Rennolla otteella viikolla 38


Olen ottanut tällä viikolla hieman rennommin, vaikka osa treeneistä onkin ollut kohtuullisen rankkoja. Unen aikainen keskisyke on ollut todella paljon korkeampi kuin tavallisesti, olen myös ollut hiukan uupuneemman oloinen. Syksyinen lämpötilojen vaihtelun huomattava suureneminen (sisäilma/ulkoilma) aiheuttaa minulle usein tukkaista oloa ja lieviä flunssan oireita, vaikka minulla ei varsinaisesti flunssaa olekaan. Nyt kuitenkin mietin, onko flunssa tuloillaan vai olenko muuten nyt vain uupuneempi? Olen treenannut kohtuullisen paljon pitkään, joten rennompi viikko tähän väliin tulee ehkä tarpeeseen. Voi olla, että ensi viikolla otan vielä rauhallisemmin, katellaanpa mihin suuntaan vointi ja olo lähtee kääntymään.

Maanantai oli jumppapäivä. Juoksin alkuverkkana salille (16:04, 2.45 km, avg 132 bpm), salilla tein suurin piirtein kokovartalotreenin (1:05:26, avg 113 bpm) ja kävelin rahallisesti kotiin.

Tiistaina kävin juoksulenkillä (1:01:43, 10.03 km, avg 144 bpm) ja huomasin, että keskisyke juostessa on tavallista korkeampi. Edelleen mietin, johtuuko se siitä, että sykkeen mittaus on haastavampaa, kun ilma kylmenee ja siitä syystä myös kädet, vai onko nyt jokin muu syy keskisykkeen nousuun. Keskiviikkona  pidin aivan rehellisen lepopäivän ja kääriydyin sohvan nurkkaan viltin alle. Tuntuu jotenkin syylliseltä vain olla, jäin oikein miettimään, miten kummassa en vieläkään ymmärrä levon merkitystä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta!

Torstaina lähdin lenkille ajatuksella, että voisin juosta hieman nopeamman lenkin ja kesken lenkin hoksasin, että voisin kokeilla vauhteja kympillä ja niinpä kympin lenkistä tuli kiihtyvävauhtinen (50:54, 10.01 km, avg 155 bpm). Kympin hiillostuksen jälkeen jatkoin lyhyesti jäähdyttelyllä, mutta juurikaan se jäähdyttely ei lenkin keskisykettä  laskenut, sen verran koville oli vauhti ottanut (1:04, 13, 12.22 km, avg 154 bpm).

Perjantaina oli hiukan kiireinen päivä. Kävin aamusella lenkillä nautiskelemassa syksyisestä metsästä (1:45:37, 14.54 km, avg 139 bpm), josta suuntasin palaveriin ja sen jälkeen alkoikin nuorimmaisen lapsen kaverisynttäreiden valmistelu ja juhliminen. Illalla talo oli täynnä hilpeitä kymmenvuotiaita ja meillä kaikilla taisi olla kivaa 🥳.

Lauantaina aamupäivä meni lasten harrastuksiin liittyvän tapahtuman järjestelyissä ja illemmalla kävin ensin lenkillä (38:33, 5.81 km, avg 139 bpm) ja sieltä kampesin itseni vielä salille viikon toiseen kokovartalotreeniin (1:02:09, avg 106 bpm), jonka jälkeen kävelin kotiin.

Sunnuntaina taas huomasin, että unen aikainen syke on ollut todella korkea ja siitä syystä päätin etten lähde tekemään mitään rankkaa treeniä. Pihan nurmikon leikkaaminen on ollut työlistalla jo pidemmän aikaa, joten nyt oli hyvä hetki ottaa rennosti työnnellen leikkuria – ei muuten ole useinkaan aivan kevyttä hommaa, varsinkin kun nurmikko oli aikasen pitkä ja on useista kohtaa sammaleinenkin, joten leikkuria sai aivan tosissaan työnnellä, että sai sen liikkeelle… (1:09:26, avg 107 bpm).

Rentoon viikkoon tuli siis treeniä tunteina 8:41 ja kilometrejä kertyi kokonaisuudessaan 50.1, joista juoksua reilu maratonin verran; 45.1 kilometriä. Semmonen viikko takana minulla, millainen sinulla?

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *