Viikko 15; autoilua ja juoksua, pääsiäisviikon treenailua

Taas tulla napsahti ennätysviikko, muutamalla kilometrillä; 74.2 kilometriä juoksua ja lyhyt perinteisen hiihtolenkki mukaanlukien treenien kokonaiskilometrit 81.8! 

Alkuviikon juoksut mahdollisti tuleva pääsiäisloma Lapissa lasten kanssa. Sain erityisen paljon aikaa juoksuun, koska mies tiesi voivansa treenata meidän muiden ollessa reissussa.

Maanataina kävin juoksemassa pitkiksen (6:27 min/km), kahden tunnin peruskuntolenkin 18.61 kilometriä, 141 bpm keskisykkeellä.

Tiistain yhteislenkillä oli vain toinen nainen minun lisäkseni, joten emme menneet maastoon vaan juoksimme asfalttilenkin, jossa vauhti oli kohtuullisen hidas (6:33 min/km) mutta sykkeet korkeammalla (avg 144 bpm) juttelun vuoksi. Matkaa kertyi 13.45 kilometriä aikaan 1:28:25. 

Keskiviikkona tein tempotreenin, jossa vauhti kasvoi tempoalueella, mutta tempoharjoituksen tarkoitus oli toki erityisesti tietyllä sykealueella pysyminen tai tietylle sykealueella pääseminen. Konaisuudessaan kilometrejä kertyi 8.35 aikaan 54:23, keskisykeeen ollessa noin 147... en tiedä tarkalleen, koska unohdin lopettaa harjoituksen kellosta :)

Torstaipäivä meni istuessa autossa kolmen ihanan, rasittavan ja mahtavan matkustajan seurassa ;) Kauas on kuulkaa pitkä matka! 

Pitkäperjantai oli intervallipäivä. Raastavat mutta mahtavat, kolme viiden minuutin intervallia hyvän lämmittelyn ja pidennetyn jäähdyttelen väliin - intervallien kilometrivauhdit 4:48, 4,48 ja 4:40... sykkeet näissä 172, 162 ja 170. Kokonaisuudessaan aikaa lenkkiin meni 1:03:20 ja matkaa kertyi 10.03 kilometriä. Pikkusen huolestuttaa, että nuo intervallivauhdit ei oikein tunnu kehittyvän, olisko vinkkejä?

Lankalauantaina kävin pienellä hiihtolenkillä. Matka laavulle makkaranpaistoon lasten kanssa, lapset toki pääsi papan kelkan kyydillä, ja kupu täynnä chilimakkaraa takaisin. 7.51 kilometriä aikaan 53:50, keskisykkeellä 131. Kerrankin siis todellinen kevyt peruskuntolenkki, näitä lisää mulle, tiedän sen.

Lauantaina pääsin vielä juoksulenkillekin, jossa sin 13.43 kilometriin kulutettua aikaa 1:27:24, keskisykkeen ollessa 143 bpm. Sunnuntaina 1.Pääsiäspäivänä hilpasin Ylimuoniosta Muonioon mutta huomasin laittaa mittarin raksuttaamaan vasta muutaman kilometrin juoksun jälkeen, joten dataa sain tasan 1 tunnin ajalta. Matkaa kertyi mittarin 10.34 kilometriä, keskivauhti oli 5:48 min/km ja keskisyke 152 bpm.

Aivan mahtava juoksuviikko siis takana! Kaikki muu treenaaminen pientä venyttelyä lukuunottamatta onkin sitten jäänyt tekemättä. Tähän ihanaan lomaviikon on kuitenkin mahtunut myös upeita kohtaamisia ystävien ja sukulaisten kanssa sekä aivan huippu 'luokkakokous'! Luokkakokouksesta saattaisin sanasen sanoa, mutta nyt tyydyn kuitenkin salaperäisesti vain toteamaan, että pojat ovat aikuistuneet ja Pauli Hanhiniemen sanoin:

Tytöt on kaunistuneet
sillä aikaa
tytöt on kaunistuneet

:D

Seuraa: blogit.fibloglovin'FacebookInstagram

Kommentit

Katri Ilona
MaraKatri

Hyvä treeniviikko sulla! (: Kovan määrän juoksua oot kerännyt. Ja ihanan näköiset hiihtomaisemat!!

Olisko noissa alkuviikon lenkkien sykkeissä syy siihen, miksi intervallienkaan vauhdit ei kehity? Jos peruskuntolenkkien sykkeet olisi yli 10bpm alemmat niin kroppa palautuisi paremmin, peruskunto->hapenottokyky kehittyisi ja tulisi enemmän vaihtelua? Mulla on ohjelmassa pk-lenkit alle 130-sykkeillä ja joskus siinä on kyllä hankaluuksia. Pikkuhiljaa!

Maijaliisa

Kiitos Katri kommentista! Ehkä minun on pakko hyväksyä se, että edelleenkin on vain mentävä hiljempaa noilla pk-lenkeillä. Koko talvi sitä on kyllä harjoiteltu mutta edelleenkin se on niin vaikeaa... kevättä kohden lähtee myös niin helposti vauhdit keulimaan kun intoa on enemmän kuin kuntoa :)

Katri Ilona
MaraKatri

Niinhän se helposti menee kun aurinko paistaa (:

Joo, just sitä hain, että pk-lenkkien pitäisi oikeasti olla pk-lenkkejä. Esim. 141 keskisyke kun ei (ainakaan mun sykealueilla) enää ole siellä selkeästi pk:n puolella vaan jo vk-rajalla, joka tarkoittaa tietty sitä, että lenkki ei olekaan ollut enää kevyt. Toki sykevaihtelua aina tulee, mutta minenomaan kokonaiskuormituksella on merkitystä. Kevyttä palauttavaa, tosi matalatehoista tulisi olla kaikista eniten. Toki se on aina helpompi sanoa kuin tehdä!
Kivoja lenkkejä anyway, nautitaan auringosta ja keväästä! (:

Satu / Juoksuaskeleet (Ei varmistettu) http://juoksuaskeleet.blogspot.fi

Hyvältä kuulostaa ja maisematkin näyttää. Minä en malttanut Lapissa juoksennella, hiihtohulluus kun iski. Mutta teidänkin loma kuulostaa mainiolta <3

Maijaliisa

Kiitos Satu! 

Ymmärrän hyvin, että hiihtohulluus iskee ;) varsinkin jos ei ole kotimaisemissa hiihtokelit hellineet.

Ensi talvena ajattelin antaa aikaa enemmän hiihdolle, jospa saisin sykkeet pysymään perinteisellä paremmin pk-alueella, ehkä...  

Lappi on kyllä aivan huippupaikka, aina <3

Kommentoi