Vielä vanhaan malliin - viikko 45

Viikon 45 jälkeen (juoksua 48.4 km) olen enää 54.7 kilometrin päässä vuoden tavoitteestani! Asetin Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi itselleni 2017 kilometrin juoksutavoitteen, tällä hetkellä juoksua on kasassa siis 1962.3 kilometriä. Tavoite on siis todellakin saavutettavissa ja kaiken järjen mukaan yli mennään niin että napsahtaa :)

Nyt maanantaista alkaen alan noudattaa Takomo runnersin Running Academy-testiryhmän ensimmäistä 8 viikon kausisuunnitelmaa. Juoksua tuohon ohjelmaan tulee huomattavasti vähemmän kuin mitä olen juossut viime aikoina. Tätä muutosta alkuun vastustin ponnekkaasti, mutta hyviä ja rakentavia perusteluja saatuani olen suostunut kokeilemaan juoksun vähentämistä treeneissä. Erityisesti minuun kolahti: "ensin nousujohteisesti määrää = peruskestävyyskausi ja sen jälkeen nousujohteisesti tehoa = vauhtikestävyyskausi" -teesi. On varsin vaikea nostaa näistä viikoista määrää, joten kausi 'aloitetaan' nyt alusta vähemmillä juoksukilometreillä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että treenaisin vähemmän, vähemmän juoksua, enemmän kävelyä ja muuta oheista.

Mutta siis vielä viikko 45 mentiin vanhaan malliin näin: 

Maanataina juoksin viikon ihanimman lenkin, pitkiksen, 20.01 kilometriä aikaan 2:22:30, kerrankin oikeasti varsin leppoisalla sykkeillä keskisykkeen ollessa 139 bpm. 

Tiistaina oli taas riemullisen yhteislenkin vuoro, jonka aikana nautin erityisesti antoisista keskusteluista juoksukavereiden kanssa. Tämänkin lenkin sykkeet pysyivät huippu matalalla, koska osan matkaa toimin perän pitäjänä ettei kukaan vain jäisi letkasta liukkailla metsäpoluilla. Osalla porukasta oli tavalliset lenkkarit ja valittu reitti oli jo varsin jäinen. 13.04 kilometriä meni aikaan 1:49:58 ja niillä matalilla sykkeillä, keskisykkeen ollessa 135 bpm. Lenkin jälkeen venyttelin ja rullailin vielä HighBallerilla

Keskiviikkona oli tietysti virallisen suunnitelman virallinen lepopäivä. Mutta kun nyt päätin panostaa tuohon kehonhuoltoon, niin venyttelin kuitenkin varttitunnin verran.

Torstaina juoksin pyrähdyksen kuunnellen samalla valmentaja-liveä. Loistava tapa muuten yhdistää nämä kaksi asiaa; kuunnella treenivinkkejä ja valmennusasioita ja samalla treenata :) 8.81 kilometriin käytin aikaa 1:09:55 keskisykkeen ollessa 141 bpm.

Perjantaina salilla testasin uuden saliohjelman. Ohjelma vaikutti kivalta jalkojen osalta, ehkä lisäilen siihen hieman yläkropan liikkeitä. Joka tapauksessa näin jälkeenpäin voin todeta, että takareidet sain aika hyvin juntturaan... Salilla viihdyin 1:21:53 ja homma vedettiin keskisykkeellä 115 bpm. Kotona venyttelin sekä dynaamisia että staattisia venytyksiä salin jälkeen vielä parikymmentä minuuttia, teki muuten hyvää! 

Lauantaina suunnitelmissa oli juoksulenkki, mutta perjantai-iltana kurkku antoi kipusignaalia, joten päätin ottaa varman päälle ja jättää lenkin välistä. Se kyllä kannatti. Joka tapauksessa lauantaille oli jo kivaa tekemistä tiedossa, kävimme lasten kanssa katsomassa Paddington 2-elokuvan. 9- ja 7-vuotiaiden mielestä elokuva oli maailman paras, herkälle 5-vuotiaalle se oli paikoin aika jännittävä, mutta hänkin piti siitä kovasti.

Sunnuntaina kävin testaamassa uusia polkujuoksukenkiä. Malli on sama kuin ennenkin; Inov-8, Roclite 280 ja olivathan ne edellenkin aivan loistavat minulle. 6.55 kilometriä meni aikaan 53:04 keskisykkeellä 133 bpm. Pitihän sitä vähän rimpuillakin matkan varrella. Illalla yritin venyttelyn avulla availla kroppaa ja erityisesti takareisiä, saa nähdä kuinka onnistuin... 

Mahtava viikko takana ja innolla odotan uusia kuvioita ja uusia kujeita :D Kuinka sinun viikkosi on mennyt? 

 

Seuraathan blogini sometilejä :)
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Löydät blogini myös seuraavista portaaleista:
Blogit.fi
Bloglovin'
Blogkeen

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.