Talvinen syysloma viikolla 42

Tämä viikko on ollut koululaisilla syyslomaviikko täällä Kainuussa. Oma loma oli vain yksi vapaapäivä tavalliseen viikkoon, silti loppuviikkoon tuntuu mahtuneen silti tapahtumia oikein maukavasti. On riehuttu yhdessä Super Parkissa ja käyty kansallispuistoretkellä Tiilikkajärvellä. On ehditty viettää aikaa yhdessä ja harrastaa myös aivan omia juttuja. Usein lähdemme syyslomalla pohjaiseen, nyt loma on vietetty kotona ja lapsilla ainakin on ollut rento loma. Välillä tuntuu, että lomaan tulee asetettua vaikka minkälaisia suunnitelmia, joskus on vain mukava olla kotona ja levähtää, lastenkin.

Maanantaina tein tavallisen juoksulenkin omalla perusreitilläni vielä syksyisessä kelissä (1:00:44, 9.52 km, avg 126 bpm). Tiistaina juoksin salille kiertotien kautta, jotta sain lämmittelyn tehtyä (15:02, 2.51 km, avg 131 bpm) ja pitkästä, pitkästä aikaa otin itselleni salikortin. Nyt on sitten aivan pakko ainakin kerran viikossa saada itsensä salille… Jospa tästä alkaisi voimien kerryttäminen. Ainakin paljon on tehtävissä, hyvä kun sain tangon kanssa kyykättyä… (1:05:27, avg 106 bpm). Salilta kävelin loppuverkaksi kotiin (17:51, 1.76 km, avg 104 bpm).

Keskiviikkona kävin taas tavallisella tunnin peruslenkkillä, mutta nyt keli ei enää ollutkaan syksyinen vaan täysin talvinen (1:00:17, 9.06 km, avg 124 bpm). Lunta satoi taivaan täydeltä ja kaikki muuttui ihanan valkoiseksi. Koskapa säätä ei voi muuttaa, olen muuttanut omaa suhtautumistani säähän, kaikki säät ovat mitä mainioimipia liikuntakelejä ja pukeutuminen vain vaihtuu kelin mukaan.

Torstaina alkoi lyhyt syyslomani ja me lähdimme porukalla Sotkamon Super Parkiin. Paljon yhteistä touhua löytyi koko parukalle tai yhdessä jonkun lapsen kanssa. Silti ehdin livahtaa tekemään rauhallisen salitreenin Super Parkin salille (45:10, avg 101 bpm) ja muutenhan siellä riehuttiin lasten ja aikuisten kanssa enemmän ja vähemmän nelisen tuntia. Sisällä loikkimisen jälkeen pääsin vielä iltasella kävelylle nauttimaan raikkaasta lumisesta ilmasta (1:10:05, 7.1 km, avg 99 bpm).

Perjantaina lähdin aamupäivästä viikon pitkikselle oikein nautiskelemaan lumisesta polkuilusta  (2:20:25, 20.1 km, avg 126 bpm), muuten päivä meni uutta opiskelua harjoitellessa ja montaa eri projektia vuorotellen neuloessa. Tällä hetkellä kesken on ainakin tyttären paita, oma liivi, yksi pipo. Näitä kutoessa mieli rauhoittuu ja lepopäiviäkin alkaa oikein odottaa, että ehtii hieman enemmän neuloa.

Lauantaina lähdimme koko perheellä retkellä Tilikkajärven kansallispuistoon. Kajaanista matkaa Tiilikkajärven Pohjoisniemen pysäköintipaikalle on noin 75 kilometriä.  Kävelimme järven pohjoispuolelta noin 5.2 kilometriä Koirakiven tulistelupaikalle , jossa saimme olla aivan omalla perheellä, vaikka parkkipaikalla oli useampia autoja. Saimme aikaiseksi tulet, makkarat ja vaahtokarkit paistettuamme jatkoimme matkaa samaa reittiä takaisin. Emme lähtenee kiertämään toista kautta, koska emme olleet varmoja, onko kannaksen veneet käytössä ja sitä kautta reitti olisi ollut mahdollisesti kuitenkin pidempi. Yllättävän hyvin kokemattomat retkeilijätkin (lapset, joista nuorin 9-vuotias) jaksoivat tuon reilun kymmenen kilsaa taivaltaa päiväretkenä. POojoipuolen reittiä ei oltu varsinaisesti merkitty, mutta muutama ihminen oli sitä enne meitä kävellyt saman päivän aikana ja reitti oli hyvin löydettävissä, oikeastaan eksymisen vaaraa ei ollut, koska muita polkuja ainakaan lumen peittäessä maastoa ei ollut edes nähtävissä. Kotiin saapui punaposkisia taivaltajia.Iltasella kävin oman pikkuruisen lenkin vielä patikoinnin päälle (40:58, 6.4 km, avg 125 bpm).

Sunnuntaina lapset lepäsivät liikunnasta, mitä nyt nuorimmainen kisaili uinnissa, ja minä pääsin oikein mukavan kirpakassa pikkupakkasessa lenkille vielä viikon päätteeksi (1:25:14, 13.3. km, avg 125 bpm). Tällä viikolla yhden ylimääräisen vapaapäivänkin ansiosta liikuntaa on karttunut oikein raposet 13 tuntia 7 minuuttia. Tuohon aikaan matkaa on taittunut jaloilla kävellen ja juosten yhteensä 80.3 kilmetriä, joista juoksua hyvänlaisesti 60.9 kilometriä. Tästä on taas hyvä jatkaa matkaa tuleviin viikkoihin ja seikkailuihin.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

 

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *