Yli sata kilsaa juoksua viikolla 27 ja kesäkuun kirmailut

Kesäkuu vaihtui heinäkuuksi viikon aikana. Aloitin lomani virallisesti tämän viikon maanantaina, joten kulunut viikko on ollut ensimmäinen lomaviikkoni. Heinäkuun suunnitelmat nivoutuvat siis jonkin verran lomailuunkin. Kesäkuussa liikuin 60 tuntia ja 19 minuuttia – kilometreissä 509 – tähän mahtuu juoksua 232.1 kilometriä, pyöräilyä 206 kilometriä ja loput kilometreistä ovat kertyneet kävelystä (61.7 km) ja ruohonkeikkuusta. Harjoittelu on painottunut vahvasti peruskestävyyteen vihdoinkin, niin kuin kestävyysurheilun harrastajalla kuuluukin painottua. Erityisen iloinen olen jokaviikkoisen kävelyn ujuttamisesta ohjelmaani ja että olen siitä myös pitänyt kiinni.

Ensimmäisen lomapäivän otin liikunnan kannalta – Maanantaiaamuna nukuin niin pitkään kuin nukutti ja otin aamupäivän rennosti. Iltapäivällä kävin ensin juoksemassa  (55:35, 8.18 km  avg 130 bpm)  ja siitä hetken päästä kävelyllä (1:02:22, 6.33 km, avg 108 bpm). Illalla pyöräilin vielä lasten kanssa lähilammelle uimaan.

Tiistaina tein vain vajaan tunnin juoksulenkin (52:37, 7.59 km, avg 134 bpm), mutta aloin ajatella, että tästä viikostahan saisi vähällä vaivalla varsin kohtuullisen juoksuviikon. Keskiviikkona aloin toteuttaa juoksuviikkosuunnitelmaani ja kävin sekä aamupäivällä (2:09:00, 18.03 km, avg 133 bpm)  että iltapäivällä (1:02:11, 8.7 km, avg 130 bpm) peruskestävyysjuoksulla. Illalla lihaksissa tuntui  päivän rasitus , mutta pienellä  liikkuvuustreenillä (15:24, avg 98 bpm) sain apua lihaskireyteen.

Torstaina ajoimme Suomussalmelle viemään miehen Malahviaan, josta hän lähti omatoimipolkujuoksulle itärajan reitille ja me muut kurvasimme Ala-Vuokkiin majoitukseen. Autoilun jälkeen kävin lenkillä (55:01, 8.16 km, avg 135 bpm) ja illalla pääsin lasten kanssa ihanaan rantasaunaan ja virkistävään pulahdukseen järvessä.

Perjantaina suunnitelmissa oli suunnata Hossaan, mutta sinne luvattiin vesisadetta koko päiväksi. Myös mies oli todennut, että Hossaan asti hän ei tällä kertaa pääse, joten haimme hänet Martinselkosen eräkeskukselta ja suuntasimme auton nokan kohti kotia. Suunnitelmissa on palata Hossaan, kun olemme molemmat lomalla ja sää olisi toivottavasti suosiollisempi. Kotiin päästyämme ehdin vielä illalla mukavalle juoksulenkille, jolla sain pidettyä sykkeetkin varsin matalalla (1:21:53, 11.03 km, avg 125 bpm).

Lauantaina aamupäivällä tein päivän ensimmäisen lenkin  (1:16:42, 12.05 km, avg 138 bpm) ja päivällä oli pitkästä aikaa coretreenin vuoro (26:05, avg 106 bpm). Iltapäivällä kirmasin päivän toisen lenkin (1:13:29, 10.13 km, avg 130 bpm). Kaikkea muutakin täällä kotona olisi tehtävää, pienestä rempasta pyykin viikkaukseen ta jopa siivoukseen, mutta mikäpä olisi parempi syy jättää hommat tekemättä kuin juoksu? 🤷‍♀️ Aikaa kaikkeen tuohonkin lomalla riittää, en halua heti ensimmäistä lomaviikkoa alkaa buukkailla mihinkään muuhun kuin mieleiseen tekemiseen ja se mieleinen tekeminenkään tiedetään… 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️

Sunnuntaina tein vielä viikon viimeisen juoksulenkin (2:10:28, 18.11 km, avg 135 bpm). Lenkille lähtiessä tuntui ensimmäisen kerran, että tällä viikolla on juostu… Syke nousi heti alkumetreillä varsin korkeaksi ja vasemmassa lonkassa oli kaikenmoisia tuntemuksia. Kun kroppa lämpeni ja tottui liikkeeseen, alkoi juoksu tuntua taas hyvältä ja syke rauhoittui kummasti. Juoksin niin, että sain reilu sata kilsaa juoksua kasaan ja lopun matkan kävelin loppuverryttelynä kotiin (22:26, 1.74 km, avg 109 bpm).

Juoksua viikkoon on tullut koko vuoden ennätysmäärä 102 kilometriä. Muuta liikuntaa ohjelmaan ei juurikaan ole tuon lisäksi mahtunut, kokonaisuudessaan liikuntakilometrejä kertyi siis 119.3 kilometriä ja  aikaa liikkumiseen käytin 15 tuntia ja 8 minuuttia. Älyttömän hyvä juoksuviikko! Keho alkaa selvästi tottua rankempaan rasitukseen, yöunet ovat olleet erityisesti loppuviikon aikana palauttavia ja yöllinen keskisyke on ollut vain laskemaan päin. Tämäkin kertoo omaa tarinaansa siitä, että kunto kasvaa ja elimistö palautuu unen aikana rasituksesta hyvin. Silti on järkevää ottaa seuraava viikko hieman kevyemmin, jospa minäkin tekisin niin 😄

Hilpeää heinäkuuta,

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *