Tehojen testausta viikolla 9

Tämän viikon ohjelmaan kuului vauhdin testailua palauttavan viikon jälkeen alkavan vauhtikestävyysjakson ”kunniaksi”. Vedin kaksi tehotreeniä; mäkitreenin ja pyramidiharjoituksen. En tiedä johtuiko näistä mielestäni kohtuullisen leppoisista vedoista, mutta loppuviikosta kehon on vallannut kummallinen väsymys. Olen yrittänyt pitää edellisen ja tämän viikon erityisen hyvin huolta nukkumisesta, riittävästä unesta, mutta olen ollut todella kummallisen uupunut. Onneksi ensi viikko on palauttava viikko ja töitäkin vain kaksi päivää, vietämme koko perhe hieman yhteistä lomaa. 

Maanantaina tein kevyen hölkän hiihtäen aikaan 1:17:39, leppoisalla perinteisen hiihdolla sain kasaan 11.47 kilometriä keskisykkeellä 133 bpm. Hiihdon jälkeen kotosalla oli mukava tehdä kunnon venyttelyt aikaan 25:08 keskisykkeellä 87 bpm. 

Tiistaina kävin tekemässä nuorimmaisen balettitreenien aikaan mäkivetoja (*7). Alkulämmittelyn jälkeen tein kaksi kertaa sarjan, jossa oli neljä 60 metrin mäkivetoa minuutin palautuksella. Kokonaisuudessaan treeni Kesti 34:31, keskisykkeellä 140 bpm ja kilometrejä kertyi 4.18. Tällaista käppyrää sain aikaan - minusta aika mukavan säännöllistä ;) Illalla vielä pientä kehonhuoltoa rullaillen aikaan 20:04, keskisykkeellä 96 bpm.

Keskiviikko oli se tuttu ja turvallinen lepopäivä ja torstaina tein viikon toisen tehotreenin, pyramidiharjoituksen - harjoituksen kokonaiskesto oli 53:07, hirmuisella keskisykkeellä 151 bpm, matkaa karttui 8.10 kilometriä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sana, joten tässä taas käppyrää... 

Perjantai oli hyvin epätavallinen päivä töissä, toimistopäivä. Käytin tilaisuuden hyväksi ja juoksin töihin ja takaisin! Aamulla menin pojan kanssa yhtä matkaa koululle ja siitä töihin aikaan 32:08, keskisykkeellä 134, kilometrejä kertyi 3.66. Kotimatkaan kulutin 33:18 keskisykkeellä 143 ja kilometrejä kotimatkalle sain 4.10 (Työmatkajuoksusta oma postaus täällä). Illalla menin vielä salille treenaamaan, alkulämmittelyssä vedin juoksumatolla 2.12 kilometriä aikaan 12:56, keskisykkeellä 133 bpm. Salitreeni oli harvinaisen takkuista ja väsynyttä. Parin ensimmäisen liikkeen jälkeen olin aivan poikki, voimia ei tuntunut olevan yhtään. Päätinkin, että muokkaan ohjelmaa ja teen niitä liikkeitä, joita haluan ja jaksan tehdä ja sainkin sitten jotenkin kulutettua salilla 1:04:28 keskisykkeellä 124 bpm. 

Lauantaina kävin pienestä väsymyksestä huolimatta kevyellä hölkkäilyllä kaupungilla ja ihailemassa paikallisen joen joutsenia (1:10:04, 8.71 km, avg 139 bpm). Lenkin jälkeen lähdettiin lasten kanssa vielä mäenlaskun läheiselle kukkulalle. Mäkeä noustessa huomasin, että edellisen päivän salitreenihän tuntuu oikein kunnolla pakaroissa :).

Sunnuntaina olin iltapäivän lasten kanssa kotosalla. Pitkästä aikaa pakkasjakson jälkeen, oli pihassa lunta kolattavaksi. Ongelma alkaa olla se, että en oikein tiedä, mihin sitä lunta enää kolaa, kun koko piha on täynnä lunta... Kolatestreenin jälkeen tein lasten kanssa hetken lumilinnaa ja kävin pienellä korttelikävelyllä, ulkoilmariemua aikaan 50:42, keskisykkeellä 112 bpm. Illaksi olin suunnitellut vielä kotitreenin, mutta oloani kuunnellessa, tulin siihen tulokseen, että venyttely ja rullailu on huomattavan paljon järkevämpi vaihtoehto (30:11, avg 98 bpm).

Facebookin puolella minulle ehdoteltiin helmikuun kilometrejä harmitellessani, että ei ehkä kannattaisi niin orjallisesti laskeskella kilometrejä, järkevämpää ja turvallisempaa treenien kannalta olisi ennemminkin laskea treenitunteja ja ottaa tavoitteeksi tietty harjoitustuntimäärä vuodelle. Siksipä kerron, että tälle viikolle treeniä on kertynyt 8 tuntia ja 24 minuuttia (44.3 km), näistä juoksua 3 tuntia ja 56 minuuttia (30.9 km) :D

Ihanaa lomaa meille, joilla se alkaa! 

*Numerot ovat juoksuhaaste 2018:n suoritettuja haasteita: 7. Juokse mäkivetoja.

 

 

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä: 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin'
Blogkeen

Kommentit

Kirsi N. (Ei varmistettu) http://Kirsberry.blogspot.fi

Oi miten hienot käppyrät pyramiditreenissäsi! Näyttää onnistuneelta pyramidilta. Minäkin sitä tässä taannoin kokeilin mutta mun käppyröistä ei saanut mitään tolkkua. Oli vaikeaa se tehdä kun en pimeässä nähnytkään kellon lukemia....

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.