Vappurastit

Kajaanin Suunnistajat ry on järjestänyt vappurasteja Kajaanin keskustassa ja lähialueella jo kahtenatoista vappuna. Paikallislehden välissä tuli edellisellä viikolla koteihin vappurastikartta ja leimauslomake. Lisää karttoja oli saatavilla maali- ja infoalueella keskustassa. Mikäpä tämän parempi tapa viettää vappua ulkona yhdessä perheen tai vaikkapa kavereiden kanssa! 

Tänä vappuna ilma ei ollut täysin suosiollinen suurten kansanjoukkojen suunnistusinnolle, sillä aamulla satoi hetken räntää taivaan täydeltä ja koko päivän ripsotti vettä silloin tällöin. Aamupäivällä maalialue oli varsin hiljainen, mutta kun tulimme kierrokseltamme, suunnistajia oli yllättävänkin paljon palauttamassa arvontalipukkeita. Porukkaa oli liikkeellä pyöräillen, kävellen ja juosten. Suurimmaksi osaksi suunnistajat liikkuivat pareina tai ryhminä, perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerättäviä rasteja oli parisenkymmentä, mutta jo kuusi rastimerkkiä keräämällä osallistui arvontaan. 

Meidän perhe lähti koko porukalla rastien metsästykseen, minä esikoisen kanssa ja mies kahden nuoremman kanssa. Tarkoituksena oli kiertää rasteja hieman nopeammalla tahdilla esikoisen kanssa, mutta mikään kiire meillä ei ollut. Muutamia juoksuaskeleita kuitenkin otimme ja nautimme toistemme seurasta. Selvästi myös kartan lukeminen on alkanut tyttöä kiinnostaa ja aivan oikeaan suuntaan hän meitä johdattikin :).

Keilahallin nurkalla yllätys oli melkoinen, kun rastilla tarjottiin patongin päällä lämminsavulohta ja keilahallin takaa paljastui uuden uutukainen 18 ratainen minigolf! Sinne suuntaamme aivan varmasti kesän aikana. 

Rastit oli ripoteltu mukavasti kävelymatkankin päähän (osa oli heiman kauempana keskustasta ja niihin emme kävellen menneetkään) ja rastit oli sijoitettu niin, että samalla pääsi tutustumaan Kajaanin uusin ja vanhoihin nähtävyyksiin, esimerkiksi linnanraunioihin, kynskin kävelysiltaan, rautatieasemaan ja vanhaan palolaitokseen. Keräsimme esikoisen kanssa seitsemän rastileimaa keskustan alueelta noin tunnin aikana ja ehdimme odotella maalialueella hetken perheen toista puolta saapuvaksi. Silloin maalialueella oli jo enemmän porukkaa ja mukavan leppoisa suunnistustunnelma :).

Kertakaikkisesti aivan loistava tapa viettää vappua! Onkohan tällaisia matalan kynnyksen, ”ota lehdestä kartta ja lähde kiertelemään kaupunkia” -vappurasteja muissa kaupungeissa? 

Kajaanissa vietetään muuten ensi kesänä Kainuun rastiviikkoja 1.-6.7.2018. Minä ajattelin lasten kanssa kierrellä perherasteja, kun mies on tapahtumassa toimitsijana. Tervetuloa siis kesäiseen Kainuuseen suunnistamaan! 

- Maijaliisa

Jos haluat seurata blogini sometilejä, löydät ne täältä: 

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

 

Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin'
Blogkeen

 

 

Kommentoi