Ruohonleikkuu-peruskestävyyttä viikolla 23

Viikko on mennyt pitkälti ruohoa leikatessa 🙂 Olen jo muutamaan otteeseen kertonut siitä, miten sykkeeni eivät edelleenkään pysy pk1-alueella juostessa, kävelyä en varsinaisesti halua harrastaa ja usein kävelylenkki sitten kuitenkin muuttuu juoksuksi ja sykkeet huitelee heti pk2-alueella. Olen siis tullut siihen tulokseen, että hoidan nuo pk1-alueen treenit parhaiten niin sanotun hyötyliikunnan avulla, talvella kolailemalla ja näin kesäisin leikkaamalla ruhoa. Tällä viikolla moottoroitu ruohonleikkuri hajosi, joten olen saanut huiman määrän peruskestävyystreeniä työntelemällä kelaleikkuriamme. Ja sitä saakin kuulkaa työnnellä! Ruoho täytyy leikata lähes päivitttäin jos haluaa pitää voikukat edes himpun verran hallinnassa…

Olen nyt ottanut käyttööni harjoittelun pohjaksi Polarin juoksuohjelman, johon olen ohjelmoinut tavoitteeksi syyskuussa juostavan Finlandia Maratonin. Toki muokkaan harjoitusohjelmaa tarpeisiini sopivaksi ottaen huomioon heinäkuussa juostavan NUTS Hetta-Pallas 55 kilometrin polku-ultran, mutta tällä viikolla olen mennyt pitkälti ohjelman harjoitusten mukaan ja olen hämmästynyt, miten paljon vk-treeniä harjoituksiin on jo tässä vaiheessa sisällytetty.

Maanantaina  juoksin lenkin, jossa ohjelman mukaan olisi pitänyt juosta 40 minuuttia vk1-alueella (59:15, 8.25 km, avg 137 bpm). Päätin kuitenkin ottaa lenkin enemmän peruskestävyyden kannalta enkä vetänyt sitä niin kovaa kuin ohjelmaan oli merkitty.

Tiistain lenkin juoksin pääosin maastossa testaamalla uusia Salomon Slab Ultra 2-polkujuoksukenkiä  (1:08:16. 8.78 km, avg 133 bpm). Ensimmäisen lenkin jälkeen en osaa sanoa vielä muuta kuin, että totuttelua vaatii. Kenkä toki tuntui hyvältä, mutta jalka ei aivan ensimmäisestä lenkistä vielä mukautunut kenkään. Illalla tein vielä lyhyen jumpan (15:00, avg 112 bpm). Se hyvä puoli tässä Polarin ohjelmassa on, että se ohjelmoi viikkoon sekä lihaskunnon että venyttelyn, joten niitä ei pääse huomaamatta skippaamaan.

Keskiviikkona oli vuorossa Intervallijuoksu, jossa ensin lämmittelyn jälkeen juostiin kolme viiden minuutin vetoa kahden minuutin palautuksella  (40:08, 6.68 km, avg 145 bpm). Vedot sain vedettyä kohtuullisella vauhdilla – ensimmäisen 4:42 min/km, toisen himpun verran rennommin 4:51 min/km ja viimeisen 4:25 min/km.  Vauhdit eivät päätä huimaa noin lyhyiksi vedoiksi… 🤔 Intervalliharjoitus päättyi kesken matkan, joten jatkoin vielä juoksua rennommin kotiin asti (20:06, 2.58 km, avg 137 bpm). Kotona  odotti vielä iltapuhteeksi rauhallinen ruohonleikkaus (58:04, avg 104 bpm).

Torstaina  oli lepopäivä niin juoksusta kuin pihatöistäkin mutta pienen dynaamisen venyttelyn tein kuitenkin illalla (10:00, avg 90 bpm). Kävimme esikoisen kanssa katsomassa uuden Alladinin, oli vaikuttava kokemus! Perjantaina oli aivan yltiöpäinen helle, mutta koska oli pitkispäivä, oli lähdettävä pitkikselle. En ottanut juotavaa mukaan lenkille, virhe. Selvisin juoksusta kohtuudella, mutta vain siksi, että sykkeen lähtiessä laukalle pääosin kuumuudesta johtuen, kävelin hetken ja jatkoin sitten matkaa taas hetken juosten (2:10:55, 18.0 km, avg 141 bpm). Muuten päivä meni nurmikkoa leikatessa kahteen otteeseen (56:20, avg 120 bpm ja 35:03, avg 109 bpm) ja iltasella kävimme koko perheellä pulahtamassa Oulujärvessä… tai siis minä uskaltauduin veteen talviturkin poistoon vasta lauantaina…

Lauantaina päivä todellakin meni pääasiassa pihatöissä, lähinnä työnnellen kelaleikkuria (1:16:52, avg 109 bpm ja 32:52, avg 100 bpm). Aamulla ne voikukan varret, jotka olivat selvinneet edellisen päivän leikkauksesta, nousivat terhakkaana ilkkumaan elinvoimaansa. Eipä siinä auta muu kuin jatkaa nitistystouhuja. Lähinnä tuo leikkaaminen oireiden poistoa, juurineenhan ne kaikki voikukat pitäisi nyppiä pois, mutta siihen olen liian laiska… Iltasella kuumuus oli hieman hellittänyt ja pääsin lenkille aivan kohtuullisen leppeässä kesäsäässä (1:01:36, 9.01 km, avg 140 bpm).

Sunnuntaina ajelimme esikoisen kanssa Ouluun seuraavan päivän toimenpidettä varten. Majapaikassa on koira ja tytär pääsi sitä linkittämään onnensa kukkuloilla, hän niin tahtoisi meille koiran. Me vanhemmat olemme eri mieltä. Kävin siinä samalla kävelyllä ja jatkoin pienen lenkin, jotta sain vähän tuulettaa päätäni ja kehoani pururadalla 55:20, 8.17 km, avg 136 bpm).

Tämä viikko on siis ollut oikein hyvä harjoitusviikko, treeniä on tullut ruohonleikkuun mukaan lukien jopa 12 tuntia ja 13 minuuttia. Juoksukilometrejä olen keräillyt ruhtinaalliset 61.5, joka on paljon minulle.  Jalat vaikuttavat hyvin kestävän tällaisenkin määrän juoksua, hyvä niin. Tästä on taas hyvä jatkaa kunnon kohotusta kohti Heinäkuun NUTSia 😜.

Kesäisin terveisin,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *