Riskillä kevyttä viikolla 7

Kevyt viikko liikunnasta, ei niinkään elämästä. Kuopus on ollut kuumeessa koko viikon ja minä olen ollut kahden päivän koulutuksessa Pääkaupunkiseudulla. Aikaa liikkumiseen ei siis ole ollut niin paljon kuin tavallisesti, tähän väliin oli siitäkin syystä hyvä ottaa kevyt viikko. Toisaalta kevyt viikko oli siinä suhteessa riski, että kotona jylläävä flunssakuume saattaa iskeä seuraavalla viikolla, siinä saattaa tulla sitten useampi kevyt viikko putkeen… Mutta eipä moista voi kuitenkaan tietää, joten riskillä mennään 😄

Maanantaina en halunnut lähteä lenkille, koska seuraavana aamuna olisi lento Pääkaupunkiseudulle ja kahden päivän reissu pois kotoa. Tein iltasella kellon ehdottaman voimaharjoittelun kuntopiirinä kotona, pienellä mielikuvituksella salille tarkoitettu harjoitus onnistui kotioloissakin (44:29, avg 112 bpm).

Tiistaina heräsin neljän maissa ja lähdin aamulennolla kohti Helsinkiä. Päivä meni koulutuksessa, koulutus ei ole vain kuuntelua, vaan intensiivistä osallistumista, joka vie ihmeesti voimia. Iltasella kävin vaihtamassa vaatteet majapaikassa ja lähdin juoksuvaatteissa junalla tutustumaan Pasilan Mall of Triplaan. Aluksi en meinannut löytää koko ostoskeskusta, kun pyörin ympyrää juna-asemalla. En tahtonut edes hahmottaa pohjakarttaa, mutta löysin lopulta hulppeana avautuvan ostoskeskuksen aulan. Hetken shoppailun jälkeen lähdin juoksemaan Google Mapsin avulla kohti Leppävaaraa ja majapaikkaani. Vaikka olen Pääkaupunkiseudulla asunutkin, en yhtään hahmota aluetta – minusta on aivan käsittämätöntä, että Pasilasta pitää lähteä Munkkiniemeen, jos haluaa päästä suoraa reittiä Leppävaaraan 🤔. Matkakin tuntui ihmeen pitkältä, kun ei tiennyt yhtään, minne oli oikein menossa, Google johdatti minut todella hienosti keskuspuiston poikki Munkkiniemeen ja sieltä jalakulkureittejä pitkin suoraan majapaikkaani (51:38, 7.26 km, avg 143 bpm). Lenkin jälkeen venyttelin hieman (21:03, avg 101 bpm) ja ehdin vaihtaa kuulumisiakin ennen nukkumaanmenoa.

Keskiviikko meni intensiivisesti koulutuksessa ja illalla tapasin kollegan, jota en ollut tavannut vuosiin. Sain kyydin lentokentälle ja kotona olin yhdentoista aikaan illalla. Torstaina suunnittelin lenkkiä, mutta olin todella väsynyt työpäivän jälkeen  ja lapsetkin kaipasivat äitiä kotona. Totesin, että lenkki näin uupuneena on todennäköisesti haitallisempaa kuin yhden päivän lepo. Sain yölläkin nukuttua kunnon unet ja Perjantai-aamuun heräsin aivan uutena ihmisenä. Perjantai oli työpäivä koulutuksesta johtuen, joten pitkä lenkki jäi siltä päivältä tekemättä. Illalla kävin kuitenkin lyhyellä kevyellä lenkillä nauttimassa ulkoilmasta ja tuulettamassa niin kehoa kuin mieltä  (1:09:55, 9.01 km, avg 131 bpm).

Lauantai-aamuna kurkku oli hieman karhea eikä olo ollut erityisen pirteä. Päätin jättää juoksulenkin väliin, mutta kävely kevyessä lumisateessa tuntui tarpeelliselta (1:40:28, 10.19 bpm, avg 116 bpm). Lenkin jälkeen pihalla oli hiukan lunta, joten loppuverkka tuli samalla kolaa liikutellen.

Sunnuntaina ei kurkkukivusta ollut onneksi enää tietoakaan, joten päätin lähteä kevyelle juoksulenkille – osan lenkistä kävin poluillakin – lumiset polut ovat tosin todella kapeita, joten vauhti hidastuu ja syke nousee, kun pitää taiteilla poluilla kuin trapetsilla (1:52:42, 15.06 km, avg 136 bpm).

Kevyeen viikkoon mahtui liikuntatunteja 7 tuntia ja kilometrejä yhteensä 43, joista juoksua oli 31.3 kilometriä. Suhteellista tämä kevyt viikko… Muutama kuukausi sitten nämä tuntimäärät olivat aivan tavallisia viikkotunteja, viime viikkoina liikuntamäärä viikossa on ollut kuitenkin reilusti yli kymmenen tuntia, viime viikkoina jopa yli 13 tuntia. Kevyeltä viikko on tuntunut liikunnan suhteen, mutta muuten tuo koulutus ja matkailu on rasittanut kyllä kroppaa ja päätä aivan riittävästi. Olen vähän ylpeä itsestäni siinä suhteessa, että halusin kuunnella kroppaani ja levätä torstaina, hyvä minä 😊 parasta tässä viikossa!

Ensi viikkoon innolla,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *