Vähän vauhteja viikolla 2

Olen aloittanut tällä viikolla harjoitusohjelman mukaisen treenaamisen kohti kevättä ja ensimmäistä polkukisaa, NUTS Karhunkierroksen 34 kilometrin polkujuoksua. Vauhteja olen muka vähän testaillut, mutta kyllä tuo jäinen tai toistaalta lumipöpperöinen tie vie vauhteja huomattavasti. On sitten keväällä sulalla tiellä aika paljon helpompi nostella vauhteja.

Maanantaina ohjemassa oli pk1-lenkki, mutta olen asettanut omat sykerajani näille lenkeille haarukkaan pk1-pk2, koskapa sykkeen pitäminen tuolla matalalla tasolla vaatii lähinnä kävelyä taas tässä vaiheessa vuotta. Tiedän, että olisi syytä siis kävellä nämä lenkit, jos sykkeiden pitäminen alhaalla sitä vaatii, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että en millään malta… Siispä annan itselleni hieman löysää ja kuulostelen fiilistä, tämän päivän lenkin keskisyke meni siis aivan liian pk2-alueelle (48:04, 6.67 km, avg 136 bpm). Lenkin jälkeen tein lyhyen kotitreenin (16:42, avg 114 bpm) pääosin jaloille.

Tiistaina ohjelmassa oli pk2-juoksu lopun lyhyillä ylämäkivedoilla. Ennen lenkkiä piti kolailla parikymmentä minuuttia pihaa alkulämpäksi ja sen jälkeen juoksin suunnitellun lenkin (1:16:17, 10.85 km, avg 138 bpm) – hämmästyttävästi keskisyke ei ollut juurikaan edellisen päivän muka kevyttä lenkkiä korkeampi. Keskiviikko oli viikon lepopäivä, mutta parinkymmenen minuutin kolailu oli kuitenkin sinäkin päivänä tehtävä – nämä kolailut ovat minulle sellaista ”omaa aikaa”, mutta myös pk1-alueen harjoituksia, kun syke nousee näinkin kevyessä liikunnassa kuitenkin sinne pk1-alueelle.

Torstaina juoksin salille alkuverryttelynä (16:42, 2.43 km, avg 134 bpm), salilla tein keskivartalo- ja jalkatreenin (1:00:51, avg 111 bpm) ja kävelin kotiin loppuverkkana noin parikymmentä minuuttia.

Perjantaina huomasin, että edellisen päivän salitreeni, jossa olin tehnyt hieman uudenlaisia jalkasarjoja, oli saanut jalat jonkin verran tukkoon. Silti toki lähdin tekemään vatotreeniä, jossa alkuverkan jälkeen tehtiin 4 x 6 minuutin vauhtikestävyysvetoa kahden minuttin palautuksella ja 3 x 4 minuutin vetoa hieman vielä korkeammalla vauhtikestävyyssykkeellä minuutin palautuksilla. Viimeisissä vedoissa syke nousi kyllä jo helposti lähes maksimin puolelle. Kokoanaisuudessaan alku-ja jaloppuverkkojen kanssa juoksusta tuli reilun tunnin lenkki (1:17:39, 12.51 km, avg 147 bpm).

Lauantaina jalat olivat vetojuoksusta ja sitä edellisestä salitreenistä aivan totaalisen jumissa. Hämmästyttävän nopeasti jumi kuitenkin helpotti kevyellä lenkillä (44:13, 6.05 km, avg 133 bpm) ja lähes puolen tunnin kolailulla. Sunnuntaina ohjelmassa oli kahden ja puolen tunnin blokkipitkis, jossa kaksi ensimmäistä 45 minuttin blokkia oli peruskestävyysalueella ja kolmas 45 minuutin blokki vauhtikestävyysalueella (2:20:03, 21.34 km, avg 143 bpm). Lopetin juoksun hieman aikaisemmin ja tein päälle loppuverryttelyn kävellen (18:04, 1.64 km, avg 122 bpm). Juoksu tuntui toisinaan aika raskaalta, kun tie oli jäisen liukas ja hetkittäin taas aivan söhjoinen ja pöpperölumen pehmoinen.

Kun viikkoon tulee kaksi pitkää vauhtitreeniä, tuntuu viikko yllättävän rankalta.Takana on myös ensimmäinen työviikko loman jälkeen. Olen viikonloppuna ollut iltaisin todella väsynyt ja myös nukahtanut aivan tuosta noin vain. Väsymys tuntuu kuitenkin hyvältä, rasituksen tuomalta väsymykseltä. Viikkoon liikuntatunteja kertyi hieman reilu kymmenen ja matkaa tuohon aikaan 65.1 kilometriä, joista juoksua mukavat 59.9 kilometriä. Tämmönen viikko tällä kertaa, mites sulla?

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.


blogit-150x60.png

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *