Syyslomailua Lapissa viikolla 42

Alkuviikosta olin pari päivää töissä mutta keskiviikkona käänsimme auton nokan kohti pohjoista ja Lappia. Ajoimme Oulun kautta jokivartta pitkin Muonioon ja saavuimme iltasella Ylimuonioon lapsuuden kotiini. Täällä Lapissa syksy on edennyt jo varsin pitkälle ja saimmekin kokea ensilumen ilon matkamme aikana ❄️❄️❄️


Torstaina heti aamupäivällä lähdin lasten kanssa valloittamaan Särkitunturia. Lapset lähtivät hieman vastahakoisesti jokakertaiselle kävelyreissulle, joten kun pääsimme laavulle makkaranpaistoon, armahdin heitä ja  kävin itse pikaisella juoksulenkillä Särkitunturin laella. Maisemat tunturin laelta eivät petä koskaan, taas sain hämmästellä aivan upeita maisemia.

’Paluumatkalla’ sukulaisten mökille Jerisjärven rannalle, kävimme pikaisesti tutustumassa Jerisjärven kalapirteille. Samoilla pirteillä on otettu meidän hääkuvat – käytin lapset istumassa samalla rappusella, jossa yksi hääkuvistamme on otettu ❤️

Perjantaina ja lauantaina kiipesin polkulenkillä läheisellä vaaralla, sieltä avautuvat maisemat Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon. Perjantaina kävin hieman pidemmällä polkulenkillä nauttimassa ihanasta syksyisestä luonnosta, lauantaina lenkki oli lyhyempi, kun maa oli peittynyt ensilumeen ja lunta tuli heti kerralla aivan kunnolla. Lumisade oli hetken aikaa varsin sakea, joten polkulenkin maisemat pettyivät hetkessä valkoiseen lumeen. Kuvien välillä on siis vain vajaa vuorokausi, mutta maisema on tyystin erilainen 👇🏻.

  

Syysloma muuttuikin loman aikana talvilomaksi 😊. Rentouttava loma takana ihanissa maisemissa ja  hyvässä seurassa. Kotimatka tosin on ollut varsin haastava jäisellä ja lumisella tiellä. Kaikeksi onneksi olemme liikkeellä nastarenkaille, kesärenkailla täällä ei olisi kyllä ajettu metriäkään.

Kuvaterveisin,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *