Syksyn tuntua viikolla 35 ja elokuun eloa

Viikon aikana elokuu on pyörähtänyt syyskuuksi. Loppuviikosta sää on tuntunut jo syksyisemmältä, vaikka olen saanut nauttia lenkeistä edelleen shortseissa ja hihattomassa paidassa, sen verran lämpöä on kuitenkin riittänyt. Muutamana sateisena päivänäkin ilma on ollut suorastaan trooppinen.

Elokuun aikana olen liikkunut mitattuna 37 tuntia ja 43 minuuttia. Siihen aikaan olen liikkunut kokonaisuudessaan 320.3 kilometriä ja juossut 197 kilometriä. Muuten olen liikkunut kävellen ja pyöräillen, jumppaillut niin kotona kuin jopa kerran salillakin ja peruskuntoliikuntaa olen kerryttänyt myös ruohonleikkuulla.

Maanantaina kävin ulkoilemassa kävellen reilun puolen tunnin ajan ja tiistaina juoksin ensin laulutunnille (21:48, 3.51 km, avg 135) ja lauleskelun jälkeen takaisin kotiin (24:05, 4.03km, avg 139 bpm) juhlimaan omia syntymäpäiviäni.

Keskiviikkona juoksin ohjelman mukaan peruskestävyyslenkin tiellä (50:01, 7.55 km, avg 128 bpm) ja torstaina vuorossa oli kuuden kilometrin tempojuoksu alku- ja loppuverkan väliin (52:48, 9.21 km, avg 150 bpm). Tein treenin pitkälti maastossa, jolloin en niin selkeästi pyrkinyt pitämään vauhtia, vaan enemmänkin seurasin sykkeitä. Olen kokenut nämä tempojuoksut itselleni haastaviksi, koska vauhdin kasvattaminen treenin edetessä koko ajan pitkäjänteisesti on minulle selkeästi vaikeaa.

Perjantaina tein alkuverkan kisavauhtiseen treeniin (10:05, 1.55 km, avg 134 bpm) ja lähdin tekemään kahdeksaan kilometrin vauhtitreeniä (38:21, 8 km, avg 163 bpm) – juoksun keskivauhti oli 4:55 min/km, joka on kuitenkin selkeästi vauhdikkaampi keskivauhti kuin olen maratonvauhdiksi suunnitellut.

Lauantaina ohjelmassa oli lepopäivä, mutta sain vihdoin sovittua lenkin erään ystävänäni kanssa. En laittanut lenkille mitään tavoitetta ja lähdimme latupohjille ja metsäautoteille. Juttu kulki ja kilometrit karttui, joten lenkistä tulikin pidempi kuin sunnuntaille suunniteltu kuudentoista kilometrin pitkis (2:02:34, 17.45 km, avg 141 bpm). Juoksin lenkin uusilla Asicsin Fuji Speed 2 -polkukengillä, joilla olen juossut nyt muutaman lenkin. Alan olla jo suorastaan ihastunut  kengän tuntumaan. Vaikka kengässä on pohjassa koko pituudeltaan TPU-hiilikuitulevy ja se jäykistää pohjaa, tuntuu kenkä silti todella kevyeltä ja kengän pohjan jäykkyys ei tunnu haittaavan holvikaaren toimintaa liikaa parinkymmenen kilometrin lenkillä. Hiilikuitulevy vaikuttaa selvästi siihen, että askeltuntuma todella tuntuu energisemmältä ja askel palautuu lähes kuin itsestään (kengistä enemmän tietoa täältä).

Sunnuntaina olisi siis voinut olla lepopäivä, mutta kun oli taas menohaluja, menin vähän rauhallisemmin… Alkuverkkana juoksin salille (15:35, 2.3 km, avg 126 bpm) ja salilla lähinnä ihailin ikkunasta pilviä ja pikkuisen tein keskivartalolle ja jaloille kevyttä treeniä (1:05:30, avg 98 bpm). Salilta kävelin pidemmän matkan kautta kotiin ja nautiskelin illan lempeydestä.

Viikon liikunnat tunteina olivat 8 tuntia 21 minuuttia ja kilometrit kokonaisuudessaan 60.4, joista juoksua 53.6 kilometriä. Jyväskylän Finlandia Marathonille on nyt kaksi viikkoa. Viikon lopussa aamuisin kurkussa on tuntunut taas pientä tuntemusta ja nyt sunnuntai-iltana kurkussa tuntuu entistä enemmän karheutta. Olen juonut hunajavettä ja naukkaillut c-vitamiinia. Yritän aivan todella pitää flunssaa loitolla, mutta jos se nyt tulee, niin toivottavasti ehdin tervehtyä ennen maratonia. Niin mielelläni pääsisin kokeilemaan maratonkuntoa, kun viime vuonna  maraton jäi kokonaan väliin.

Ihanaa syyskuuta toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi terveys liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *