottamaan myös treenatessa huomioon oman kehonsa erityispiirteet ja toiminta.

​Hieronnalla on monia, monia muitakin hyviä vaikutuksia, joista voit lukea lisää mm. täältä, täältä ja täältä.

Ja se bonus: 

  • Välillä lenkillä epäilen, että onkohan minulla niitä lihaksia ollenkaan... Hieronnassa huomaan, että minulla on todellakin lihakset ja varsin napakat sellaiset. Juuri eilen hieroja totesikin "hiki hatussa" jumittuneita lihaksiani käsitellessään, että ei hän tässä mitään luita muokkaile :D

 Aktiivisesti liikkuvan, tai oikeastaan aivan kaikkien, kannattaisi käydä hierojalla noin kerran kuukaudessa, urheilijat käyvät hieronnassa usein viikoittain, jopa useita kertoja viikossa. Itse ajattelin vihdoinkin laittaa hieronnan tulevaan treeniohjelmaani säännölliseksi 'treeniksi' kevyelle viikolle.

Lyhyesti voisi siis sanoa, että hieronta on  yksi avain nopeampaan palautumiseen ja tehokkaampaan treenaamiseen. Iän karttuessa olen minäkin alkanut tajuta, miten iso osa treenaamista on palautuminen, nyt on siis minunkin aika ottaa kaikki keinot käyttöön ja antaa hieronnalla lihaksistolleni mahdollisuus palautumiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn.

Kuinka usein sinä käyt hierojalla? Olisiko nyt aika laittaa tämäkin palanen treeniohjelmaasi? 

Seuraa: Blogit.fi, Bloglovin', Facebook, Instagram, Twitter

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.