Syksy viilenee viikolla 38

Syksy alkaa uhkaavasti viileätä ja sadekin on tihuttanut lähes päivittäin ainakin jossakin välissä. Välillä aurinko paistaa heijastuneet upeista syksyn väreistä ja välillä koko maailma on yhtä harmautta. En aivan erityisesti nauti vesisateessa juoksemisesta, en erityisestikään silloin, kun sade ja viima kylmentävät sormet ja varpaat, mutta silti lähden lenkille. Jokaisen ulkoilun jälkeen mieli on kirkkaampi ja elämä hymyilee. Ulkoilu on parasta terapiaa kaikkeen 😄.

Maanantaina kävimme rennolla kävelyllä (1:02:00, 5.13 km, avg 122 bpm). Keskisyke oli ihmeen korkea, vaikka kävelyn vauhti ei ollut todellakaan kova. Kävely ei kuitenkaan tuntunut erityisen raskaalta. Syksyn väriloisto on kumonnut tällä viikolla useaan otteeseen.

Tiistaina kävin juoksulenkillä lapsen harrastuksen aikana (1:15:08, 12.24 km, avg 127 bpm). Vettä tihkutti silloin tällöin, mutta askel oli kevyt ja pysyin hyvin lämpimänä juostessa.

Keskiviikko oli viikon lepopäivä, aikaa kaikkeen muuhun touhuiluun, tällä hetkellä neulon kahta villapaitaa ja lapasia, sohvan nurkassa aika kuluu yllättävän nopeasti…

Torstaina juoksin hieman korkeimmalla sykkeellä  (1:01:39, 10.14 km, avg 132 bpm) ja lenkin jälkeen tein kotona coretreenin (15:09, avg 91 bpm) – siitäpä tulikin mieleen, että nyt olisi todellakin aika ottaa itseään niskasta kiinni ja aloittaa saliharjoittelu edes kerran viikossa.

Perjantaina minulla oli poikkeuksellisesti työpäivä, joten en lähtenyt pidemmälle lenkille. Hyvin silti ehdin nauttimaan polkujuoksusta lähimaastossa (1:05:24, 9.31 km, avg 126 bpm).

Lauantaina lähdin suunnitelmissani viikon pitkikselle, mutta juoksun aikana tajusin ettei voimia oikein tunnu olevan pitkään lenkkiin (45:02, 7.11 km, avg 129 bpm). Harvoin muutan suunnitelmaa kesken lenkin, mutta nyt annoin tuntemuksille tilaa, lopetin juoksun ja jatkoin lenkkiä kävellen (31:04, 3.07 km, avg 102 bpm). Aivan varmasti hyvä päätös.

Loppuviikosta ehkä edellinen kisaviikonloppu alkoi painaa ainakin mielessä. Treenaaminen alkoi tuntua työläältä ja motivaatio tuntui olevan hukassa, vaikka pusken itseäni liikkumaan. Sunnuntaina suunnitelmissa oli kaiken muun touhuilun lisäksi juoksulenkki lasten uinnin aikana, mutta kun olo oli lihaksiston osalta tukkoinen ja kurkussa tuntui pieni paine, päätinkin tehdä lenkin kävellen (1:00:47, 6.37 km, avg 89 bpm).

Aurinko loisti matalalta ja sai koko jokivarren hehkumaan upeassa väriloistossa. Olin todella tyytyväinen, että olin kävelyllä ja ehdin samalla näppäillä kuvia. Kuvat eivät tosin aivan tuo täysin esille, kuinka upea hehku maisemassa oli ilta-auringon loistossa. Illalla telkkaria lasten kanssa katsellessa tein vielä tiukan YouTube- lihaskuntotreenin (23:33, avg 98 bpm).

Taas on kuulkaas hieno viikko takana 🧡. Liikuntaa viikkoon kertyi kevyt 7 tuntia 29 minuuttia, johon kilometrejä karttui 54.4, joista juoksua oli 38.8 kilometriä. Tässä mietiskelen, minkälaista treeniä haluan syksyyn alkaa rakentaa, saliharjoittelu olisi todella hyvä saada vauhtiin, mutta juoksuakin haluan pitää aktiivisesti yllä. Ehkämensi viikon vielä vain fiilistellen ja alan sitten suunnitella treenejä vähitellen.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *