Treenit jatkuu viikolla 12


Maanantaina
harjoitusohjelmassa oli peruskestävyylenkkiä lopun lyhyillä (20 sek) ylämäkivedoilla (1:15:20, 10.52 km, avg 132 bpm) ja tiistain ohjelmassa oli tasavauhtinen vauhtikestävyystreeni. Lähdin alkuverkkana juoksemaan laulutunnille, mutta tunti perruntuikin juoksun aikana, siitä syystä tein alkuverkan erillisenä treeninä (20:02, 3.07 km, avg 129 bpm) ja lähdin vähän pidemmän lämmittelyn jälkeen nostamaan syketasoa vk1-alueelle (1:01:03, 10.21 km, avg  148 bpm). Keskisyke oli juuri ja juuri himpun vauhtikesätvyysalueen puolella, mutta lenkin vauhti oli kyllä aivan hurjan hidas syketasoon nähden. Luminen reitti hidastaa vauhtia aivan huomattavasti ja samoin kyllä se, etten ole talven aikana juuri vauhteja kasvatellut.

Keskiviikkona lähdin juosten lasten harrastukseen liittyvään kokoukseen (11:02, 1.72 km, avg 121 bpm), mutta repussa olleet kamat hölskyivät niin paljon, että vaihdoin etenemisen kävelyksi (20:40, 1.96 km, avg 114 bpm). Takaisin kotiin palasin juosten (20:12, 2.77 km, avg 130 bpm). Päivän ohjelmassa ei ollut juoskua, mutta tällainen kevyt perusliikunta nyt sopii päivään kuin päivään.

Torstai oli kohtuullisen rankka työpäivä. Käyn nykyisin tekemässä töitä torstaisin toisella paikkakunnalla ja nyt aamulla autoa startatessa tajusin, että yön aikana oli tullut lähemmäs parikymmentä senttiä lunta. Lunta oli tiellä aivan kinoksiksi asti ja lumi peitti valkoisena isommankin tien. Tien reunoja oli vaikea hahmottaa ja urat tiessä tekivät siitä lähinnä kärrypolkua muistuttavan. Matka kesti valtavan paljon pidempään ja vaikka kotiin päin tullessa tie oli jo aivan huomattavan paljon paremmassa kunnossa, silti ulkomaalainen rekka oli poikittain tiellä estäen autojen liikkumisen kumpaankin suuntaan. Onneksi rekka saatiin kohtuullisen nopeasti tien sivuun, jotta matka pääsi jatkumaan kotiin. Ajaminen tuollaisissa olosuhteissa uuvuttaa yllättävän paljon, silti oli hyvä päästä iltasella tullettamaan itseään lyhyelle lenkille (46:50, 6.68 km, avg 128 bpm) ja lenkin jälkeen kotijumppailemaan (25:35, avg 103 bpm) kroppa liikkeeseen pitkästä istumisesta.

Perjantaina suuntasin pitkästä aikaa salille, jossa juoskin alkuverkkana juoksumatolla (20:16, 3.36 km, avg 130 bpm)  ja tein pääosin yläkropan ja keskivartaolon treenin( 1:08:36, avg 103 bpm).

Lauantaina lähdin lenkille aikamoisen harmaaseen ilmaan. Tarjoituksena oli tehdä viikon pitkis – suunnitelmissa  pitkis oli laitettu jopa neljän tunnin pituiseksi, mutta kun kisakauden tavoitteet ovat nyt hieman lyhyempiä, myös oitkikset voivat olla suunnitelmaa lyhyempiä. Lenkille lähtiessä ajattelin noin kahden ja puolen tunnin treeniä ja sellainen siitä sitten tulikin (2:32:24, 21.2 km, avg 137 bpm).

Sunnuntaina aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja ilma oli oikein upean kevättalvinen. Voisihan sitä kai joskus vaikka hiihtääkin, mutta eipä se edes oikein käy mielessä, kun mieli tekee vain juoksemaan. Ihanaa se juoksukin on tuollaisessa aurinkoisessa ja jo hieman lämpenevässä ilmassa (1:22:49, 12 km, avg 130 bpm).

Useat viikot ovat viimeaikoina olleet lähinnä määräviikkoja, niin tämäkin. Viikon kokonaiskilometrit olivat  73.5, joista juoksua 71.6 kilometriä, ja aikaa liikkumiseen sain käytettyä 10 tuntia 4 minuuttia. Kevään ensimmäinen kisastartti lähestyy, NUTS Karhunkierrokseen on enää yhdeksän viikkoa. Nyt täytyy vähitellen alkaa muokata treenejä myös määrän sijaan laatuun, erityisesti vauhtikestävyyttä pitäis alkaa vähitellen ja rauhassa kasvattaa. Olen viime aikoina mennyt pääosin vain mukavuusalueella, joten nyt olisi aika ottaa niskasta kiinni jalähteä kohti epämukavuutta… Saapa taas nähhä, miten se onnistuu…

Ihanaa viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

Ainekset

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *