Siitepölyallergia räjähtää ja kisaviikko lähestyy viikolla 20

Tämän viikon suunnitelmissa oli vielä useita treenejä, ensi viikko on jo kisaviikko ja keventelyviikko. Yritän erityisesti muistaa juoda riittävästi, elimistöni on normitilanteessa usein kuiva ja se aihteuttaa lämmössä ja pidempikestoisessa treenissä sormien turvotusta. Sitä haluaisin välttää mahdollisuuksien mukaan kisassa. Tämä viikko on räjäyttänyt siitepölytilanteen täällä Kainuuussakin ja minun allergia on myös räjähtänyt sanan mukaisesti silmille. Keskiviikkoaamuna silmät olivat turvonneet lähes vesikelloiksi, onneksi sain varattua samalle aamulle ajan lääkärille ja sain kunnon coctailin allergialääkkeitä; silmätipat, nenäsuihke ja suun kautta lääkitys. Kohtuullisesti lääkitys on auttanutkin, keuhkot toimii, syke ei tunnu nousevan erityisen korkealle, mutta silmien hirmuinen kutina ja turvotus kuitenkin vaivaavat edelleen toisinaan.

Maanantaina juoksin rauhallisen peruskestävyyslenkin nautiskellen kesän tunnusta ja lämmöstä  (1:01:0, 9.55 km, avg 128 bpm), juoksun jälkeen loppuverkkana kävelin varttitunnin. Tiistain juoksu oli hieman katkonainen, päivän laulutunti peruuntui, joten tein hiukan ylämääräisen peruskestävyylenkin illan ratoksi (53:43, 8.64 km, avg 135 bpm).

Keskiviikkona pääsimme nauttimaan musiikkiluokkien kevätkonsertista. Olen joka kerta yllättynyt, miten taitavia lapsia ja nuoria musiikkiluokkalaiset ovat, erityisesti ihailen opettajien panostusta ja omistautumista näiden upeiden lapsien ohjaamisessa ja opettamisessa. Meidän nuorimmainen lauloi soolon yhdessä laulussa ja voi kuinka ylpeä äiti olinkaan, niin kaunista ja taitavaa laulua.

Torstaina ohjelmassa oli vuorossa kahdeksan kilometrin vetoa, kahden minuutin kävelypalatuksilla, alku- ja loppuverkan väliin (1:18:19, 13.1 km, avg 147 bpm). Nopein vauhti kilometrin vedossa oli 4:41 min/km, joka ei kyllä kovin kovaa ole, olen juossut varttimataronin tuota kovempaa vauhtia… Näitä vauhteja saan kyllä alkaa aivan tosissani treenata, jos meinaan maratonin aikaa syksyllä parantaa. Onneksi  ja toivottavasti tässä on koko kesä aikaa treenata vauhtikestävyyttäkin. Allergia ei tuntunut keuhkoihin vaikuttavan ja sääkin oli tihkusateinen helpottaen siitepölytilannetta ainakin hetkellisesti, sitäkään ei voi siis oikein syyttää.

Perjantaina juoksin huvikseni tunteroisen lenkin kevyehkösti (1:03:27, 9.01 km, avg 133 bpm) ja lauantaina oli vuorossa vielä viimeinen kunnon mäkitreeni ennen kisaa (2:04:49, 17.05 km, avg 142 bpm). Pyrin pitämään vauhtia tunteroisen verran yllä niin ylämäki- kuin alamäkijuoksussakin ja juoksin ne pääosin poluilla. toisen tunteroisen pyrin pitämään sykettä hieman matalampana ja se menikin tasaisemmassa maastossa ja tienpientereilla juostessa. Juoksun jälkeen jatkoin matkaa vielä hetken loppuverkkaa kävellen. Olen suorastaan rakastunut näihin uusiin Altran Timp4-polkukenkiin! Kenkä on ihanan pehmeä ja joustava, silti riittävän tukeva nilkalle, aivan täydellinen kenkä siis minulle.

Sunnuntaina juoksin touhuilun keskellä hieman rauhallisemman peruskestävyyslenkin, nyt vasta olikin jo lähes helteinen ilma (1:15:06, 11.12 km, avg 132 bpm). Olen käyttänyt aikaa jo tulevan kisan varusteiden miettimiseen ja vähän suunnitelman tekemiseen. Enemmän jännitän miehen 166 kilometrin tulevaa matkaa, joten oma valmistautuminen tuntuu jäävän vähän taka-alalle. Pitää nyt kuitenkin alkaa viikon alussa enemmän suunnitella myös oman matkan varusteita, energioita ja juoksusuunnitelmaa.

Tämän viikon kilometrit ovat yhteensä 71, joista juoksua tällekin viikolle jopa 68.5 kilometriä, aikaa liikkumiseen käytin muutamaa minuuttia yli kahdeksan tuntia.

Rentoa viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *