Todellista talvea viikolla 5 ja tammikuun tupsahtelut


Tämä viikko vaihtoi kuukauden helmikuuksi. Tammikuulle sain kerättyä oikein näpsäkät juoksukilometrit (302.6 km), kovin paljon muuta liikuntaa ei kuukauteen tullutkaan jakoljen päällä, lähinnä vähän kävelyä ja kolailua (kilometrit kokonaisuudessaan 327.3). Liikuntatunteja kuukauteen mahtui 46:27. Tammikuu oli siis oikein hyvä liikuntakuukausi, liikunnasta 56 % oli juoksua, 16 % lihaskuntaharjoittelua, johon kuului myös liikkuuvuus/venyttely, 15 % ulkoliikuntaa (kolailua) ja 13 % kävelyä. Tällä viikolla on tullut räntää mutta loppuviikosta pakkanen on kiristynyt ja muutaman loppuviikon päivän olemme saaneet nauttia täällä Kainuussa oikein kunnon talvesta, pakkasauringon loisteesta ja mukavan kirpakasta pakkasesta.

Maanantaina ohjelmassa oli peruskestävyysjuoksu (1:38:23, 13.1 km, avg 137 bpm) ja juoksun jälkeen pihassa riitti loppuverakaksi kolailua reiluksi puoleksi tunniksi. Tiistaina juoksin laulutunnille (31:12, 4.64 km, avg 137 bpm) ja laulutunnin jälkeen juoksin kotiin pidemmän kaavan mukaan(1:06:15, 9.35 km, avg 136 bpm). Lenkin jälkeen pääsin vielä kolailemaan kotipihaan  raskasta nuoskalunta reilun puolen tunnin ajan.

Keskiviikkona vuorossa oli vaiheistettu juoksu, jossa alkuverkan jälkeen oli 12  rennon kovaa 2 minuutin vetoa  puolentoista minuutin kävelypalautuksilla (1:17:39, 11.552 km, avg 135 bpm). Vaikka vedoissa syke nousi hyvin sinne aerobisen kynnyksen paikkelle, oli hämmentävää, miten matalaksi juoksun keskisyke jäi. Toivon sen kertovan siitä, että syke myös nopeasti laski kävelypalautusten aikana. Torstaina  ohjelmassa oli sekä juoksu että salitreeni, mutta olin sen verran väsynyt, että jätin tällä kertaa salitreenin väliin ja kävin rauhallisella lenkillä (1:04:30, 9.14 km, avg 135 bpm). Juoksun jälkeen tuli tehtyä kuitenkin pieni voimatreeni, reilun vartin verran kun jatkoin treeniä kolan varressa.

Perjantaina ohjelmassa oli lepopäivä ja tuntuma oli se, että nyt onkin hyvä ottaa rauhallisesti, olin sen verran uupuneen oloinen viikon touhujen jälkeen. Ulkoilemaan piti kuitenkin päästä, joten kävimme pitkästä aikaa miehen kanssa yhdessä kävellen kauppareissulla (41:40, 3.59 km, avg 112 bpm). Lauantaina kävin viikon pitkiksellä (2:22:05, 20.1 km, avg 136 bpm). Keli oli todellisen talvinen, pakkasta oli reilu viisitoista astetta ja aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Aurinko jopa pikkiriikkisen lämmitti, mutta kyllä ilma oli sen verran kirpakka, että kinesioteipit poskissa olivat tarpeen. Olen joskus lapsuudessa palelluttanut poskeni ja ne paleltuvat herkästi heti reilun kymmenen asteen pakkasessa, jos olen ulkona pidempään pienessäkin viimassa. Kinesioteipit poskissa suojaavan ihmeen hyvin poskia ja tälläkin kertaa selvisin ilman paleltumia ulkoilusta teippien avulla.

Sunnuntaina iltapäivällä pääsin nautiskelemaan hieman kovempitahtisesta lenkkeilystä jo hieman lauhtuneessa säässä (1:30:24, 13.5 km, avg 139 bpm). Pakkasasteita oli jo alle kymmenen ja taivas oli pilvien peitossa, illan aikana pakkanen on edelleen lauhtunut. Tämä viikko on taas ollut oikein juoksuinen viikko. Ehkä vähän liiankin juoksuun painottunut, salille pitäisi muistaa ehtiä hieman useammpin, ainakin kerran viikossa. Jalkojen päällä kilometrejä kertyi 87.9, joista juoksuharjoitusten aikana 81.4 kilometriä. Aikaa liikkumiseen sain käytettyä 11 tuntia 26 minuuttia. Viikko on taas mennyt aivan hujauksessa, mutta mukavaa on ollut monella tavalla, niin arjessa töissä kuin vapaa-ajallaonneksi usein tämmönen tavallinen elämä on oikein hyvää.

Hilpeää tulevaa viikkoa meille kaikille,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *