Työn aloitus viikolla 32

Työt alkoivot pitkän loman jälkeen ja sen kyllä huomaa treeneissäkin. Työpäivän rasitus painaa saman tien myös treeneissä, mutta onneksi juuri nyt harjoitukset ovat hieman vähempänä eikä kokonaiskuorma treenien osalta nouse aivan mahdottomuuksiin.

Maanantaina oli viikon lepopäivä, joka olikin hyvä pitää lepona, koska palasin töihin ja vain orientoituminen työelämään loman jälkeen, sai saman tien olon aika uupuneeksi, vaikka mukavaahan töihin oli palata. Tiistaina oli edellisen viikon tapaan vauhtikestävyystreeni (48:03, 9.13 km, avg 147 bpm), jossa alkulämmittelyn jälkeen juostiin ensin 13 minuuttia vk1-sykkeillä ja sen jälkeen 12 minuttiia vk2-sykkeillä – tässä touhussa tein taas uuden viiden kilometrin ennätyksen aikaan 22:48 – en ole edes varsinaisesti yrittänyt juosta vitosen ennätystä, vaan juossut sykeohjatusti, joten vähän kyllä kiinnostaisi, mikä se vitosen aika voisi olla, jos lähtisi oikein kokeilemaan…

Keskiviikkona vuorossa oli kevyt hölkkä (33:02, 5.07 km, avg 124 bpm) ja salitreeni päälle (25:17, avg 108 bpm). Tein tällä kertaa voimaharjoittelun kotona käsipainojen ja lihaskuntoharjoitusten avulla, josta osan otin Polar Flow:n ohjelmasta ja osan YouTube-videolta. Torstaina tein myös Polar Flow:n ohjelman mukaan coretreeniä, mutta kun harjoitus kävi vähän yksitoikkoiseksi hain muutaman suosikki-coretreenin YouTubesta ja tei hiukan pidemmän coretreenin tällä yhdistelmällä (45:09, avg 94 bpm). Nyt treeneihin on kurvannut mukaan myös lihaskuntoharjoittelu taas mukavasti.

Perjantaina oli vuorossa intervalliharjoitus, jossa oli neljä kolmen minuutin vetoa ja välissä kahden minuutin hieman matalammilla tehoilla juoksua (40:05, 7.45 km, avg 146 bpm). Kolmen minuutin vedot piti harjoituksen mukaan tehdä vk2 – maksimialueella ja tuo kahden minuutin väli vk1-sykkeillä. Olen hieman eri mieltä tämän Polarin juoksuohjelman kanssa näistä harjoituksien sykeasetteluista eirtyisesti muka kevyissä lenkeissä ja hieman niitä sovellankin on ideologiani mukaan, mutta näissä vetoharjoituksissa pyrin toteuttamaan harjoituksessa toivotut sykealueet. Tässä harjoituksessa sain sykkeet hyvin pidettyä toivotulla alueella intervalliosuudella.

Intervalliharjoituksen jälkeen juoksin vielä ohjelmasta poiketen kevyen lenkin siihen päälle osin poluilla (52:05, 7.38 km, avg 133 bpm). Ilma oli ihanan kesäinen ja aikaa päivästä nauttimisen ulkona oli vielä vaikka kuinka paljon, joten en voinut vastustaa lenkin pidentämistä (perjantai on edelleen vapaapäiväni).

Lauantaina tein lyhyen lenkin ensin juosten (37:28, 6:40 km, avg 132 bpm) – tällä lenkkillä olisi harjoitusohjelman mukaan pitänyt juosta 20 minuuttia vk1-alueella, mutta en koe, että se on järkevää harjoittelua tässä vaiheessa varsinkaan suoraan intervalliharjoituksen päälle, joten pääosa juoksusta meni peruskestävyysalueella. Juoksulenkin jälkeen jalka jatkoi edelleen vippasemista ja piti päästä jatkamaan liikuntaa, joten lähdin vielä juoksun päälle pyöräilemään (1:45:50, 44.26 km, avg 125 bpm).

Sunnuntaina tuo liiallinen treenaanminen sitten kostautui jaloissa. Ohjelmassa oli viikon ”pitkis” ja sen teinkin (1:13:34, 11.01 km, avg 124 bpm), mutta jalat oli kyllä niin voimatonta hyytelöä, että onneksi matkalla oli muutamia marjapaikkoja, että sai hetkeksi jäädä ihastelemaan väriloistoa ja maistella marjoja.

Kokonaisuudessaan työnaloitusviikkoon kertyi treenitunteja himpun yli kahdeksan tuntia ja kilometrejä 94.5, joista juoksua 46.5 kilometriä. Elämä alkaa vähitellen palata normaaleille raiteilleen, lasten koulu tuo ryhtiä elämään, samoin omat työt. Treenaamiselle ei jää enää niin paljon aikaa kuin lomalla, mutta niinhän se elämä menee ja rytmin vaihtelu tekee hyvää itse kullekin.

Ihanata elokuuta ja loppukesänpäiviä,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

 

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *