Talvilomailua viikolla 10


Viikko on ollut täällä meillä talvilomaviikko. Lapset ovat lomailleet koko viikon, minä olin töissä maanantaina, muuten olen saanut levähtää töistä ja nautiskella talvisesta lomailusta. Kainuussa  viikon sää oli alkuviikosta aikasen kirpakka, öisin pakkanen paukkui yli kahdenkymmenen asteen, päivisin aurinko lämmitti kuitenkin niin, että pakkanen pysyi kohtuuden rajoissa. Loppuviikkoa kohden pakkanen hellitti, mutta sitten tuuli yltyi väliin jopa tuiskuiseksi. Silti oli ihana päästä liikkumaan taas ulkona säässä kuin säässä.

Maanantai oli siis tämän viikon ainoa työpäiväni, joten ehdin vasta illalla lenkille (1:02:18, 9.64 km, avg 142 bpm). Lenkin keskisyke oli koko viikon korkein, johtunee osin työpäivän rasituksesta.

Tiistaina juoksin päivällä peruskesätvyyslenkin (1:11:02, 10.52 km, avg 133 bpm) samoin keskiviikkona aamupäivällä (1:12:17, 11.07 km, avg 133 bpm). Illalla toisena treeninä  juoksin ensin salille (11:18, 1.78 km, avg 136 bpm), ja siellä juoksin juoksumatolla puolen tunnin lenkin, jossa kilometrit kellon mukaan olivat 5.07 (avg 135 bpm), maton mukaan kuitenkin jotakin hieman enemmän. Mattojuoksun päälle tein yläkropan ja keskivartalon treeniä (30:09, avg 109 bpm) ja kävelin  loppuverkkana kotiin.

Torstaina kävin aamupäivällä kävelyllä (40:14, 4.16 km, avg 109 bpm) ja myöhemmin päivällä pääsin vielä lenkille (1:30:55, 13.16 km, avg 140 bpm), jonka agendana oli alkuverkan jälkeen ylämäkivedot vauhtikestävyysysykkeillä. Sykehän nousi vallan helposti ylämäkivedon aikana, mutta laski nopeasti alaspäin lasketelllessa alamäkeen, siitä syystä lenkin keskisyke ei noussut kokonaisuudessaan hurjan korkealle.

Perjantaina juoksin kampaajalle (30:05, 4.65 km, avg 134 bpm) ja sain nauttia sekä hyvästä seurasta, että ammattitaitoisesta ekokampaajasta. Kampaajan jälkeen juoksin vielä päivälle varsinaisesti suunniteluun lenkin (1:05:32, 10.02 km, avg 138 bpm).

Lauantaina  lähdimme kahden nuorimmaisen (esikoinen oli lomailemassa kummitätinsä luona) kanssa hiihtämään. Laitoimme heidät lähes pystymetsästä suksille ja elämänsä pisimmälle hiihtoretkelle Rehjan saareen makkaranpaistoon. Vanhempi lapsista kyllä hiihtää oikein mielellään ja reissu meni hänellä vallan mainiosti. Nuorimmainen ei ole niin innokas hiihtäjä ja alussa hän vähän innostui likaa kisailemaan veljensä kanssa ja oli aivan uupunut noin kilometrin hiihdon jälkeen. Pieni hörppy lämmintä mehua ja niin matka jatkui jo hieman paremmassa tahdissa. Lapsille hiihtoa tuli  noin 8-9 kilometriä, minulle hieman enemmän, kun hiihdin siksakkia edestakaisin kannustamaan nuorimmaista ja otin spurtteja pitääkseni itseni lämpimänä ja liikkellä (1:41:34, 11.56 km, avg 113 bpm).

Sunnuntaina oli vuorossa vihdoin viikon pitkis. Suunnitelmissa oli jopa kolmen tunnin pitkis, mutta päätin jo ennen lenkille lähtöä, että pari tuntia riittä hyvin tähän hetkeen. Juoksin siis suunnitelmani mukaan pari tuntia (2:10:05, 18.4 km, avg 129 bpm) ja kävelin juoksun päälle loppuverkaksi puolisen tuntia (30:33, 2.39 km, avg 111 bpm). Sen verran lunta oli pyryttänyt päivän aikana, että hieman sain pitkästä aikaa kolaillakin.

Viikko on ollut rentouttava ja liikunnallinen, talvilomaviikkoon karttui liikuntaa 13 tuntia 16 minuuttia ja kilomertejä 105, joista juoksua oli 84.4 kilometriä. Viikko meni hujauksessa, vaikka näin kotosalla ollessa tuntuu, että on ehtinyt tehdä vaikka mitä. Vaikka olemme keskellä talvea, on kauden ensimmäiseen kisaan, NUTS Karhunkierroksen 34 kilomerin kisaan enää vain 11 viikkoa… On siis todellakin jo aika alkaa etsiä ja kasvattaa vauhtikestävyyttä, tulevina viikkoina treeniin on lisättävä niin vetotreenejä kuin tempotreenejäkin, niitä odotellessa… 😬

Oikein mukavaa viikkoa toivottellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi terveys liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *