RunBEAT-juoksumattopeli ja DRAXfit-juoksumatto

Kävin viime sunnuntaina testaamassa Kajaanilaisen CSE Entertainment-yrityksen innovaatiota, RunBEAT – juoksumatto-ohjemaa yhdessä polkujuoksuseuramme juoksijoiden kanssa. CSE Entertainmentin liikunnallisia virtuaalipelejä (esim. iWall) löytyy maailmanlaajuisesti, tällä hetkellä kahdestakymmenestäseitsämästä maasta.

RunBEAT tuo ensimmäisenä maailmassa virtuaaliset ympäristöt ja juoksukilpailut juoksumatolle. RunBEATin juoksuympäristöt; puistojuoksu ja kahdeksikkoratajuoksu hulppeassa vesiputousmaisemissa saivat mielikuvituksen lentämään ja ajatukset muille maille. Puistojuoksuversiossa ajattelin heti juoksevani New Yorkin Central Parkissa ja ratajuoksun  vesiputousmaisemat veivät minut jonnekin Etelä-Amerikan sademetsiin.

Juoksimme ”alkulämmittelyksi” 400 metrin kisan ja sen jälkeen 4000 metrin kisan (jonka suoritin parisprinttinä toisen juoksijan kanssa) kolmella vierekkäisellä DRAXfit-juoksumatolla, jotka oli yhdistetty RunBEAT-virtuaalipeliin. Kisa oli heti totisinta totta – sen siitä saa, kun lähtee urheilijoiden kanssa leikkimään 😜. Toisaalta oli helppoa vedellä hieman rennommin, kun tiesin ettei minulla ollut mitään saumaa pysyä toisten juoksijoiden vauhdissa.

DRAXfit-juoksumatto on moottoroimaton juoksumatto, joka liikkuu juoksijan jalkojen tahdissa, juoksija itse liikuttaa juoksumaton ”telaketjua” ja säätelee askelluksellaan juoksumaton nopeutta. Kaareva muotoilu tekee juoksemisesta luonnollisempaa ja treenivaikutus verrattuna tavalliseen sähköiseen juoksumattoon on noin 30 % tehokkaampi.

Allekirjoitan todellakin tuon tehokkaamman treenivaikutuksen 😜, jo ensimmäisen 400 metrin vedon jälkeen olin aivan poikki ja juostuani noin kymmenen minuuttia neljän kilometrin kisaa, olin aivan valmis luovuttamaan maton toiselle juoksijalle hetkeksi. DRAXfit-matolla juokseminen tuntui aivan massiivisen paljon rankemmalta kuin moottorillisella juoksumatolla juokseminen. Olin yllättynyt siitä, miten nopeasti täysin erityyppisten juoksumaton logiikkaan pääsi sisälle ja miten helppoa maton nopeuden säätely oli alun epätoivoisen kiihdyttelyn jälkeen.

Miltä juoksukisa juoksumatolla kuulostaisi? Entä oletko kokeillut DRAXfit-juoksumattoa? Suosittelen testaamaan molempia 💪

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Bloglovin’ -sivustoilla.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – FacebookInstagramTwitterYouTube

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *