Talvilomaa viikolla 10

Tämä viikko on ollut lapsilla talvilomaviikko ja minäkin olen saanut pitää muutaman päivän vapaata. Lomaa on vietetty aivan kotioloissa, enemmän yhdessäoloa ja yhteistä tekemistä, kavereiden yökyläilyä ja elokuvia. Semmosta tavallista ja mukavaa oleilua. Juoksuharjoittelu on jatkunut tavalliseen tapaan, ulkoilua on tullut tavallista enemmän, mikä on vain hyvä asia. Töissä olin maanantaina ja tiistaina, sen jälkeen olen ollut lasten kanssa lomalla, miehellä ei varsinaisesti lomaa ole ollut. Aika on mennyt taas hurjaa vauhtia ja tekemistä on riittänyt niin, että muuta postausta en ole saanut aikaiseksi, vaikka vähän olen uusia postauksia suunnitellut. Saa nähhä, milloin saan jotakin muutakin aikaiseksi, kuin näitä viikkoharjoituspostauksia…

Maanantaina työpäivän jälkeen tein juoksuharjoituksena ensin koordinaatio- ja loikkaharjoituksia (21:02, 2.13 km, avg 137 bpm), jonka jälkeen vuorossa oli lyhyitä vetoja sileällä (11:30, 1.61km, avg 144 bpm). Sen jälkeen ohjelmassa oli vielä kevyt peruskestävyyslenkki juoksukävellen  (56:36, 6.37 km, avg 127 bpm).

Tiistain lenkki oli pääosin peruskestävyysalueella (pk2), lenkin alkupuolella tein ohjelman mukaan kymmenen 15 sekunnin mäkivetoa kävelypalautuksilla ja jatkoin sen jälkeen lenkkiä pk2-alueella  (1:30:31, 12.65 km, avg 134 bpm). Nämä iltapäivän auringonlaskut ovat hämmentävän upeita 🌄

Keskiviikko oli viikon lepopäivä kevyellä kehonhuollolla (15:05, avg 82 bpm). Päivä oli ensimmäinen lomapäivä ja iltasella pelasimme lauta- ja korttipelejä keittiönpöydän ääressä pitkästä aikaa. Torstaina ohjelmassa oli alkuverkan jälkeen tunti mäkivetoja vauhtikestävyyssykkeillä ja alamäet reippaasti juosten (1:30:29, 13.37 km, avg 146 bpm). Olin yllättynyt siitä, miten mukavalta mäkivetojen juokseminen tuntui ja miten helposti tunti tuollaista rääkkiäkin meni. Tällä viikolla on ollut varsin monipuolista treeniä ja se on kyllä ollut varsin mukavaa.

Perjantaina kävimme koko perheellä retkeilemässä läheisellä retkeilyalueella, Akkovaaralla. Kävelyä nuotiopaikalle oli vain parisataa metriä, eikä kukaan ehtinyt hermostua ennen perillepääsyä 😅. Maistuihan se makkaraakin pitkästä aikaa aivan toiselta luonnossa. Päivän treeni oli retkeilyn jälkeen kevyt peruskestävyysjuoksu,oikeammin juoksukävelyä (1:10:03, 7.96 km, avg 127 bpm) helposti ja nautinnollisesti.

Lauantaina kävin kahden lapsen kanssa mäenlaskutreffeillä läheisessä pulkkamäessä. Tällä kertaa lapset pääosin laskivat keskenään ja äidit vaihtoivat kuulumisia. Pääsin kuitenkin armollisesti muutaman kerran pulkan ja Stigan kyytiin, kun nätisti pyysin. Lapset alkavat olla jo siinä iässä, että vanhempia ei juurikaan tarvita pulkkailukaveriksi, vaikka se meistä aikuisista olisikin mukavaa. Pulkkamäen jälkeen juoksuihin kuului koordinaatio ja loikkaharjoitukset (37:00, 4.35 km, avg 133 bpm) sekä lyhyitä mäkivetoja kävelypalatuksin (32:00, 3.22 km, avg 133 bpm). Lenkin jälkeen kävelin vielä kaupan kautta kotiin.

Sunnuntai oli tällä viikolla viikon pitkispäivä (4:00:12, 32.51 km, avg 134 bpm). Tuohon aikaan mahtui vaikka mitä tapahtumia. Aikaa juoksuun meni taukoineen kokonaisuudessaan lähemmäs viisi tuntia, koska; saattelin tosin juosten yhden lapsen syntymäpäiville ja takaisin kotiin, kävin myös kotona hieman ohjeistamassa ruokailuasioissa. Kesken lenkin kävin ostamassa maskeja, joita kotona oli enää vain muutama oikean värinen… Lenkkiä oli vielä vajaa puoli tuntia jäljellä, kun minun piti lähteä viemään tytärtä autolla uintitreeneihin. Juoksin loppujenkin lähellä uimahallia ja ajoin sitten kotiin suihkuun. Lenkin yhteydessä ehtii tekemään vaikka mitä ja joskus sen lenkin joutuu hoitamaan näin muiden velvollisuuksien lomassa. Mutta hoituuhan se näinkin 🤪.

Viikon kokonaiskilometrit olivat 85.4, joista juoksua tällä viikolla lähes kaikki; 84.2 kilometriä. Aikaa liikkumiseen käytin 11 tuntia 17 minuuttia, johon ei tokikaan ole laskettu mukaan perheen yhteistä retkeilyä eikä pulkkailua. Ulkoilua viikkoon on siis mahtunut vielä sitäkin enemmän. Oikein hyvä ja liikunnallinen viikko siis takana.

Tällainen lyhytkin loma rentouttaa kummasti 🙂. Vaikka treenit ovat olleet tavallisen tiukat, työkiireiden helpottaminen hetkeksi on ollut tarpeen ja aikaa perheelle on jäänyt treeneistä huolimatta. Oikein mukavaa viikkoa odotellen ja toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *