Palauttelua maratonilta ja syyskuun juoksut viikolla 40

Tämä viikko on ollut maratonin jälkeinen viikko, palautteluviikko. Samalla syyskuu on vaihtunut lokakuuksi ihanan leppoisissa ja lämpimissä keleissä. Viikon treenit ovat olleet pääasiassa kävelyä, yritinpä juoksennellakin yhdellä lenkillä, mutta erityisesti etureisissä juoksu tuntui sen verran haastavalta, että parin kilometrin jälkeen siirryin juoksukävelyyn. Edelleen, jo muutaman maratonin juosseena, hämmästyttää se, miten juntturaan jalat ja oikeastaan koko kropan saa maantiemaratonilla – olen ihmetellyt lihaskipua kylkivälilihaksista lähtien, jaloista puhumattakaan. Kuten edellä jo mainitsin etureidet ovat tuntuneet ottaneen osumaa oikein tosissaan. 

Maanantaina olin vielä niin kunnolla jumissa työpäivänkin jälkeen, että edes kävely ei tuntunut kovin hyvältä idealta. Silti oli tärkeä saada liikettä lihaksiin ja palautuminen käyntiin. Kuopuksella oli uintitreenit ja minäkin menin toisten kehoituksesta uimaan, joka oli kyllä aivan loistava idea. Uin muutaman altaanmitallisen (14:10, 400 m), mutta erityisesti kylmäaltaassa vietetyt hetket tuntuivat aivan saman tien helpottavan lihasjumia jaloissa. Tiistaina ja keskiviikkona kävin kävelyllä, keskiviikkona otin sauvatkin mukaan. Torstaina pidin lepopäivän ja perjantaina testasin sitä juoksua…

Lauantaina leikkasin oikein huolella nurmikkoa ja kävin kävelyllä, myös sunnuntaina kävin nauttimassa ulkoilusta kävellen ja tein pitkästä aikaa lihaskuntoharjoituksen kotona. Kilometrejä viikkoon on kokonaisuudessaan kertynyt 40.1 ja aikaa liikkumiseen käytin 8 tuntia ja 40 minuuttia.

Viikon aikana olen nauttinut rauhallisesta menosta, ulkoilun syksyisestä lempeydestä ja olen ehtinyt kuvailla maisemiakin oikein urakalla.

Syyskuun juoksukilometrit olivat 155.2, loppukuusta oli hieman himmailtava juoksun suhteen, koska juoksin maratonin 26.9. Oulun Terwamaratonilla. Maratonin sykekäyrän mukaan annoin aivan kaikkeni juoksussa – jään edelleen pohtimaan, miten saisin vauhtia kasvatettua, mutta samalla syketasoa laskettua, aikanaan juuri enempää en pysty syketasoa kisassa nostamaan. Kokonaisuudessan kuukauteen kertyi kilometrejä 257.7 ja aikaa liikkumiseen käytin 32 tuntia ja 49 minuuttia.

Viikonlopun aikana olen seurannut toisten juoksua Helsinki City Runnin Dayssa mutta myös erityisesti Vaarojen Maratonilla Kolilla. Kaipaan jo hurjasti polkujuoksukisoihin ja siihen ainutlaatuiseen tunnelmaan, joka siellä poluilla syntyy juostessa toisten juoksijoiden kanssa. Olen lukenut valtavan määrän kertomuksia huikeista onnistumista, mutta myös omien rajojen löytymisestä ja siitä, miten joskus suurinta on ymmärtää, milloin on parasta jättää leikki kesken. Kaikkia näitä kertomuksia olen innolla ja ajatuksella lukenut ja ihmetellyt, ehkä minäkin vielä joskus palaan Vaarojen Maratonille jollekin matkalle…

Ihmeen ihanaa alkavaa viikkoa taas meille kaikille,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *