Näkkäriä ja Martinaa…

Aika mielenkiintoinen yhdistelmä jo otsikossakin…

Siemennäkkäri on oma suosikkini! Olen varioinut ohjeeni erään tuttavan anopin ohjeesta meille sopivaksi ja ajattelin jakaa sen nyt aivan julkisesti (ottaen huomioon, että blogillani ei ole juurikaan lukijoita…):

4 dl karkeita ruisjauhoja

4,5 dl Nalle kaura&ruis-hiutaleita

2 dl auringokukansiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

1 dl pellavansiemeniä 

2 tl suolaa

7 dl lämmintä vettä

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja levitä kaapimella kahdelle uunipellille, joissa on uusi leivinpaperi (taikinan tulisi olla hyvin levittyvää, ei liian jankkia, jolloin voit lisätä himpun verran vettä, eikä liian löysää – vettä kannataa aluksi laittaa ehkä 6 dl ja lisätä viimeinen desi tarvittaessa)

2. Leikkaa pizzaleikkurilla tai veitsellä pellilliseen 12-16 ruutua.

3. Paista kiertoilmauunissa molemmat pellit yhtä aikaa 175 asteessa noin 40-45 min, paiston puolessa välissä peltien paikka kannattaa vaihtaa ja samalla kääntää pellit mahdollisimman tasaisen tuloksen saamiseksi. Mitä pidempään näkkäriä paistaa sitä rapeampi siitä tulee, myös hieman pehmeänä on oikein maistuvaa.

Jokainen joka on tätä siemennäkkäriä maistanut, on pyytänyt näkkärin reseptiä! Kannattaa testata, kertokaahan kommentteihin omat kokemuksenne. 

IMG_0332.JPG

Ja sitten siihen Martinaan – Usein lenkeillä kuuntelen radiota, epämuodikaasti pääasiassa Suomipoppia, mutta viimeaikoina olen alkanut kuunnella myös enenevässä määrin Suplasta erilaisia haastatteluja ja ”asiaohjelmia”. Tänään sauvalenkille lähtiessä oikein odotin, että pääsen kuuntelemaan Anna Perhon toimittamaa läpivalaisu-haastatteluohjelmaa Martina Aitolehdestä. Ohjelma oli ajatuksia herättävä ja mielenkiintoinen, olen ollut Martinasta montaa mieltä menneisyyden ja julkisuuskuvan perusteella vuosien varrella, mutta viime aikoina olen alkanut arvostaa häntä ihmisenä! Suosittelen lämpimästi kuuntelemaan kyseisen haastattelun, varsinkin jos sinulla on ennakkoluuloja kyseistä naista kohtaan.

Lopuksi vielä loistoa kotipihalta – Lokakuun loppu lähestyy uhkaavasti mutta kukkapenkissä sinnikkäät orvokit vielä ilahduttavat meitä! 

IMG_20161024_120719.jpg

Sauvalenkin statistiikkaa Polar M400:

matka: 12.14

kesto: 1:50:12

keskisyke: 131, maksimisyke: 154

kalorit: 677

keskivauhti: 9:05 min/km

 

 

hyvinvointi liikunta uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *