Yllättäen ylimenokausi viikolla 45

Yllätin itsenikin, kun tuosta noin vain aloitin ylimenokauden sen suurempia ihmettelemättä 🙂 Ei siis juoksua tällä ja tulevalla viikolla. Muuten treeniä ja liikuntaa tulee kai noin tavalliseen tapaan, tosin ensi viikolla ajattelin ottaa vielä rennommin, jotta takaan hyvän palautumisen niin henkisesti kuin fyysisestikin. Fyysinen palautuminen vaikuttaa olevan jo hyvin käynnissä, henkisestä palautumisesta en osaa niin tarkkaan sanoa, kova into tosin olisi juosta, joten ehkä se henkinen palautuminen on ollut jopa nopeampaa kuin fyysinen palautuminen.

Maanantaina oli viikon lepopäivä, tiistaina kävelin salille (21:13, 2.38 km, avg 100 bpm) ja tein treenin (1:10:20, avg 100 bpm). Salitreeni keskittyy tällä hetkellä voimatreenin ja coretreeniin, voimaharjoittelussa tärkeimmät liikkeet ovat kyykky painoilla, yhden jalan maastaveto ja pohjenosto/jousto pohjekoneessa istuen. Salitreenissä panostan siis juurikin jalkojen voimatreeniin, juoksun taloudellisuuden ja kestävyyden vahvistamiseksi ja kehittämiseksi.

Keskiviikkona kävin lapsen treenien aikana kävelyllä (1:25:16, 9.26 km, avg 101 bpm) ja tein lyhyen cortreenin kävelyn jälkeen. Torstaina ilta meni useammassa kokouksessa istuskellen, joten treenit jäi siltä päivältä tekemättä, en tosin ollut treenejä suunnitellutkaan, koska olin etukäteen tiennyt noista kokousmenoista.

Perjantaina tein taas alkuverkan kävellen salille (30:09, 2.87 km, avg 97 bpm), salilla voimatreenin (1:15:19, avg 103 bpm) ja kotiin kävellen loppuverkkana kauppakasseja kannellen (17:25, 1.45 km, avg 110 bpm). Lauantaina aikaa meni opiskeluihin ja neulomiseen, vietimme myös isäinpäivää jo lauantaina, koska tämän perheen isä on kiireisin töissään juuri sunnuntaisin. Ehdin kuitenkin nauttimaan ulkoilusta kävellen poluillakin (2:02:04, 12.07 km, avg 99 bpm).

Sunnuntaina kävelin taas salille (25:04, 2.42 km, avg 103 bpm) ja tein salille edelleen voimatreenin (1:01::24, avg 104 bpm) ja kävelin kotiin (25:48, 1.82 km, avg 100 bpm). Kävellen olen saanut vietettyä tarvitsemaani aikaa ulkona ja salilla olen päässyt tekemään voimatreeniä oikein urakalla tällä viikolla. Juoksua viikkoon ei siis ole tullut ollenkaan, silti kilometrejä on kertynyt 32,3  ja aikaa liikkumiseen olen käyttänyt yhdeksän tuntia. Ensi viikolla otan liikunnasta vielä rennommin, vähennän liikuntatunteja, jotta keho saa palatua rauhassa. Siitä on sitten hyvä lähteä into piukeena kohti peruskestävyyden kasvattamista ja juoksutreenejä.

– Maijaliisa

Saat kätevästi tiedon uudesta postauksesta seuraamalla blogini Facebook-sivua ja Instagram-tiliä sekä ottamalla blogini seurantaan Blogit.fi tai Follow my blog with Bloglovin.

hyvinvointi liikunta terveys oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *