Verttitonnia viikolla 41

Tälle viikolle tupsahti vähän kulman takaa verttitonni-iloittelua polkujuoksuseuran kisailun merkeissä. Muuten treeni on ollut pitkälti juoksua salille ja kävelyä salilta kotiin. Maanantaina kävin kevyellä lenkillä, jonka aikana kiertelin muutaman ringin jopa urheilukentällä (1:01:16, 8.73 km, avg 133 bpm) ja tiistaina tein lähes samanmoisen lenkin hieman nopeammin eri reitillä (1:00:07, 9.36 km, avg 136 bpm). Keskiviikkona juoksin kevyesti salille (17:45, 2.77 km, avg 127 bpm) ja salilla tein ylävaratalotreenin (55:21, avg 101 bpm), jonka jälkeen käveleskelin kotiin (15:35, 1.37 km, avg 120 bpm).

Torstaina juoksin pidemmän reitin salille (38:26, 6.07 km, avg 137 bpm) ja salilla oli vuorossa keskivartalopäivä (45:48, avg 106 bpm). Treenin jälkeen kävelin taas kotiin (17:29, 1.7 km, avg 120 bpm).

Perjantaina tein päivällä etätöitä ja illalla lämmittelin rankempaa treeniä varten pyöräillen paikallisen laskettelurinteen, Vimeplinvaaran huipulle. Polkujuoksuseuramme Hillers Trail Running Club järjesti perjantai-illan pimetessä verttitonnikisailun. Jo ajatus verttitonnin könyämisestä pimeässä ja sateisessa illassa sai melkein vatsan sekaisin, mutta kun olin päättänyt lähteä tekemään treenin, oli matkaan lähdettävä. Huipulla oli porukkaa oikein mukavasti, kilometrin kiekkaa ylä- ja alamäkineen oli kiertämässä parisenkymmentä juoksijaa ja sauvakävelijää. Osa oli aloittanut oman urakkansa jo aikaisemmin, yhteislähtö pamautettiin käyntiin illalla kuudelta ja tuolloin minäkin lähdin matkaan. Tällä kertaa lähdin matkaan ilman sauvoja, kun en ole niitä pitkään aikaan käyttänyt. En ollut ollenkaan varma, että tunkkaisin kaikki kuusitoista kierrosta, joilla saisi kerättyä vettitonnin. Kiersin rinkiä pääsoin oikein hyvällä fiiliksellä enkä lähtenyt revittelemään mitään hirmiusta vauhtia. Ajattelin, että tuntuma kokonaisuudessaan pitää olla enemmän hyvän kuin pahan puolella ja jos viisari lähtee värähtämään liian  rankan puolelle, voin lopettaa heti kun siltä tuntuu. Kenkävalinta erityisesti alamäessä osui nappiin, jalkaani olin laittanut VJ:n ultrat ja pito alamäessä oli kyllä aivan täydellinen. Kierros kierrokselta olo tuntui aina hyvältä, ylämäen jälkeen hengitys pääsi tasaantumaan ja alamäessä sain rallatella oikein iloisesti ilman huolen häivää. Miten, että jos pääsen kuusitoista kiekkaa kahteen tuntiin, olen aivan tyytyväinen – aikaa käytinkin sitten juuri sen verran tunkkaukseen (1:59:46, 16.19 km, avg 159 bpm). Urakan jälkeen pääsin vielä vaihtamaan kuulumisia seurakavereiden kanssa iltanuotiolla ja jo hieman kylmenneenä, mutta tyytyväisenä treeniin pyöräilin kotiin lämmittelemään.

Lauantaina jalat tuntuivat tavallisessa liikkumisessa yllättävän vähän ottaneen osumaa ala- ja ylämäkijuoksusta, mutta kun lähdin juosten salille (16:06, 2.41 km, avg 128 bpm), huomasin, että kyllähän juoksu kankeaa oli, erityisesti etureisissä tuntuma oli aika jäykkä. Salillä päädyin tekemään ylävaratalo- ja keskivartalotreeniä (57:07, avg 101 bpm) ja tietysti hipusttelemaan kävellen kotiin (16:49, 1.50 km, avg 109 bpm). Sunnuntaina mietin, että ovatko jalat vielä enemmän tukossa, mutta yllättäen juosku tuntui jo selkeästi paremmalta (58:02, 9.12 km, avg 135 bpm). Sää ol hieman sateinen ja harmaa, mutta oikein happirikas ja edelleen todella lämmin ajankohtaan nähden.

Viikko on taas mennyt aivan hujauksessa ja huomaan, että olen treenannut päivittäin tälläkin viikolla.Suunnittelen jossakin vaiheessa syksyä ja mahdollisesti marraskuussa jonkinmoista ylimenokautta, näyttää siltä, että minun täytyy alkaa vähän rajoittaa näitä treenejä viimeistään siis marraskuussa, että keho saa hetken levätä ennen uuden kauden aloittamista. Tämän viikon treenit olivat kokonaisuudessaan 10 tuntia 19 minuuttia, kilometrejä ykertyi hteensä 76,1, joista juoksua oli  57.8 kilometriä

Ensi viikolla lapset viettävät syyslomaa. Minullakin on lomaa pari päivää ja toivon, että saisin tehtyä pari pidempää treeniä viikon loppupuolella. Suunnitelmissa on viettää hetken lomaa myös yhdessä, joten katsotaan millainen viikko syyslomaviikosta mahtaa tulla. Ihanan leppoisaa lomaa meille kaikille, joilla sellaista on

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *