Musta tuntuu -juoksentelua viikoilla 32 ja 33


Paluu töihin on suoritettu 😆. Muu elämä on jotenkin kumman vauhdikasta ja tapahtuvaa. Ei oikein meinaa ajatuksineen ja suunnitelmiin ehtiä mukaan tähän elämään, jo toinen työviikko on takana hups vain. Lasten harrastuksetkin ovat pyörähtäneet käyntiin ja minäkin hankin itselleni aikaan sidotun harrastuksen, kun aloitin klassisen laulun ”opiskelun”. Yksikin oma aikaan sidottu harrastus tuntuu jotenkin hurjan rajoittavalta, mutta annan nyt hetken itselleni aikaa tottua ajatukseen, että minunkin täytyy olla edes kerran viikossa työn ulkopuolella jossakin tiettyyn aikaan. Ehkä rutiini tuohonkin löytyy vähitellen.

Muuten omat liikuntaharrastukset ovat tässä työn alkamisen lomassa menneet omalla painollaan enkä ole millään tavalla kyennyt seuraamaan mitään suunnitelmaa, vaan olen mennyt täysin fiiliksen ja mahdollisen aikataulun mukaan. Pääasia on kuitenkin ollut se, että jotakin liikuntaa teen suunniteltuun aikaan, oli se sitten saleilua, pyöräilyä, juoksua tai kävelyä. Edellisen viikon suunnitelma oli ottaa juoksun osalta rennosti, mutta kun annoin itselleni luvan löysäillä, juoksuinto löytyikin saman tien. Huomasin myös, että viikonloppuun oli tulossa pitkiä ajomatkoja ja hääjuhla, joten viikolle pyrin kuitenkin saamaan sitten harjoituksia, koska viikonloppuun niitä ei juurikaan mahtunut.

Viikolla 32 juoksua tuli 35.2 kilometriä ja aikaa liikkumiseen käytin vaivaiset 4 tuntia 47 minuuttia, autossa puolestaan istuin lähes koko perjantain ja sunnuntain. Kävimme Lapissa juhlimassa rakkaan sukulaisen häitä. Lauantai-aamusellä huomasin, että voisin pikaisesti käydä poluilla lenkillä ja siitä johtuen sitten meille tulikin melkein kiire ehtiä juhlimaan häitä…

Tällä kuluneella viikolla olen edelleen liikkunut fiiliksen mukaan, kello kertoo vaikka minkälaisia suunnitelmia, mutta minä olen mennyt aivan omaa suunnitelmaa noudattaen, kohtuullisen kevyesti ja tavallisen ihanasti – kevyttä ja pitkää. Maanantaina kävin lenkillä  pyöräillen (1:40:12, 42.22 km, avg 129 bpm) ja tiistaina aloitin pitkästä aikaa aikataulullisen harrastuksen, juoksin musiikkiopistolle laulutunneille (20:20, 3.24 km, avg 136 bpm) ja tunnin jälkeen juoksin hieman pidemmän lenkin takaksin kotiin (35:15, 5.1 km, avg 132 bpm).

Keskiviikkona juoksin alkuverkkana salille (15:39, 2.35 km, avg 129 bpm), tein jonkinmoisen salitreenin (50:37, avg 103 bpm) ja palasin juoksukävellen kotiin loppuverkkana (12:35, 1.74 km, avg 128 bpm). Torstaina kävin hiukan lyhennetyn peruslenkin hiukan liian korkeilla sykkeillä (45:56, 7.01 km, 134 bpm) ja perjantaina oli vuorossa pitkästä aikaa  pitkis. Helteinen perjantai vei varsin tehokkaasti mehut, mutta pienen uintipulahduksen jälkeen  loppumatka taittui hiukan viileimmissä tunnelmissa (2:30:41, 21.16 km, avg 131 bpm).

Lauantain palauttavaksi treeniksi riitti ruohikon leikkaaminen helteisessä elokuussa (1:17:07, avg 110 bpm) ja sunnuntaina jo hieman viileämmässä tuullessa nautiskelin juoksusta upeassa auringonpaisteessa (1:11:48, 11.01 km, avg 136 bpm). Viikkoon karttui liikkumista tunteina 9 tuntia 49 minuuttia, kilometrejä kokonaisuudessaan 97.4, joista juoksua 51.6 kilometriä. Tällä viikolla liikkuminen on tuntunut rennolta ja hyvältä, tällä fiiliksellä jatkan seuraavaankin viikkoon. Yhtään ei sekään haittaa, että kesä ja lämpö näyttää edelleen jatkuvan. Huikeaa elokuuta siis meille,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *