Se on kesä viikolla 33

En oikein tiedä, miten tätä viikkoa voisi kuvailla treenien suhteen, tavallista ja hämmentävän lyhyitä juoksuja. Treeniviikko on siis ollut varsin tavallinen, en ole tutkaillut kilometrejä tai tavoitellut jotain tiettyä tuntimäärää viikolle, olen vain tehnyt pääosin suunnitellut treenit  ja saanut ylimääräistä treeniä ruohonleikkaamisen lomassa ja kävellen.

Maanantai tein lyhyen venyttelyn lisäksi rauhallisen kävelylenkin yhdessä kuopuksen kanssa (1:04:37, 5.11 km, avg 102 bpm) ja tiistaina vuorossa oli suunnitelman mukaan tempojuoksu (45:06, 8.1 km, avg 140 bpm). Tällä viikolla en kuitenkaan parantanut vitosen enkkaa ja sykekin oli tempojuoksussa varsin maltillinen. Vauhtiin nähden syke oli tosissaan aika alhainen ja taisin saada ensimmäisen kerran Running Indexin yli 60:n tällä viikolla.

Keskiviikkon treeni oli kevyt juoksu (30:07, 5.05 km, avg 131 bpm). Olin suunnitellun juoksun jälkeen vielä kaukana kotoa, muttapysyin ohjelmassa enkä venyttänyt juoksulenkkiä, vaan kävelin kotiin (27:32, 2.25 km, avg 99 bpm). Ulkoilun jälkeen tein kotona vielä kuntopiirinomaisesti lihaskuntoharjoittelua (30:16, avg 99 bpm).

Torstaina oli ohjelmassa coretreeniä, keskikehon treeniä niin vatsa kuin selkälihaksille (31:24, avg 103 bpm). Olen tyytyväinen, että olen saanut aikaiseksi tehdä näitä lihaskuntotreenejäkin viime aikoina Polar Flow:n ohjelman mukaan.

Perjantaina  oli vuorossa viikon toinen vauhtitreeni, intervalliharjoitus, jossa oli kolmen minuutin vetoja kovemmalla vauhdilla; vauhtikestävyys 2 ja maksimalueella ja niiden välissä kahden minuutin vk1-harjoitus (30:06, 5.83 km, avg 147 bpm). Päivän aikana tuli kävelyä myös mukavasti, kun vapaapäivänä oli aikaa liikkua asioilla kävellen.

Lauantaina  lähdin aamusella nauttimaan juoksusta lähipoluilla (1:00:05, 8.8 km, avg 130 bpm), olipa ihana päästä pitkästä aikaa  nautiskelemaan poluillakin vielä lämmittävästä kesästä. En millään suostu siihen, että elokuu olisi jo syksyä, olen päättänyt, että elokuu on vielä kesää ja sillä selvä! Huomenna ilma vaikuttaa viilenevän huomattavasti, saapa nähdä vieläkö ensi viikolla lenkkeilen shortseissa…

Sunnuntaina kävin mukavalla peruslenkillä. Välillä satoi ja välillä paistoi (1:00:25, 10.59 km, avg 132 bpm). päivän aikana sain  ruohonleikkuuseen aikaa kulumaan himpun reilu puolitoistatuntia, äänikirjat on mahdottoman hyvää viihdykettä tällaiseen pihanhoitoperuskuntoharjoitteluun.

Viikkoon kertyi juoksua vain 38.4 kilometriä, mutta kokonaisuudessaan treenitunteja kertyi kuitenkin hyvin; 9 tuntia 38 minuuttia. Treenaaminen tuntuu kivalta ja juokseminen maistuu, mietin, miten tässä voisi harjoittelua muuttaa sitten kymmenen kilometrin kisan jälkeen. Ainakin kaipailen jo kovasti viikon pitkiksiä, ne aion palauttaa harjoitteluun. Yritän nyt kuitenkin pysyä sovitussa ohjelmassa kisaan asti 😊.

Mahtavaa viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi terveys liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *