Valintoja

Elämä on täynnä valintoja, pienessä ja isossa mittakaavassa. Nyt mietin valintoja harrastukseni ja muun elämän välillä. Lapsiperheessä joutuu usein miettimään, mikä määrä liikuntaa on tarpeeksi ja mikä liikaa? Kuinka paljon juoksua antaa perheelle tyytyväisimmän  ja iloisemman äidin ja kuinka paljon juoksua on liikaa ja liian paljon pois perheen yhteisestä ajasta? Liika juoksentelu saa lapset kaipaamaan äitiään ja liian vähäinen äidin hermot kiristymään liian pienestä. 

Vastausta minulla ei taida kuitenkaan olla. Jokaisessa perheessä joudutaan hakemaan tasapaino itse ja luottamaan siihen, että omat valinnat ovat juuri omalle perheelle sopivia. 

Miksi mietin näitä asioita juuri nyt? Suunnittelen kisakalenteria ensi vuodelle ja haluaisin kovasti olla mukana jokaisessa polkukisassa ja vaikka parilla maratonillakin... Mutta ei onnistu. Tosin ei kuntokaan antaisi myöten osallistua aivan kaikkiin kisoihin :) Olemme yhdessä päättäneet, että kauden aikana meillä molemmilla vanhemmille on 'oikeus' osallistua kahteen kauempana olevaan kisaan ja mahdollisesti sitten kauden edetessä lähempänä juostaviin pikkukisoihin. Ensi vuoden päätavoitteeksi olen asettanut NUTS Pallas - Hetta 55 km:n polkujuoksun ja sinne lähdemme koko perheen voimin. Tunsin todellakin pientä haikeutta viime tiistaina, kun valtaosa polkujuoksuporukoista istui sormet näppäimillä, jotta ilmoittautuminen Karhunkierrokselle onnistuisi. Näillä näkymin en itse ole ensi keväänä Kuusamon poluilla, mutta vielä en ole täysin toivomani menettänyt :) Toinen isompi kisa voisi olla vaikkapa tuo revanssi Vaarojen maratonista... Kummallista miten tuosta Kolista tuli kerralla minulle tällainen pakkomielle... :D

Seuraa: blogit.fi, bloglovin', Facebook, Instagram

Kommentoi