Pyöräilyn huumaa viikolla 23

Olen tilannut paikallisesta pyöräliikkeestä itselleni pyörän jo vielä lumen ollessa maassa. Pyörän suunniteltu saapuminen oli 15.5. mutta pyörää ei kuulunut. Tällä viikolla sain vihdoin ilmoituksen pyörän saapumisesta ja pyörä saapuikin kuin taivaan lahjana juuri, kun vasen pohje alkoi taas oireilla tuosta noin vain lenkillä.

Maanantai oli viikon lepopäivä, kävin lyhyellä ja rauhallisella iltakävelyllä  (20:12, 1.89 km,  avg 98 bpm) ja tein kehonhuoltona venyttelyä (10:38, avg 76 bpm). Tiistaina lähdin tekemään vetotreeniä poluille alkuverkan jälkeen. Ensimmäiset kolme minuutin vetoa menivät oikein mukavasti ja palauttelu hölkäten tuntui hyvältä. Kolmannen vedon jälkeen ehdin hieman hölkkäillä, kun yhdellä askeleella vasen pohje vain tilttasi aivan totaalisesti, kuin olisi mennyt kramppiin, eikä sillä hetkeen pystynyt ottaa yhtään askelta. Vähitellen löysin tavan askeltaa jalan ulkosyrjällä niin, että eteneminen onnistui edes kävellen. Yritin lähteä vielä neljänteen vetoon, mutta juoksua eteneminen ei kyllä mitenkään enää ollut (29:05, 3.98 km, avg 134 bpm). Hetken aikaa uitin jalkoja läheisen lammen vedessä hakien kylmähoitoa jalkaan, mutta lammen vesi oli niin lämmintä ettei siitä ollut juurikaan apua. Kotiin pääsin kävellen, matkalla testailin muutamia juoksuaskelia, alamäkeen se muutaman askeleen onnistui, mutta pohkeen/akillesjänteen yläpään kiinnityskohta oli niin kipeä, etten kauheasti lähtenyt testailemaan, miltä jalka voisi alkaa tuntua… (42:38, 3.31 km, avg 120 bpm).

Keskiviikkona vasen pohje oli edelleen niin kipeä, että piti oikein miettiä, miten jalan asettaa maahan, jotta edes kävely onnistuisi. Siinä vaiheessa oli jo selvää, ettei tällä viikolla juosta yhtään enempää. Treeniohjelmaa muokattiin niin, että pyöräily korvasi juoksutreenit. Tiistaina olin saanut tietää, että uusi pyöräni on saapunut liikkeeseen ja olimme sopineet, että haen pyörän torstaina. Keskiviikon pyöräilyt pyöräilin siis vielä vanhalla pyörällä. Keskiviikon ohjelmaan kuului alkuverkka pyöräillen (31:40, 11.32 km, avg 128 bpm), lihaskuntotreeni ulkona (31:15, avg 115 bpm ) ja loppuverkka pyöräillen (32:18, 10.94 km, avg 117 bpm).

Torstaina sain alleni uuden pyörän! Ensimmäinen lenkki meni todellakin harjoitellessa, en ollut aikaisemmin käyttänyt maantiepyörä-tyyppistä vaihteistoa kuin kerran ja siinäpä se aika menikin harjoitellessa. En itseasiassa saanut lenkin aikana vaihdettua etuvaihtajaa isommalle, kun en tajunnut työntää vaihdetta riittävän kovalla voimalla riittävän pitkälle…  Suunnitelmissa oli  alkuverkan jälkeen tehdä vk-lenkki, mutta kun en saanut isoja vaihteita vaihdettua, oli syke vaikea saada pysymään korkealla (1:38:50, 38.62 km, avg 132 bpm). Olin myös ajatellut itse vaihtavani glossipolkimet pyörään,  mutta enhän minä saanut irti uuden pyörän polkimia. Uusi pyöräni on merkiltään Kona ja malliltaan Rove 700, pyörä on gravelpyörä, joka soveltuu niin maantieajoon kuin hiekkateillekin. Tulen ajamaan todennäköisesti pääosin tiellä, mutta onhan tuo nyt hienoa, ettei jokaista muhkuraa tarvitse pelätä ja kierrellä, ja saa seikkailla pyrörällä vaikka hiekkatien päähän uimaan.

Perjantaina olikin sitten vuorossa kolmen tunnin pyöräilypitkis (3:07:10, 70.17 km, avg 130 bpm). Matkan varrella idea muotoitui: suuntasin Vuokattiin ja päämääränä oli kirkasvetinen lampi keskellä metsää – oli aivan upeaa käydä huuhtelemassa menomatkan hiet ihanaan vilpoisen lämpimään lampeen! Paluumatka meni aivan hujauksessa vielä fiilistellessä tätä rentoa ja lennokasta road trippiä.

Lauantaina oli suunnitelmassa 40 minuuttia pk1- treeniä. Aluksi ajattelin pyöräillä tuon hetken, mutta piha kaipasi ruohonleikkausta, joten ”treeni” hieman venyi, koska pitihän ruoho saada leikattua loppuun asti (1:30:52, avg 103 bpm). Pihalla olikin sitten mukava  jumppailla leikatuilla nurmikolla (35:04, avg 113 bpm).

Sunnuntaina pääsin vielä nautiskelemaan pyöräilystä peruskestävyyslenkillä (1:56:17, 44.77 km, avg 122 bpm). Tällä viikolla matalatehoista treeniä on tullut huomattavan paljon, johtuen tietysti pyöräilystä ja kevyestä ruohonleikkurin työntelystä. Juoksua viikkoon on tullut vaivaiset neljä kilometriä, mutta kokonaisuudessaan kilometrejä on kertynyt 186.6 kilometriä – aikaa tähän kilometrimäärän olen käyttänyt 12 tuntia 6 minuuttia. Kaiken kaikkiaan siis treenimäärällisesti oikein hyvä viikko, vaikka juoksua onkin aivan onnettoman vähän. Jää nähtäväksi, miltä jalka alkaa ensi viikolla tuntua… Toisaalta, jos jalka oireilee, minulla on ainakin tiedossa mukavaa korvaavaakin treeniä uudella pyörällä 😀

Aurinkoista viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *