Viikko juoksematta ja lokakuun loikat :)

Olen nyt viikon ollut juosematta, juosematta siksi, että olen halunnut antaa keholle ja mielelle aikaa palautua menneestä treenikaudesta ja kerätä voimia uutta, tulevaa kautta varten. Toivoisin voivani saada jotakin uusia ideoita harjoitteluuni tulevan kauden aikana. Mutta mistähän niitä ideoita tupsahtelisi… Edelleen mietin vakavasti, että jonkinlaisen valmennusohjelman hankkiminen tulevalle kaudelle ja erityisesti tulevia kisoja ajatellen (NUTS karhukierron 55 km toukokuussa ja NUTS Pallas-Ylläs 107 km heinäkuussa) olisi varmasti varsin viisasta. Valmentajan avulla saisin järkevöitettyä harjoitteluani ja hyvin todennäköisesti kehittyisin juoksijana huomattavasti. Vaikka kehitys ei näin lyhyessä ajassa välttämättä toisi huomattavia parannuksia juoksuaikaan, saisin silti keinoja kehittää harjoitteluani yhdessä valmentajan kanssa.

Palautuminen alkoi näkyä alkuviikosta selvästi yöunen palauttavuudessa: ANS-tila kipusi useana peräkkäisenä yönä lähes plus kymppiin ja unenaikainen keskisyke laski. Jostain syystä ANS-tila on kuitenkin muutama edellisenä yönä palannut takaisin huonommalle tasolle, josta voisi hieman yli-innokkaana tehdä sen tulkinnan, että nyt on lepoa jo liikaa ja liike olisi lääke tähän vaivaan… Pysyn silti edelleen suunnitelmassa ja liikun hyvin kevyesti jo alkaneen viikon, juoksun aloitan uudella innolla sitten seuraavalla viikolla.

Olen kävellyt tämän viikon, olen nauttinut rennosta liikunnasta ulkona ja vain oleillut kotosalla – olen saanut huomata, että lapsilla on omat touhunsa eikä minua juurikaan kaipalla päivällisen ja iltapalan välissä. Huono omatunto siitä, että olisin liikaa pois lasten luota iltasella lenkkien aikaan, ei juurikaan enää vaivaa 😄.

Lokakuu on ollut  todella vähäjuoksuinen, kilometrejä juoksusta on karttunut 113.8 ja kokonaisuudessaankin liikuntakilometrejä  on kertynyt vain 204.2 kilometriä.  Syyskuun ja lokakuun liikuntatunnit ovat kuitenkin suurin piirtein samat, joten olen selvästikin harrastanut vähemmän kilometrejä kartuttavaa liikuntamuotoa enemmän eli kävelyä.

Kävin tänään viikon aluksi 90 minuutin kokohieronnassa. Nyt oli hyvä aika käydä hoitamassa kroppa kuntoon ennen uuden kauden aloittamista. Kun menin hierontaan, ajattelin, että olo tuntuu niin lihaksittomalta (ei erityisesti kiristyksiä ja kipua missään), että tuskin siellä mitään hierottavaakaan on, mutta olin väärässä… 😬 Tarpeellinen hieronta siis.

Mukavaa marraskuuta toivotellen,
– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä  sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *