Palautuminen käyntiin viikolla 22 ja toukokuun touhuilut

Olen vieläkin täällä fiilistellyt edellisen viikonlopun Karhunkierroksen juoksuani – kaikkivoipaisuuden tunnoissani ilmoittauduin syyskuun Finlandia maratonillekin ja nyt vähän kauhunsekaisin miettein alan suunnitella kesän treenäjä… Heinäkuussa on suunnitteilla NUTS Ylläs Pallaksella 37 kilometrin hilpasu, elokuussa NUTS Pyhällä 21 kilometriä ja syyskuun puolessa välissä siis tuo Jyväskylän Finlandia maraton… Siinäpä saa miettiä, miten tämä palautuminen ja seuraavaan kisaan herkistely hoidetaan 🤨.

Kisasta löytyi vielä huikea kuva nousustani Valtavaaran päälle, voittajafiilis ja hiekka pööllyten matkan jatkaminen maaliin asti. Tämän tunnelmallisen kuvan on ikuistanut Samuli Tiainen.

Kuva: Samuli Tiainen

 

Tämän viikon olen ottanut rauhallisesti ja ehdottomasti palautuminen edellä. Mieli olisi halunnut kirmata juoksulenkeillä saman tien jo vaikkapa maanantaina, mutta keho oli aivan toista mieltä. Jotenkin matka tuntuu lyhyeltä ja siihen nähden palautumien voisi olla nopeaakin, mutta huomaan sen. että  kun olen juoksun aikana mennyt hyvinkin vauhtikestävyysalueella koko matkan, juoksun teho on ollut niin korkealla, että rasitus tuntuu todella kovalta suhteessa pidempiinkin matkoihin, joissa juoskun teho on ollut selkeästi maltillisempi. Toisaalta, onhan tämä ”lyhyempikin”kisa poluilla ajallisesti pidempi kuin yksikään maratonini, joten on tietytsti varsin masiiivinen rasitus keholle. Tästä kaikesta johtuen maanantain treeni oli kahden tunnin pituinen ruohonleikkaus kotipihalla – siinäkin rasitus vaikutti selkeästi niin, että työntelyn keskisyke oli jopa 109 bpm.

Tiistaina kehossa tuntui jopa ruohonleikkii ja muutenkin rasitus, joten ilta meni tulevien seiskojen vanhempainillassa ja aivan lyhyellä kävelyllä. Keskiviikkona sitten uskaltauduin testaamaan hieman juoskuaskeleita. Reilun puolen tunnin lenkin jälkeen (35:07, 5.08 km, avg 133 bpm) kehossa tuntui jo sellaisia kolotuksia, että päätin jatkaa lenkkiä kävellen (22:14, 2.02 km, avg 108 bpm), kuusenkerkkiä ja mustikankukkia kuvaillen.


Torstaina
kävin suosiolla kävelyllä (1:27:01, 8.59 km, avg 104 bpm), mutta huomasin, että loppumatkasta kävely saattoi olla hieman liian pitkä rasittuneille jaloille. Perjantain arkiliikuntaa oli se, että kävelin lapsen kanssa kauppaan kevyesti alamäkeen. Lauantaina päivä meni ensin oman lapsen alakoulun päättäjäisissä ja sen jälkeen starttasimme kuopuksen kanssa Ouluun kummityttöni ylioppilasjuhliin. Oli todella ihana saada juhlia upeaa nuorata ylioppilasta ja jutella niin monen tutun ja ennen tuntemattoman ihmisen kanssa. Nyt on sitten tullut eteen se ikä, jolloin voi nauttia juhlista tutustumalla uusiin ihmisiin. Todella nautin juhlimisesta ja hyvästä seurasta ❤️.

Sunnuntaina ajattelin, että lähden taas testailemaan juoksua (51:05, 8 km, avg 141 bpm). Nyt juoksu tuntui jo selkeästi mukavammalta, vaikka toki jaloissa edelleen on rasituksen tuntua. Ensi viikkokin pitää ainakain alkuviikosta ottaa kevyesti. Tämän palauttavan viikon saldo oli liikunnan osalta 5 tuntia 41 minuttia ja kilometrejä kokonaisuudessaan 27.6 kilometriä, joista juoksua vaivaiset 13.1 kilometriä.

Tällä viikolla siirryttiin toukokuusta kesäkuun puolelle, vaikkei sitä aivan uskoisi lämpömittaria katsellessa… Toukokuun kilometrit kokonaisuudessaan oli 281.6, joista juoksua 256.4 kilometirä, loput kilometrit kertyivät pääosin kävelystä, en ole vieläkään siis kunnolla korkannut pyöräilykautta. AIkaa liikkumiseen käytin himpun reilu 35 tuntia. Yllättäen vähemmän mitä kuvittelin, mutta jonkin verran vaikuttaa sekin, että ennen kisaa piti hieman rauhoittaa treenaamista.

Ihanaa kesäkuuta ja toivottavasti vähitellen shortsikelejäkin 🙂

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *