Poluilla porukalla viikolla 51

Olen tällä viikolla juossut jopa kahteen kertaan porukalla, mikä on aika paljon enemmän kuin tavallisesti… Monen monta viikkoa on mennyt yksin juostessa. Sunnuntaina kävimme miehen kanssa lenkillä, sitä meidän pitäisi harrastaa kyllä enemmän, monesti vain se oma viikkorytmi juoksuissa on aika toisenlainen kuin miehen ja helposti tulee vain tehtyä omia treenejä aivan huomaamatta, että edellisestä yhteislenkistä on jo useampi viikko.

Maanantai oli edelleen viikon kevyt päivä liikunnan osalta, lepoa ja vähän lihaskuntoa (30:40, avg 119 bpm). Tiistaina kävin kympin lenkin pyrkien juoksemaan, mutta pitämään sykkeen kuitenkin kohtuullisen matalalla (1:15:13, 10.08 km, avg 136 bpm). 

Keskiviikon lenkki oli viikon lyhyin lenkki (1:03:39, 8.6 km, avg 138 bpm). Iltapäivällä oli tullut lunta useita senttejä ja vain pääväylät oli ehditty aurata. Osan lenkistä juoksin siis lumipöppörössä, joten syke oli sen mukainen. Mutta miten ihanaa on, että lunta tulee ❄️.

Torstaina touhuilin  töiden jälkeen kotona, kun juoksuryhmän  viestiketjuun alkoi tulla viestejä suunnitellusta yhteislenkistä. Olin jo ajatellut lähteä lenkille, mutta huomasin siinä viestejä lukiessa, että voisin ehtiä juosta hetken yhdessä muiden kanssa. Olipas tosi mukava päästä yhteislenkille ja vähän tutustua enemmän uusiin juoksukavereihin. Juoksimme osaksi poluilla ja juttua riitti, joten minun syke huiteli missä sattuu…  (1:38:00, 13.82 km, avg 154 bpm).

Perjantai piti olla pitkispäivä, mutta edellisen päivän kovasykkeinen lenkki hillitsi selvästi menohaluja ja lenkki jäi tavallista perjantaita lyhyemmäksi (1:23:32, 12.2 km, avg 143 bpm). Osaksi lenkki menikin valokuvatessa – välillä näitä maisemia tahtoo vain ihastella ja nautiskella niistä.

Lauantaina  kävin edellisten juoksujen painaessa lihaksistossa kävelyllä (1:42:40, 10.18 km, avg 116 bpm), vaikkakin ortostaattisen testin mukaan olin palautunut edellisistä treeneistä.

Sunnuntaina lähdimme pitkästä aikaa miehen kanssa juoksemaan poluille. Mies juoksi edellä reitillä, joka oli hänelle tuttu ja minä juoksin perässä, minkä jaloistani pääsin 😅 (1:50:45, 14.01 km, avg 137 bpm). Välillä syke tuntui nousevan aivan liian korkeaksi, mutta helpommalla pätkillä syke tasoittui, eikä lenkki loppujen lopuksi niin rankka ollutkaan, miltä aluksi vaikutti. Huomaan, että harjoittelen aivan liian vähän juoksua poluilla, joten kevään aikana polkujuoksua pitää tulla enemmän. Tosin polkujuoksu lumisohjossa ja pienillä poluilla saattaa joka tapauksessa olla aika haastavaa, vaikka sitä enemmänkin treenaisi…

Yhteensä tämän viikon kilometrit olivat 70.5, joista juoksua oli 58.7 kilometriä. Ihmeen paljon noita kilometrejä viikkoon karttuu, vaikken niitä mitenkään erityisesti metsästä. Tuollainen 50 – 60 kilometriä juoksua viikkoon, tuntuu tällä kunnolla olevan aivan tavallista kauraa, silti siitä enemmän, esimerkiksi joulukuun  80 kilometrin viikko tuntui jo aika massiiviselta rypistykseltä. Aikaa liikkumiseen käytin kymmenen tuntia. Silti viikkoon on ehtinyt mahtua jouluvalmisteluja leivän leipomisesta suklaataloon asti 😊.

Seuraava viikko onkin jo jouluaaton viikko, joulun odotus tiivistyy kohta jo lasten jännitykseen – joulunodotuksessa parasta on lasten odotuksen seuraaminen. Tänään on haettu kuusikin metsästä odottelemaan koristelua 🎄.

Ihanaa joulunodotusta,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *