Tuhannen touhuilua viikolla 24

Viikko on mennyt hurjaa vauhtia ja viikonloppu meni siivotessa, maalaillessa ja huoneiden järjestystä muuttaessa. Nyt maanantaina kurkku tuntuu hieman paksulta ja muutenkin vointi on hieman flunssainen, saa nähdä kuinka tämä seuraava viikko treenien suhteen menee. Toisaalta nyt olisi hyvä ottaa kevyempikin viikko väliin, joten ehkäpä se on tulevan viikon agenda.

Maanantaina olimme esikoisen kanssa Oulussa, Oulun yliopistollisessa sairaalassa, toimenpiteessä, joka meni olosuhteisiin nähden hienosti emmekä joutuneet jäämään Ouluun useammaksi päiväksi. Saavuimme kotiin hyvissä ajoin iltasella ja ehdin vielä käydä tuulettumassa ja selvittämässä omia pelkojani ja jännityksiäni lyhyellä juoksukävelulenkillä  metsässä (50:00, 6.41 km, avg 126).

Tiistaina kävin hieman nopeatempoisemmalla lenkillä poluilla sillä aikaa, kun nuorimmainen  oli yleisurheilukoulussa (55:06, 7.81 km, avg 145 bpm). Urheilukentän vieressä on upeat polkujuoksumaastot, joten käytän ajan hyödyksi poluilla varmasti useamminkin näin tiistaisin. Illalla tein Polarin juoksuohjeman lihaskuntoharjoittelua kolmen ohjelman verran (20:08, avg 112 bpm).

Keskiviikkona vuorossa oli intervalliharjoitus (42:54, 6.54 km, avg 143 bpm), jossa oli kaksi viiden minuutin vetoharjoitusta. Vauhdit ei vedoissa olleet kovin mairittelevat,ensimmäisessä 4:34 min/km ja toisessa lähinnä nousupainotteisessa vedossa 4:59 min/km.  Illalla tein vielä lyhyen dynaamisen liikkuvuusharjoituksen (10:01, avg 85 bpm).

Torstaina pidin lepo- ja suunnittelupäivän 🙂. Viikonlopuksi suunnittelin muuttoa, me vanhemmat siirtyisimme alakerran makuuhuoneeseen ja esikoinen saisi vihdoin ja viimein oman huoneen yläkertaan. Myös pientä pintaremonttia on kesän aikana suunnitteilla.

Perjantaina olin poikkeuksellisesti töissä, työpaikkakin muuttaa toiseen osoitteeseen, joten muuttolaatikoiden pakkausta oli sielläkin. Illemmalla ehdin kuitenkin vielä viikon pitkikselle, joka oli tällä viikolla hieman lyhyempi (1:45:13, 14.81 km, avg 138 bpm).

Lauantai meni pitkälti maalaillessa, tavaroita siirrellessä ja siivoillessa. Mistä maailmasta tätä joka puolelle pursuilevaa tavaraa riittää?!? Mietin, mihin voisin lahjoittaa lasten vaatteita ja kenkiä, tuntuu että kirpparilta kukaan ei osta millään hinnalla tavallista käyttövaatetta, toisaalta voisin hyvin antaakin vaatteet niille, joille ne olisivat tarpeen. Illemmalla ehdin kuitenkin lenkille (41:35, 5.97 km, 131 bpm)  ja ruohonleikkuuseenkin  oli  aikaa (1:10:42 avg 114 bpm). Illalla suunnistin vielä television ääreen katsomaan Jukolan viestin lähtöä sekä ensimmäistä osuutta. Mieheni oli myös Jukolassa mukana, kolmannella osuudella. Huikean mahtava tapahtuma tuo Jukola, ehkä joskus minäkin uskaltautuisin mukaan…

Sunnuntaina jalat, erityisesti jalkaterät olivat todella uupuneet ja raskaat edellisen päivän epätavallisen touhuilun vuoksi. Varvassandaalit tai avojaloin touhuilu saavat jalkateräni helposti väsymään näköjään edelleen. Siivous ja muuttopuuhat jatkuivat sunnuntaina, mutta myös nurmikko sai oman osansa tepsuttelusta  (1:34:37, avg 107 bpm). Tunsin itse niin rasittuneeksi kaikesta touhuiluja, että jätin lenkin kerrankin väliin.

Viikon liikuntatunnit jäivät tällä viikolla hieman vähäisemmäksi (8 tuntia 19 minuuttia), mutta tällaista yleistä touhuilua on ollut kyllä paljon. Juoksua viikkoon tuli 41.6 kilometriä, sekin hiukan  vähemmän kuin yllensä viime aikoina. Alussa jo totesin, että nyt kehossa tuntuu flunssan oireita, joten tuleva viikko saattaa olla rauhallinen. Tämä viikko onkin sitten viimeinen työviikko ennen kesälomaa, jee! Vaikka kuinka tykkäänkin työstäni, on kesäloma todella tervetullut hengähdystauko intensiivisestä ja vaativasta työstä.

Lomaa odotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä – Facebook // Instagram // Twitter // 

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *