Verttitonnia viikolla 11

Taas on yksi treeniviikko takana ja  varsin monipuolinen treeniviikko on ollutkin. On treenattu vauhteja, mäkiä ja tietysti sitä kaikkein tärkeintä, peruskuntoa. Tuntuu niin hyvältä, kun harjoittelu tehoaa ja palautuminen on vauhdittunut hienosti. Myös treenien vaihtelevuus innostaa ja pikein odotan seuraavan päivän harjoituksia.

Olen jo henkisesti alkanut valmistautua siihen, että toukokuun NUTS Karhunkierrosta ei tulla tänäkään vuonna juoksemaan, olen kyllä jo etukäteen ajatellut siirtää osallistumiseni seuraavalle vuodelle. Vaikka kuinka haluaisin juosta Kuusamossa, tuntuu aivan utopistiselta lähteä bussikyydityksellä lähtöpaikalle ympäri Suomen kokoontuneiden osallistujien kanssa. Ja ilmoittautuneitahan on yli kolmetuhatta…  Hyvin epätodennäköisesti siis osallistun tapahtumaan, vaikka se järjestettäisiinkin, jotenkin en vain saa päähäni mahtumaan, että siihen mennessä oltaisiin saatu korona taltutettua niin, että tapahtuma voitaisiin turvallisesti järjestää. Varmasti kuitenkin voin järjestää vaikkapa omatoimiultran korvaamaan Karhunkierroksen polku-ultraa.

Maanantai oli viikon lepopäivä, jolle oli suunniteltu liikkuvuustreeni mutta päivään tuli myös rentoa kevyttä kävelyä, kun saattelin lasta treeneihin ja kävelin vielä iltasella vastaan häntä (yhteensä 51:17; 4.14 km, avg 98 bpm). Illalla tein sen ohjelmaan  suunnitellun liikkuvuustreenin (15:12, avg 85 bpm).

Tiistaina ohjelmassa oli kovatehoinen harjoitus, jossa oli rennon kovia vetoja anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Alku- ja loppuverkkojen välissä tein 12 x 2 minuutin vetoja rennon kovalla vauhdilla sykkeitä seuraillen kävelypalautuksilla (1:22:48, 12.7 km, avg 144 bpm).

Keskiviikkona vuorossa oli  koordinaatio- ja loikkaharjoituksia, alkuverkan ja loppuverkan välissä (46:22, 5.64 km, avg 136 bpm). Koordinaatioharjoitukset ovat todella tarpeellinen lisä treeniohjelmaan. Syke nousee nopeasti harjoituksissa ja niin nousee jalkakin – näillä harjoituksilla saan eväitä parempaan juoksutekniikkaan.

Torstaina tein tunnin matalatehoisen peruskestävyysharjoituksen (1:00:57, 7.12 km, avg 126 bpm) ja illalla lyhyen liikkuvuusharjoituksen  valmistavana seuraavalle päivälle (10:07, avg 87 bpm).

Perjantaina suunnitelmissa oli joko pitkä vauhtikestävyysjuoksu mäkisessä maastossa tai verttitonni. Viimeksi verttitonnin metsästys jäi todella hurjasti vajaaksi, kun yritin saada kerättyä nousumetrejä muutaman kymmenen nousumetrin mäessä. Nyt lähdin tutkailemaan läheisen laskettelurinteen kuntoa ja mahdollisuutta keräillä siinä nousumetrejä. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja rinnehän oli kuin minua varten valmistettu. Laskettelurinne oli kiinni, mutta rinnekunnostaja saapui paikalle moottorikelkallaan. Sain häneltä luvan jatkaa nousumetrien keräilyä tyhjässä rinteessä. Juoksin kelkkareittiä alas ja nousin pääasiassa rinteen reunaa pitkin  huipulle. Yhdelle nousukerralle kertyi nousua noin 70 metriä, kokonaisuudessaan sain kerättyä nousua 1070 metriä (2:42:36, 18.63 km, avg 146 bpm).

Lauantaina pääsin nautiskelemaan palauttavasta juoksukävelyllä (1:32:26, 10.85 km, avg 124 bpm). Sunnuntaina lumipyry saavutti taas Kajaanin. Lunta en enää kaipaisi, en todellakaan, mutta minkäs sille voi, että sitä vain tulee. Ennen lenkkiä pukkailin lunta (25:22, avg 120 bpm) ja lähdin sitten palauttavalle lenkille, juoksukävelylle (1:20:47, 9.62 km, avg 122 bpm)

Kaikenkaikkiaan mahtava viikko taas takana, harjoittelua kaikkineen viikkoon sujahti 11 tuntia 14 minuuttia ja kilometrejä 71, joista juoksua oli 64.6 kilometriä. Ensi viikolla suunnitelmissa on pidempi polkujuoksu, sitä odotellessa, oikein mukavaa kevättalven viikkoa toivotellen,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *