Gluteeniton Banoffee-piirakka on nopea herkku piknikille
Kesäkuun säät ovat olleet jopa poikkeuksellisen suosiollisia, ja pidimme sen kunniaksi työkaverien kanssa piknikin. Piknik järjestettiin nyyttärihengessä, ja minun kontribuutioni oli gluteeniton Banoffee-piirakka.
Gluteeniton Banoffee-piirakka on niin helppo tehdä etten ole ihan varma voiko sitä kutsua edes leipomiseksi; mitä nyt keksit murskataan, banaania siivutetaan ja kerma vaahdotetaan – that’s about it. Makeutta tästä toffeisesta ihanuudesta ei puutu, mutta se on sitäkin herkullisempaa – se teki piknikillä niin suuren vaikutuksen että se piti jakaa työporukalle, joten miksi ei siten blogiinkin. 😉
Gluteeniton Banoffee-piirakka
- 150 g gluteenittomia Digestive-keksejä tai piparkakkuja
- 75 g voita
- 1 tlk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
- 1-2 banaania
- 1 tlk (2 dl) kuohukermaa
Murskaa keksit hienoksi jauheeksi tehosekoittimella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan (halkaisija 20 cm) peitoksi ja sipaise hieman voita vuoan reunoille. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin 15-30 minuutiksi. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Ota vuoka jääkaapista ja levitä karamellisoitu kondensoitu maito veitsen tai lastan avulla vuoan pohjalle. Siivuta banaani toffeekerroksen päälle ja viimeistele levittämällä kermavaahto banaanisiivujen päälle. Gluteeniton Banoffee-piirakka on heti valmis nautittavaksi.
Vinkki: tämän reseptin pohja jää aika ohueksi, joten jos haluat piirakkaan korkeammat reunat, niin käytä pohjaan esim. 200 g keksejä ja 100 g voita.
Vinkki: jos haluat taittaa makeutta pikkaisen kivalla twistillä, niin lisää vaahdotetun kerman joukkoon hieman creme fraichea tai turkkilaista jogurttia.
Lisää reseptejä kondensoidulla maidolla:
- Flan – paahtovanukas
- Karamellijuustokakku
- Omenainen banoffee-piirakka
- Raparepripiirakka kondensoidulla maidolla
Lisää gluteenittomia reseptejä löytyy reseptihakemistosta.
Seuraa blogia: