Valmiista nautiskellen viikolla 47

Tällä viikolla olen todella nauttinut siitä, että olen saanut valmiin ohjelman, jota noudattaa. Itse en todellakaan treenaisi näin monipuolisesti… On varsinaista ylellisyyttä, että jokatoinen homman osaava kertoo, mitä pitää tehdä ja miten, tähänhän voisi vaikka tottua 😊.

Maanantaina oli viikon lepopäivä aktiivisella palautuksella, tein lyhyen venyttelyn (20:08, avg 89 bpm) ja nautiskelin rennosta oleilusta. Tiistain lenkki meni säätämiseksi, kun kellon akku pimahti ja loppui kesken lenkin, ehdin juosta himpun vajaa kahdeksan kilometriä kellon kanssa ja sitten edelleen Polar Beatin kanssa loput neljä kilsaa. Jostain syystä tuo puhelimen Beat ei oikein mittaa kunnolla matkaa (GPS näyttää mitä sattuu, johtuuko puhelimesta vai kellosta), mutta sain kuitenkin kaiken kaikkiaan kasaan suunnitellun 12 kilometrin lenkin.

Keskiviikkona tein lyhyen lenkin ensin hölkkäillen (35:00, 4.42 km, avg 137 bpm) ja sen jälkeen vielä lyhyemmin hieman vauhdikkaammin (10:21, 1.58 km, avg 151 bpm). Juoksun jälkeen tein suunnitellun kehonpainotreenin (35:28, avg 115 bpm).

Torstai oli lepopäivä, johon kuului venyttelyä (30:03, avg 89 bpm) ja kaikenmoista muuta touhuilua perheen kanssa. Perjantaina oli vuorossa viikon pitkis, joka olisi pitänyt juosta mahdollisimman kevyesti. Juoksu ei tällä hetkellä oikein onnistu aivan pk1-sykkeillä, joten siitä tympääntyneenä päätin vain nauttia juoksemisesta ja mennä fiiliksen mukaan. Niinpä lenkistä tuli hieman liian korkeasykkeinen, mutta oikein mukavan rentouttava, kun en kyttäillyt sykkeitä koko ajan (1:55:16, 16 km, avg 144 bpm).

Lauantaina ohjelmassa luki sauvakävelyä ja niinpä tämä juoksija lähti sauvailemaan (1:05:16, 5.86 km, avg 113 bpm). Alan vihdoin tajuta, että varsinkin tässä vaiheessa vuotta ja peruskuntokautta sauvakävely on parhainta pohjien rakentamista, varsinkin tällaiselle tavalliselle kuntourhelijalle.

Sunnuntaina heräsimme keskellä talvea ja nuoskalunta, kolailin  raskasta lunta reilu 50 minuuttia 120 keskisykkeellä, tämä harjoitus ei kuulunut ohjelmaan, mutta näitä ylimääräisiä kolaustreenejä alkaa ilmeisesti ilmestyä ohjelmaan vihdoinkin. Sunnuntain lenkki olikin sitten jotakin aivan muuta, tekniikkatreeniä kesken lenkin, avaavia kiihdytyksiä ja vk-vetoja kävelypalautuksilla (1:30:28, 11.98 km, avg 146 bpm). Viimeisessä vedossa (4min), vauhti oli tähän vuodenaikaan varsin mukava, 4:43 min/km, mutta keskisyke vedossa olikin sitten aikasen korkea (170 bpm)…

Viikon kokonaistreenisaldoksi kertyi liikuntaa 9 tuntia ja 15 minuuttia. Kilometrejä viikon mahtui 53.5, joista juoksua oli 46 kilometriä. Varsin maltilliset juoksukilometrit siis. Ensi viikon ohjelmaan juoksua taitaa tulla enemmän, jee 👌🏻

Vihdoinkin lumiset terveiset täältä Kainuusta,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *