Oi ihana toukokuu <3

Toukokuu on ollut varsin tapahtumarikas. On tullut tavallista enemmän matkustelua ja on ilmaantunut odottamattomia tapahtumia, mutta treeneihin henkinen stressi ei ole juurikaan vaihtanut. Hieman huolestuneena olen seurannut Polar Flow:n Running Indexin kehittymistä, joka teki maalis-huhtikuussa hienon nousun mutta on siitä alkaen laskenut kuin lehmän häntä. Voiko vauhtikestävyystreenien lisääntyminen heti näkyä minulla keskisykkeiden nousuna ja näin aiheuttaa juoksuindeksiin notkahduksen? Vai vaikuttaako stressi ja huolet niin voimakkaasti sykkeisiin, että elämän kokonaiskuormituksen määrä saisi juoksuindeksin laskemaan? Vaikea sanoa.

1122F6C6-72BF-4F40-AC4D-EF15BAA2685A.jpeg

Juoksua toukokuuhun mahtui 168.5 kilometriä, kaikkien treenien kilometrit olivat 173.7 kilometriä, joten juurikaan muita kilometrejä ei tullut. 

Muita treenejä ovat olleet kotona ja salilla lihaskuntoharjoittelu, muu ulkoliikunta, joka on ollut pääasiassa ruohonleikkausta, liikkuvuusharjoittelua ja hyvin vähän pyöräilyä. Kokonaisuudessaan kirjattuja liikuntatunteja on tullut 27 tuntia ja 44 minuuttia. Alla näkyvässä ”sykealuepyramidissa” näkyy selvästi liian kovalla sykkeellä tehtyjen vauhtikestävyystreenien ja maratonin vaikutus pyramidiin, joka ei enää muistuta pyramidia ollenkaan.

549F9802-B11D-4866-AE12-FDE78B1F29E0.jpeg

Onneksi kuitenkin pääosa prosenteista on tuolla peruskestävyyden sykealueella (sykealueet 1-2). Toukokuussa on ollut aivan loistava sää – tuntuu, että yksi kesä on jo vietetty. Kotipihan kukat kukkivat ja muutaman vuoden kukkapenkissä kasvanut pionikin kasvattaa ensimmäistä upeaa kukintoansa. Lapset ovat viettäneet aikaa trampoliinilla ison osan päivästä ja juoksusää on ollut mitä mainioin. Tai no, oikeastaan mikä tahansa sää on mitä mainioin juoksusää. Monet ovat harmittelleet edellisen vuoden kylmää kesää, mutta minä olin aivan tyytyväinen edelliseenkin kesään, koska juoksusää oli joka tapauksessa loistava.

A3EA4C7A-E0D9-4626-9DDF-B926E2334164.jpeg

Toukokuussa avattiin myös kisakausi Terwamaratonilla (kisarapsa täällä) ja heti podiumpaikalla, tästä on enää tällä kisakaudella vaikea pistää paremmaksi 🙂 Juoksun iloa ja nautintoa myös sinun kesäkuuhun!

– Maijaliisa

P.s. Buffin arvonta käynnissä Facebookissa vielä koko maanantain, käyhän osallistumassa – linkin blogin Facebooksivuille löydät alta

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä: 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin’
Blogkeen

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *